donderdag, april 18, 2024
HomeDerde klasseASCASC thuis afgetroefd door hekkensluiter Bernardus (2-3)

ASC thuis afgetroefd door hekkensluiter Bernardus (2-3)

-

Derde klasse A (zondag)- ASC bewees zichzelf een slechte dienst door thuis te verliezen van rode lantaarndrager Bernardus. Na een 2-2 ruststand trokken de Hazerswoudenaren met 2-3 aan het langste eind.

ASC speelde met een formatie 1:3:2:3:2 waarbij er drie verdedigers op lijn spelen, terwijl trainer Vondeling Bernardus met een 1:3:5:2 formatie het veld in stuurde, waarschijnlijk om wat meer defensieve zekerheid in te bouwen in de strijd tegen degradatie. Die plannen leken na zes minuten al weer in de ijskast te kunnen worden gezet.  Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal tegendraads binnengekopt door Teije Rutten (1-0). Die domper voor Bernardus zorgde ervoor dat de ploeg  uit Hazerswoude-Rijndijk zich wat venijniger in de wedstrijd begon te knokken en dat betaalde zich snel uit. In een tijdbestek van weer zes minuten wist Bernardus de stand naar 1-2 om te buigen.

Eerst via een goede actie op links van Nordin Oudshoorn, die een lage voorzet los liet waar Alex Illiopoulos slim overheen stapte. De bal kwam in de rechterzone voor de voeten van linkspoot Stef Schinagl, die snel naar binnen kapte en een doeltreffend schot van zijn voet liet vertrekken (1-1). Niet lang daarna kon de naar de rechterkant uitgeweken Illiopoulos handig wegdraaien van zijn tegenstander en op de achterlijn een teruggetrokken voorzet verzenden. Deze voorzet werd door de naar de eerste paal lopende Glenn Valk hoog tegen het doelnet binnen geknald (1-2). Niet veel later was de stand echter alweer gelijk. ASC-captain Ruben Dutrieux zette zich achter de bal en liet een indraaiende bal van zijn voet vertrekken richting de tweede paal. Daar stond de slim opgestelde Ward Buijze die volledig vrij de bal achter doelman Devlin Harkes kon koppen (2-2). Met deze stand werd een zeer attractieve eerste helft afgesloten.

Daar waar ASC in de eerste helft meer de combinatie zocht en de vrije man wist te vinden, kozen ze in de tweede helft meer voor de lange bal. Dat speelde Bernardus in de kaart want de ruimtes werden groter en daardoor de counters gevaarlijker. Bij zo’n counter ving doelman Vaggelis Vidiadakis de bal goed op en stuurde direct met een lange bal Rutten de diepte in. Dit moment leverde net geen kans op, maar wel een open doekje van het aanwezige publiek. ASC was hierna niet in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken waardoor Bernardus de overhand kreeg. Vanuit de achterhoede wisten Schinagl en Wesley van Tol een goede combinatie aan te gaan en Illiopoulos te bereiken. Die stuurde vanuit de draai de weglopende Valk de diepte in. Valk schoof de bal langs de iets te vroeg uitlopende doelman Vidiadakis en de attente captain Schinagl kon de bal zo in het lege doel schuiven (2-3).

Bernardus kreeg hierna nog diverse dotten van kansen, maar de Hazerswoudenaren lieten het na om de wedstrijd definitief te beslissen.  Nu bleef ASC in de wedstrijd en frommelde Rutten nog een bal met een stuitertje langs doelman Harkes tegen de paal, maar tot de gelijkmaker kwam het niet. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en daarom kon  Bernardus na het laatste fluitsignaal de armen de lucht ingooien en vertrok het met een, over de hele wedstrijd genomen,  verdiende zege uit Oegstgeest.

ASC- Bernardus 2-3 (2-2).

Opstelling ASC: Vidiadakis, Kuiper (Martha), Coopmans, Van Bergen (Van Tilborg), Dutrieux, Van Zandwijk, Schouten, Buijze, Rutten, Wijnen.

Opstelling Bernardus: Harkes, Verbeij, Van der Werff, Vermeulen, Van der Haven, Oudshoorn (Wesselingh), Van der Heiden (Van der Zon), Illiopoulos (Rosdorff), Valk, Van Tol, Schinagl.