Voorbeschouwing- De voorbereiding van de voetbalclubs uit de Leidse regio is in volle gang. De eerste oefenwedstrijden zijn achter de rug en de teams bereiden zich voor op de competitiestart in het weekend van  22 en 23 september. LAV blikt de komende weken samen met regiotrainers vooruit op het nieuwe seizoen. Eén van deze trainers is Ayhan Gargili. Gargili is voor het eerst werkzaam in deze regio en heeft komend seizoen de hoofdmacht van zondag derdeklasser Warmunda onder zijn hoede. LAV sprak met hem.

Ayhan, hoe is de eerste kennismaking met Warmunda verlopen?

,,Uitstekend. Warmunda is een leuke club en ik heb een goede spelersgroep tot mijn beschikking. We zijn op 12 augustus begonnen met trainen, maar heb zelf de 1e trainingsweek (i.v.m. trieste privé-omstandigheden,SN) helaas moeten missen. Mijn assistenten Barry van Rijn en Özkan Özmen hebben mijn taken trouwens prima waargenomen. We hebben inmiddels oefenwedstrijden tegen RCH, Sporting Leiden (zo) en Lugdunum gespeeld en hoewel we deze partijen niet in winst hebben weten om te zetten, zie ik wel vooruitgang bij mijn team. Er zijn diverse nieuwe spelers bij Warmunda en het is mijn taak om daar een eenheid van te maken. Om elkaar wat beter te leren kennen zijn we een avondje in Leiden op stap geweest en dat was erg gezellig. Daarnaast heb ik aan de groep uitgelegd wat mijn visie op het ‘spelletje’ is. Het is blijkbaar een wat andere manier van spelen dan wat sommige jongens gewend zijn. De oefenperiode is natuurlijk nuttig om te kijken of we het getrainde ook in de wedstrijdverband kunnen laten zien. Je ziet dat de meeste jongens het nu oppakken, de komende drie weken gaan we daar verder mee aan de slag. Ik heb er vertrouwen in dat we dit seizoen kunnen verrassen.”

Voor Gargili, zelf afkomstig uit de West I regio, zullen veel tegenstanders komend seizoen hem niet bekend voorkomen, maar daar maakt hij zich geen zorgen over. ,,Allereerst ga ik altijd uit van onze eigen kracht. Daarnaast heb ik intern met Barry van Rijn en Leon Kortekaas kenners van het regiovoetbal in mijn omgeving. Als het nodig is zal ik ze zeker raadplegen. Ik heb wel met eigen ogen kunnen zien dat Sporting Leiden een leuke ploeg heeft. Ik verwacht dat zij dit seizoen zeker om de bovenste plaatsen gaan meedoen.”

Over het besluit van de KNVB West II om de clubs van de 3e en 4 klasse zondag komend seizoen samen te voegen, is Gargili overigens totaal niet te spreken. ,,Een belachelijk besluit. De KNVB schuift het probleem op de clubs af en komt met zo’n halfbakken oplossing. Waarom is er geen overleg met West I geweest om clubs van West I door te schuiven naar West II? West I heeft, in tegenstelling tot West II, nog wél voldoende clubs op de zondag. Sterker nog, ook komend seizoen heb je daar nog vier competities voor zondagclubs uit de 5e klasse.”

Vervolgend: ,,Trouwens, uit deze regio zijn MMO (vorig seizoen) en Kagia (komend seizoen) toch ook vanuit West II in West I geplaatst en waarom kan het dan niet andersom?  Als het de KNVB uitkomt hebben ze er ook er toch ook geen probleem mee om clubs,  zelfs als het tegen de zin van de club zelf  is, van West II naar West I te verplaatsen? Daarnaast heeft de KNVB de mond vol van weekendvoetbal, maar komt zelf met geen enkel concreet plan. Ja, er zijn wat vrijblijvende bijeenkomsten met clubs geweest over weekendvoetbal, maar er is geen voorstel van de KNVB geweest hoe we daar als clubs in de praktijk invulling aan zouden kunnen geven en daar zaten de clubs wel op te wachten. Vervolgens rolt deze ‘oplossing’ eruit, zonder instemming van de betrokken verenigingen. Een hele slechte zaak voor de clubs.”

Mutaties:

Gekomen: Necmettin Imac (AGB), Özkan Özmen, Emre Peker (AGB), Ouassim Bakiri (Noordwijk), Roek Bruines (geen club), Rob Burley (geen club), Joran Kret (Teylingen).

Vertrokken: Vincent Solleveld (FC Oegstgeest)

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

23/09: WVC (thuis)

30/09: RKDES (uit)

07/10: Bernardus (thuis)