Derde klasse A (zondag)-Warmunda leed bij hekkensluiter Bernardus een pijnlijke 3-1 nederlaag. Pijnlijk omdat de equipe van trainer Alain Campfens nog niet geheel veilig is en de komende wedstrijd een uitbeurt bij Nicolaas Boys betreft. De herinneringen aan het destijds zware 2-6 pak rammel op sportpark Overbos in Warmond is nog niet uit het geheugen gewist. Zorgen voor morgen dus maar Van Dam blijft optimist. ,,Tegen het sterke RKDES speelden we in een goede wedstrijd met 2-2 gelijk, dus alles is mogelijk”, klinkt hij blijmoedig. ,,Maar we zijn er nog niet.”

Maar goed, de terugblik op de zeperd in Hazerwoude Rijndijk: ,,We zaten niet echt lekker in de wedstrijd en Bernardus kwam met 1-0 voor (doelpunt Alex Iliopoulos, red.). Veel kansen kregen wij niet, zij wel en de 2-0 (Glenn Valk, red.) was een logisch gevolg. Op dat moment speelden we al met tien man want Jasper Kortekaas had twee keer geel gekregen.”

Van Dam analyseert het tweede doelpunt van Bernardus. ,,Ik speelde onze centrale middenvelder aan en riep daarna nog ‘kaatsen’ maar er ging iets mis en daar kwam hun tweede doelpunt uit voort. Ik was ervan overtuigd dat de wedstrijd gespeeld was.” Het was een logische gedachte gezien de stand op dat moment. ,,Toch bleven we doorgaan om het beste er nog uit te halen.”

Ondanks de goede wil en de inzet om met elkaar door te blijven werken lukte het de Warmonders niet om weer in de wedstrijd te komen. ,,We konden geen potten breken dit keer. Zeker niet nadat de thuisclub naar 3-0 uitliep, alweer via Valk.” Nieuweling Stan van Rijn maakte zijn debuut aan het begin van de tweede helft en hij deed het wel aardig volgens ploeggenoot Van Dam.

,,Maar in zo’n wedstrijd invallen is niet zo makkelijk”, is de visie van de verliezende doelman. Chafik Belmamoune wist nog wel de spreekwoordelijke eer te redden. ,,Dat had allemaal weinig zin meer, want er was niet zo lang meer te spelen.” In de slotfase liep een speler van de thuisclub ook nog tegen een rode prent aan zodat er twee zondaars op het wedstrijdformulier prijkten. ,,Toch was het geen onsportieve wedstrijd, maar wel een om gauw te vergeten”, eindigt de terugblik van Van Dam. In gedachten was hij dus al met volgende week bezig. ,,Jaja, we kunnen lekker aan de bak. Ik heb er vertrouwen in dat het dit seizoen wel goed komt.”

Vertrouwen en punten zijn zo langzamerhand hard nodig voor Warmunda: uit de laatste drie wedstrijden werd slechts een puntje gehaald en de ploeg is inmiddels gezakt naar de vierde plaats van onderen. Een zege bij Nicolaas Boys is dan ook meer dan welkom.