HomeZaterdagDerde klasseEerste puntje LSVV'70 in uitwedstrijd

Eerste puntje LSVV’70 in uitwedstrijd

-

Derde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 reisde zonder zijn sterkhouder Neal Petersen af naar Wassenaar en boekte bij het al enige tijd goed meedraaiende Blauw Zwart een even verdienstelijk als zwaarbevochten gelijkspel (1-1). Aan de Dr. Mansveldkade, waar men moest uitwijken naar een bijveld, bepaalden twee  strafschoppen de eindstand. En met de remise mocht de Leidse ploeg, die in de slotfase met een man meer met de rug tegen de muur stond, zich in de handen wrijven. Het was voor LSVV dit seizoen het eerste punt op vreemde bodem. Eerst was het vrije verdediger Jos van Beuningen die halverwege het eerste part vanaf elfmeter met succes mocht aan leggen. En diep in de tweede helft was het routinier Bas Conradi die namens de thuisclub vanaf de stip raak schoot: 1-1.

Hoe teleurgesteld de Wassenaarse ploeg van Jos van der Helm ook was met de remise, ze bleven voor de achtste keer op rij zonder nederlaag. De ploeg van Van der Helm, die de eerste zeven wedstrijden met  nul punten afsloot, is dus bezig met een stevig herstel en prijkt zelfs bovenaan in de tweede periode.  Daarbij moet el worden gesteld dat Van Nispen de beste papieren heeft op deze prijs. De Zilkers hebben nog een paar wedstrijden open staan.

Voor de Leidse studenten was het met name in de eerste en laatste twintig minuten een kwestie van overleven. In de openingsfase moesten de roodwitten toezien hoe Dammes Waasdorp een hard ingeschoten bal uit de hoek wist te ranselen. En nog geen minuut later schrokken de studenten zich een hoedje toen Conradi zijn pegel op de lat zag uiteen spatten. Na dat  stormachtige begin van de thuisploeg, met vijf hoekschoppen in korte tijd, raakte het duel in evenwicht . LSVV kon in de 22ste minuut zelfs opgelucht ademhalen toen scheidsrechter Oudijk naar de stip wees toen Luc van Zelst de bal met zijn hand had beroerd in de ‘zestien’. Van Beuningen benutte dit buitenkansje bekwaam. LSVV had nog voor rust in een ‘zetel’ kunnen komen als de behendige Jiddo Doornenbal de bal vrij voor de Wassenaarse goalie Mike van Zonneveld wat zuiverder had gemikt.

Als excuus voor de matige openingsfase mocht LSVV’70 opvoeren dat een blessurebehandeling van Ernst van Ruiten lang duurde, waardoor de bezoekers geruime tijd  met tien man speelden. Uiteindelijk moest Van Ruiten toch het veld verlaten en werd vervangen door Jochem van der Graaf. Voor rust leed  LSVV’70 onnodig veel balverlies, maar Blauw Zwart profiteerde niet. Het had zoals gezegd voor de gastheer nog pijnlijker kunnen aflopen als Doornenbal de 0-2 had gemaakt.

Na de thee bleef LSVV de controle houden en hield het  tot de 70ste minuut gelijke tred met de thuisclub. Sterker nog;  met een schot van Guus van Kessel in het zijnet kwam Blauw Zwart zelfs goed weg, maar zeker ook toen Doornenbal na een goede actie net iets te scherp handelde om de 0-2 te fabriceren. Aan de andere kant hield Damian Flippo zijn hoofd koel en voorkwam met een prima sliding een scoringskans voor Blauw Zwart.

Twintig minuten voor tijd ging LSVV verdediger Wouter Huisman onreglementair  in de fout, waarna Conradi de toekende strafschop verzilverde. Niet lang daarna kon aanvoerder Van Zelst vroegtijdig gaan douchen met een rode kaart op zak. Ondanks de numerieke minderheid deelde de gastheer de lakens uit in de slotfase. Eerst moest Nils de Groot een bal van de doellijn wegwerken en even later mocht LSVV zijn doelman Waasdorp bedanken met een prima redding. Al met al was het bijkans een wonder dat LSVV, dat ook in de slotminuut door het oog van de naald kroop, nog een punt overhield aan dit niet grandioze maar wel spannende treffen.

Basisopstelling LSVV ’70: Waasdorp: Van Beuningen, Flippo, Van Luxemburg, Huisman, Loos, Van Ruiten, De Groot, Doornenbal, Egberts, Van Kessel.