Derde klasse A (zaterdag)- VV Zwammerdam is nog steeds op zoek naar de tweede overwinning van het seizoen. Na het gelijke spel tegen Sporting Leiden vorige week ging de ploeg van Jack Harmsen nipt onderuit op bezoek bij BSC’68 in Benthuizen (2-1). Een elfde plaats op de ranglijst is vooralsnog het gevolg.

Verdediger Gerald van Asselt was allesbehalve tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Het was een slechte wedstrijd van onze kant. We hadden veelvuldig de bal, maar verder dan het zestienmetergebied van de tegenstander kwamen we niet. BSC’68 speelde erg compact en daar hadden wij erg veel moeite mee.” Na ongeveer een half uur kwamen de gastheren op sublieme wijze op voorsprong. Aladin Ezzaki schoot het leer na een afgeslagen corner snoeihard de kruising in (1-0). ,,Die jongen (Ezzaki) had vandaag gewoon erg veel geluk vertelt de mandekker, want ook zijn tweede goal was een mooie. Beide ploegen creëerden erg weinig. Ik denk dan ook dat er voor de toeschouwers weinig viel te genieten deze middag. Wij hadden vooral erg veel moeite met de geparkeerde bus van de Benthuizenaren, hier kwamen we gewoon niet doorheen.”

Na de rust bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. De bezoekers hadden vaak de bal, maar speelde zoals Van Asselt aangaf vooral van zestien tot zestien prima. Dit leverde zoals in de eerste helft weinig kansen op. Van Asselt over de tweede helft: ,,Na de pauze konden we elkaar tussen de linies wel meer bereiken, maar dan stuitten we toch weer op die BSC-muur. We probeerde deze muur steeds meer af te breken, maar vallen deed het niet. En dat laatste neem ik mezelf en mijn teamgenoten wel kwalijk, hier hadden we meer uit moeten halen. Via Rogillio Swaalep kwamen we wel op gelijke hoogte.” Swaalep ontfutselde zijn directe tegenstander de bal en faalde niet oog in oog met de BSC’68 goalie (1-1). Tien minuten later was het weer Ezzaki die zijn ploeg op voorsprong schoot. Met een mooie omhaal passeerde hij doelman Emiel Samson. ,,We hebben nog geprobeerd om er een gelijkspel uit te slepen, maar op een of andere manier lukte het gewoon niet. We konden het spel niet serieus maken, de wil om te winnen was er nauwelijks en dan wordt het heel moeilijk om de wedstrijd te domineren. Als je dan ook nauwelijks kansen creëert, dan heb je het als Zwammerdam zijnde gewoon niet goed gedaan. We kregen vlak voor tijd nog een grote kans via Lody Dijkhuizen, maar zijn inzet eindige hoog over het doel. Jeroen van Dorp moest eerder het veld verlaten, omdat hij een doorgebroken BSC-aanvaller op ongelukkige wijze afstopte.”

De verdediger tot slot: ,,Deze wedstrijd kon twee kanten op, maar van onze kant was het vooral erg futloos. Met de individuele acties van Mitchell en Justin Bons hadden we er misschien meer uit moeten halen, maar dat mocht niet zo zijn.”

BSC’68 – Zwammerdam 2-1 (1-0). Ezzaki 1-0, Swaalep 1-1, Ezzaki 2-1.

Basisopstelling Zwammerdam: Samson, Zoest, van Asselt, Van Dorp, Van den Berg, Jansze, T.Kremer, Peters, T.Kramer, Swaalep, M.Bons.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters