Derde klasse A (zondag)- Op eigen houtje besloot Glenn van Nierop in de laatste minuut mee te gaan naar het front. SJZ had even daarvoor de 2-3 gemaakt tegen RKDES en wellicht zat er nog een puntje in voor de ploeg uit Zoeterwoude. Bij de eerste hoekschop kwam de bal al uit bij de doelman, maar stond een verdediger zijn succes in de weg. Bij de daarop volgende corner was het wel raak. Niemand rekende op de van ASC overgekomen doelman, maar met zijn hoofd knikte hij de 3-3 binnen. Zo kreeg de thuisploeg alsnog een punt. Gezien de gehele wedstrijd misschien wat veel, maar wellicht ook goud waard om alsnog in de top zes terecht te kunnen komen. Hoewel die weg niet geplaveid is voor de brigade van Ludo Pistorius.

Van Nierop, terug bij zijn oude club na een avontuurtje in Oegstgeest, was na de wedstrijd blij maar ook nuchter. ,,Voor een keeper is dit heel leuk en het is mij ook niet eerder overkomen. Ik vind het echter dat ik vooral een fout, die ik eerder in de wedstrijd maakte, heb goed gemaakt. Dat was bij de 1-2 van RKDES. De spits profiteerde en vanaf die goal was de organisatie ook weg bij ons. Daardoor liepen ze zelfs weg naar 1-3 en leek het over en uit voor ons.”

De scorende doelman vervolgt: ,,Omdat we via de ingevallen Koen van der Meer toch nog de 2-3 maakten, was er nog kort tijd om de nederlaag te voorkomen. RKDES raakte in paniek en ik besloot naar voren te gaan. Nee, ik kreeg daarvoor geen instructies. Ik geloof echter niet dat de trainer het achteraf heel erg vond, want ik mocht dus de 3-3 binnen werken. Ja, daarna werd ik bedolven en vierden we een feestje. In de kantine stond ik volop in de belangstelling. Dat hoeft voor mij eerlijk gezegd helemaal niet. Laatst kreeg ik al een keer rood en werd er daar over gesproken en in een andere wedstrijd was ik betrokken bij een opstootje. Dus laat mij maar even in de luwte. De belangstelling had nu gelukkig wel te maken met iets leuks, maar toch. Nee, ze hebben geen meters bier voor me besteld. Eenvoudigweg omdat ik niet drink, maar aardig was iedereen zeker.”

Van Nierop vond dat zijn ploeg het zwaar had tegen de formatie uit Kudelstaart. ,,De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar zij voetbalden net wat makkelijker. Toch kwamen we min of meer uit het niets op 1-0 door Peter Wansink. Dat doelpunt ontstond uit een hoekschop. De 1-1 trouwens ook, waarbij zij nog twee goede kansen kregen voor de pauze, maar gelukkig kon ik eenmaal redding brengen en die andere inzet ging over het doel. In de tweede helft gaven we teveel ruimte weg en na de 1-3 dacht ik dat het voorbij was voor ons. De trainer bracht Frank Willemse en Van der Meer, om het tij nog te doen keren. Ook Guus van der Hoeven ging mee naar het front. Uiteindelijk kwam die gelijkmaker voort uit een goed genomen hoekschop van Willemse.”

SJZ speelde al voor de vijfde keer gelijk en hoewel dat nu voelde als winst is de ploeg uit Zoeterwoude ver weg van de promotiepoule. ,,We staan er niet florissant voor, maar ik geloof er nog wel in. In de eerste plaats omdat ik wel vind dat we kunnen vechten als ploeg. Dat hebben we nu al meerdere malen bewezen. Daarnaast hebben we nog een restprogramma, die mogelijkheden biedt. Ik zeg niet dat we die potjes zomaar even gaan winnen. Als we een mindere dag hebben, kunnen we ook verliezen van Bernardus, Nicolaas Boys, Warmunda, Graaf Willem II VAC en AVV Alphen. Dat zijn nog onze tegenstanders namelijk. Aan de andere kant kan ik echter ook stellen dat wij in staat moeten zijn om dit soort duels wel te winnen en te klimmen. Onze achterstand is ook nog niet hopeloos immers.”

Van Nierop is dus terug bij de club waar hij opgroeide en dat voelt goed. ,,Dit is voor mij een warm bad. Ik ken iedereen hier en de terugkeer was dan ook bepaald niet lastig. Daarnaast ben ik heel blij met de trainer. Hij is er eentje naar mijn hart. Hij legt alles goed uit en communiceert uitstekend. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt en met zo’n sociale trainer kan ik wel wat. Leuk dat ik iets heb kunnen terugdoen.”

SJZ-RKDES 3-3. 27. Wansink 1-0, 40. Overvliet 1-1, 60. Van Koert 1-2, 71. Van Koert 1-3, 89. Van der Meer 2-3, 90. Van Nierop 3-3.

Basisopstelling SJZ: Van Nierop, Hulsebos, Van der Hoeven, Verstegen, Plooij, Sleijser, Wansink, C. van der Helm, Griffioen, Vermeeren, Berg.