Derde klasse A (zondag) – ,,Wat moet jij hier nu over schrijven als journalist na zo’n wedstrijd? Schrijf maar gewoon dat koploper Altior in een wedstrijd met weinig echte doelkansen toch met 2-0 wint van mijn club Warmunda. Meer chocola kan ik er echt niet van maken. Wij kijken dan maar uit naar de volgende wedstrijd thuis tegen Kickers’69. En daar hebben we uit met slim voetbal toch effe met 0-3 van gewonnen”, aldus een trouwe blauwwitte supporter van Warmunda.

Waar Warmunda eerder in het seizoen thuis met 0-2 verloor van Altior was het nu de vraag hoe beide ploegen zich zouden houden na de gelijke spelen van zondag 4 februari. Warmunda speelde toen thuis (0-0 tegen Aalsmeer) en Altior had na de ‘Derby der Lage Landen’ tegen Nicolaas Boys diezelfde dag een 1-1 in de knip. Het was nu met de 168 betalende en niet betalende supporters minder druk dan vorige week op het schitterende sportpark in Langeraar, maar het was er langs de lijn en in de open skyboxen zeker niet minder gezellig om.

Warmunda-trainer Alan Campfens stuurde negen van de elf basisspelers van afgelopen zondag binnen de lijnen. Bij Manfred van den Bosch, de trainer van de thuisploeg, was het grote gemis Anton den Haan. De goalgetter tegen Nicolaas Boys, en ook de aanvoerder, ontving toen zijn tweede gele kaart en moest zondagmiddag dus vanaf de zijlijn het spel volgen. Het mooie van beide trainers is dat in hun wedstrijdselectie vandaag de helft van de spelers het geboortejaar 1997 of later had. Weer een overduidelijk bewijs dat in deze derde klasse A op zondag jeugdig talent van zulke trainers de kans krijgt om voetbalmeters ‘in het eerste’ te kunnen maken.

Na het eerste fluitsignaal van de zeer duidelijk fluitende en strak gebarende scheidsrechter Haripersad lukte het echter geen van beide ploegen om één echte doelkans te realiseren. Beide partijen hielden elkaar goed in evenwicht. Vermeldenswaardig was het, dat waar de thuisploeg meer de lange bal op de voorwaartsen hanteerde, het Selmo Kurbegovic was die voetballend en pratende de lijnen bij Warmunda probeerde uit te zetten. Meest opvallende speler in het veld was Altior-aanvoerder Marco Pellegrom, die in al zijn bewegingen gelijk Franz Beckenbauer in zijn betere dagen, immer aanspeelbaar was, het spel dicteerde en nauwelijks balverlies leed. Hij was het ook die kort voor rust de 1-0 van dichtbij intikte na een eerdere doelpoging van Altior-topscorer Mike Otto. Er was nog even enige consternatie na de eerste bolling van het net, maar Haripersad was onvermurwbaar, de treffer telde. Met die stand floot hij, redelijk vroeg, voor de rust.

Campfens bracht geen wijzigingen aan in zijn elftal, maar de Altior-trainer had de jonge en snelle rechtervleugelaanvaller Daan Vonk gewisseld voor de ervaren Merijn van Tol. Deze ging centraal achterin spelen waardoor de jonge Tom van der Weijden naar het middenveld doorschoof. Dat leverde direct meer druk op. Van der Weijden was daar goed voetballend en combinerend ook de hele tweede helft prominent aanwezig. Door die druk kreeg de thuisploeg kort na rust ook een hoekschop te nemen waar Ed van der Weijden met een schampende hoofdbeweging de 2-0 tegen de touwen wist te knikken. Hiermee gooide Altior de wedstrijd op slot.

Warmunda probeerde zich onder de druk uit te spelen met de immer sleurende spits Chafik Belmamoune in de hoofdrol, maar het leidde niet tot echte doelpogingen. Altior-doelman Jeroen Sassen hoefde deze hele middag dan ook nauwelijks in te grijpen. Hij moest zeker bij de les blijven, want Warmunda had eerder dit seizoen uit het niets ineens weten te scoren. Halverwege de tweede helft verstapte onze ‘Beckenbauer’, Pellegrom, zich en hij leek geblesseerd te moeten uitvallen. Gelukkig voor de oranjezwarten kon hij de wedstrijd uitspelen. Aan het spelbeeld veranderde weinig ondanks de vier andere ingebrachte wisselspelers aan beide kanten . Zo won Altior redelijk eenvoudig weer met 2-0 van Warmunda.

Is dit nou de koploper die ook kampioen van deze derde klasse A kan worden? Is dit Warmunda in de volgende wedstrijd in staat meer echte doelkansen te creëren dan vandaag? Twee vragen die zondag 18 februari beter beantwoord kunnen worden. De oranjezwarten spelen dan uit bij ASC dat met 6-3 onderuit ging bij nummer twee, Nicolaas Boys. De thuiswedstrijd won Altior ook al, met 5-1, tegen de heren uit Oegstgeest. Campfens ontvangt met zijn jongens het alom bekende Kickers’69 waar uit met 0-3 in een heerlijke pot werd gewonnen. Nu neemt Warmunda met 18 uit 14 nog steeds een achtste plek in en dat moet toch nog wat beter kunnen? Het Warmondse thuispubliek is met zeven doelpunten in evenveel wedstrijden niet echt verwend dus… Warmondse adel verplicht! Leidenamateurvoetbal gaat het zeker volgen.

Altior- Warmunda 2-0 (1-0). 40. Pellegrom 1-0 en 48. E. van der Weijden 2-0. Scheidsrechter: J. Haripersad. Toeschouwers: 168.

Altior: Sassen, Van Vliet, Egberts, Blommestijn, T. van der Weijden, Pellegrom, E. van der Weijden, Otto (81. Keijzer), Pieterse (70. Den Haan), Van der Pijl, Vonk (46. Van Tol).

Warmunda: Van Dam, Arnst, Solleveld, B. van Noort, Holverda, Van der Meij, Kortekaas (60. Harmouch) , M. van Noort, Belmamoune (70. De Vos), Dijkstra, Kurbegovic.