HomeZaterdagDerde klasseDIOS countert een aanvallend onmachtig SJZ de wedstrijd uit

DIOS countert een aanvallend onmachtig SJZ de wedstrijd uit

-

Derde klasse A (zondag)- ,,Plak de kop van je wedstrijdverslag thuis tegen DIOS maar gewoon weer boven je verslag van deze pot voetbal. Dat is voor jou makkelijk en het klopt als een zwerende vinger. Want ook nu weer konden we aanvallend geen enkel potje breken. Die lui van DIOS deden het echt niet slecht als je 2-0 wint en je hebt maar drie echte doelkansen gehad. Logisch dat ze dan na de 1-0 voorsprong en zeker in de tweede helft de, hoe noemen ze dat ook alweer, ‘bus’ voor hun doel parkeerden. Nee, wij kwamen er echt niet aan te pas. Zij speelden het gewoon slim uit”, aldus de door fikse regenbuien tot op de draad natte en betrokken SJZ-supporter na het laatste fluitsignaal.

Beide ploegen ontliepen elkaar tot zondagmiddag niet veel qua punten. Zo noteerde SJZ 33 uit 22 en DIOS 29 uit 21, maar stonden de groenwitten van trainer Ludo Pistorius met een vijfde plek wel vier plaatsen hoger dan hun tegenstander uit Nieuw Vennep. Opvallend was het lage aantal gescoorde doelpunten bij de thuisploeg met 27 waar Doelen Is Ons Streven (DIOS) toch de verenigingsnaam is. Dan ook nog in de wetenschap dat drie ervan uit bij SJZ werden gescoord. De SJZ-supporter: ,,Ik weet het nog precies hoe het thuis ging. In het eerste half uur werd een kopbal van onze Guus van der Hoeven van hun doellijn gehaald en schoot Roy Versteegen voor SJZ op de paal. Meer echte kansen kregen we niet en in de tweede helft counterden ze ons toen met 0-3 zo de wedstrijd uit.”

Pistorius bracht in vergelijking met die thuiswedstrijd 15 oktober 2017 acht dezelfde spelers binnen de lijnen waar DIOS-trainer Dave Lange om uiteenlopende redenen maar zes dezelfde spelers kon opstellen. Na het eerste fluitsignaal van de verbaal zeer luidruchtig aanwezige, maar wel sterk fluitende, scheidsrechter Rick de Bruijn werd het voor de vele supporters langs de lijn getooid met paraplu’s snel duidelijk. De geelblauwen hadden de woorden ‘lange bal’ en ‘counteren’ ook op deze natte zondagmiddag weer met hoofdletters geschreven. Maar daar hadden ze ook de juiste spelers voor met de aalvlugge Jordy Vrolijk voorin, de balvaardige Nima Asadi Wardough op het middenveld en de immer kansen ruikende spits Mike Degenaars.

Deze laatste was het die, net als in de uitwedstrijd bij SJZ, nu weer voor de 1-0 zorgde. Na een kwartier spelen schoot hij een heerlijke voorzet van Asadi Wardough van rechts vanaf randje zestien snoeihard en knap binnen. Het was SJZ dat de eerste helft beter combineerde, het beste van het spel had en toch maar twee kansen kreeg. Topscorer Daan Hoogbruin zag DIOS-doelman Rinse Klinkenberg zijn vrije trap na een half uur uit de bovenhoek ronselen en kort voor rust schoot hij hoog over na een prachtige balaanname uit een lange bal.

In de rust werd in de druk bezette en gezellige kantine genoten van het vocht in vele soorten en maten die de heerlijke broodjes bal van tante Annie achter de bar beter in de keel lieten glijden. Maar ook het botsautootje spelen bij de Formule 1-wedstrijd op het grote beeldscherm hield de gemoederen in de kantine bezig. De jongetjes en begeleiders van JO10-2, die ook de spelers begeleidden bij hun opkomst op het veld, zij genoten in de rust van de regen en het meer dan bekende spelletje ‘latje trap’ in de pauze.

Ongewijzigd werden beide teams door de trainers na de thee weer het veld opgestuurd. Na een tiental minuten zag SJZ-doelman Niels van Diemen tot zijn schrik zelfs een voorzet, of was het toch een schot, op de lat boven hem uiteenspatten. Dat gaf de spelers van DIOS nog meer energie en onder leiding van hun aanvoerder en stofzuiger op het middenveld, Jeffrey van Goethem, werden de verdedigende stellingen nog meer en beter ingenomen. DIOS-verdediger Roy van der Hulst had een paar minuten later de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij zag zijn schot van dertig meter door Van Diemen fabelachtig tot hoekschop worden verwerkt. SJZ kon er ondanks alle inzet alleen maar een inzet van spits Hans Coret en twee keer een schot van Hoogbruin tegenover zetten.

Pistorius bracht met nog twintig minuten te spelen de jonge speler Floris Holt in als rechtervleugelverdediger waardoor Peter Wansink naar de frontlinie verhuisde. Maar het bleef elke keer een gevalletje ‘net niet’ bij elke inzet van een SJZ-speler in de zestien van DIOS. ,,Ze hebben, denk ik, alleen maar kansen als ze over de vleugels spelen. Maar ook daar komen we er niet echt doorheen. Die lui verdedigen stug en gooien zich echt voor elke bal”, sprak de SJZ-supporter die in de tweede helft letterlijk en figuurlijk donkere wolken boven zijn ploeg zag hangen. Die werden pikdonker toen de net in het veld gekomen DIOS-aanvaller Melo Silva een aantal minuten voor het eind van de reguliere speeltijd van een paar meter een fantastische voorzet van rechts van verdediger Boris van der Top inkopte, 2-0.

De SJZ-supporter verwoordde het ook het beste na afloop: ,,Al gaf deze scheids dertig minuten extra speeltijd, we hadden de bal er zo spelende nooit ingekregen.” Met deze eindstand bleef SJZ vijfde met 33 uit 23 (50-42) en klom DIOS naar plek zes met 32 uit 22 (29-30). Komende zondag is SJZ vrij en op 13 mei is Warmunda uit de tegenstander waar eerder 2-2 tegen werd gespeeld. Gelukkig telde deze nederlaag bij DIOS mee voor de tweede periode. In de derde periode doet SJZ nog prima mee op plek drie met 13 uit 6. Nicolaas Boys thuis en Stompwijk’92 uit zijn dus de beslissende wedstrijden. ,,We hebben drie kansen om nog iets van dit seizoen te maken. Zeker die laatste wedstijd tegen Stompwijk, de koploper van deze derde periode, kan beslissend worden. Ik kijk er echt naar uit. Dat zijn toch juist die zondagmiddagen die voetbal zo leuk kunnen maken. Maar ik ga nu eerst binnen een handdoek scoren om mijn koppetje te drogen”, liet de SJZ-supporter nog vol goede moed weten.

DIOS -SJZ 2-0 (1-0). 16. Degenaars 1-0 en 84. Silva 2-0. Scheidsrechter: R. de Bruijn. Toeschouwers: 111.

DIOS: Klinkenberg, Van der Hulst, Hoefkens, Van de Scheur, Van der Top, Van Goethem, Vrolijk, Van Niel, Asadi Wardough (64. Nicholson), Degenaars en Shybani (78. Silva).

SJZ: Van Diemen, De Goede, Van der Hoeven, Plooij, Hensing, Griffioen, H. Coret, Wansink, Hoogbruin, Sleijser en D. Coret (68. Holt).