HomeZaterdagDerde klasseEmiel Samsom (Zwammerdam): ,,De beste kansen en toch maar één punt!”

Emiel Samsom (Zwammerdam): ,,De beste kansen en toch maar één punt!”

-

Derde klasse A (zaterdag)-,,Natuurlijk hadden we gemengde gevoelens na afloop van deze thuiswedstrijd tegen hekkensluiter NSV’46. Want nu stap je met 3-3 van het niet best te bespelen grasveld, kom je drie keer achter, maar heb je wel de beste en meeste kansen om zo’n belangrijke pot in je voordeel te beslissen. En dan zouden we toch meer in de middenmoot komen waar we eigenlijk gewoon thuis horen. Dan volgende week uit bij Nieuwkoop maar beter, een goed voetballende ploeg die ons goed ligt”, aldus Zwammerdam-doelman Emiel Samsom.

Jack Harmsen, de trainer van de groen-witten, bracht in vergelijking met de vorige week met de 3-1 verloren wedstrijd tegen Alphia nu Justin Bons en Thijs Nulle binnen de lijnen voor Jeroen van Dorp en Tim Kramer. Met 9 uit 10 op een elfde plek in deze derde klasse A was het duidelijk dat de drie punten thuis eens in de knip moesten gaan. Zeker in de wetenschap dat promovendus NSV’46 uit Noorden met 4 uit 10 op de veertiende en laatste plek de tegenstander was, lagen er goede kansen op drie punten.

Samsom: ,,Maar vergis je niet, ze hadden een paar keer maar net verloren van hooggeplaatste ploegen en de winst vorige week op BSC’68 gaf ze vast en zeker ook een goed gevoel. Maar wij begonnen echt sterk het eerste kwartier. Na een paar minuten scoorde Justin Bons uit een prachtige voorzet van Nulle. Door een misser en niet goed verdedigen aan onze kant stonden we halverwege de eerste helft wel ineens met 1-2 achter. We waren duidelijk echt de weg kwijt en niets lukte meer. Het was een verschil van dag en nacht met het eerste kwartier.”

In de rust zouden er in de kleedkamer van de thuisploeg zeker duidelijke afspraken gemaakt moeten worden. En die waren gezien het vertoonde spel kort na rust zichtbaar gemaakt. ,,We zouden ervoor gaan en een tegenvaller was het feit dat onze linkerverdediger Nick van den Berg al rap geblesseerd moest uitvallen. Hij werd vervangen door Van Dorp. Met de 2-2 door Nulle, na een fenomenale kopbal, was het geloof toch weer helemaal bij ons terug. Zouden we nu eindelijk die vele kansen eens kunnen verzilveren? Maar een paar minuten na deze gelijkmaker werd het 2-3 waar het er bij ons weer niet echt goed uitzag”, aldus Samsom.

Met nog een kwartier te gaan bleef Damme jagen op minstens een gelijkmaker. En die kregen ze tien minuten voor tijd met dank aan de doelman uit Noorden. Samsom: ,,Bij een stevig indraaiende hoekschop grabbelde deze persiflage op Grobbelaar mis waardoor, ik dacht, Van Dorp de dik verdiende gelijkmaker op de doellijn kon binnentikken, 3-3.” Dat werd ook de eindstand waarmee Zwammerdam op 10 uit 11 (18-24) kwam en NSV’46 laatste bleef met 5 uit 11 (22-38). De laatste wedstrijd voor de winterstop is uit bij Nieuwkoop dat zesde staat met 17 uit 10. ,,Een mooie gelegenheid om meer richting de middenmoot te klimmen”, aldus de doelman van de groen-witten.

Zwammerdam – NSV’46 3-3 (1-2). 5. J. Bons 1-0, 17. NSV’46 1-1, 19. NSV’46 1-2, 73. Nulle 2-2, 76. NSV’46 2-3 en 80. Van Dorp 3-3.

Basisopstelling v.v. Zwammerdam: Samsom, Van Asselt, Jansze, Van den Berg, Kremer, M. Bons, Peters, De Groot, Woudenberg, J. Bons en Nulle.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters