Derde klasse A (zondag)-Zelfs de grootste baltovenaar had zondagmiddag op het Sportpark Overbos moeite gehad de bal onder controle te houden en daarna voor een goede voortzetting te zorgen. Een uiterst hobbelig veld en een straffe noordooster dwars over het veld maakte goed voetbal onmogelijk. Buffelen, strijd leveren en hopen op een bevlieging van spelers was al wat restte. Gelukkig begrepen de beide clubs dit en zo werd, ondanks de 0-0,  Warmunda-Aalsmeer toch nog het aankijken waard. Sprankelend voetbal bleef uit, maar een hartverwarmende inzet in een sportief duel geleid door een prima scheidsrechter vergoelijkte veel.

Spektakel voor beide doelen was er wel in de dertiende minuut: eerste kopte Menno van Noort een inzet van Aalsmeer van de doellijn af en in de rebound stond een van zijn medespelers op de lijn om de bezoekers van een doelpunt af te houden. Bij de tegenaanval leek Warmunda zelf te scoren, maar een voet van een Aalsmeer speler voorkwam op het ultieme moment een doelpunt.

In de tweede helft waren het vooral  oprispingen van Niels Dijkstra die de aandacht trokken. Hij toonde tot twee maal toe over een veel grotere startsnelheid te beschikken dan zijn directe opponent, maar in tegenstelling tot vorige week toen hij drie keer scoorde was hij dit keer niet scherp genoeg. De thuisploeg was in de laatste minuut nog een keer bij een treffer, maar een verre bal raakte slechts de lat. Ook Aalsmeer had zich laten zien onder meer door Daryl Haime, maar hier bleef elke poging vergeefs.

Spits Dijkstra kon wel leven met de uitslag: ,,In de slotfase hadden we de winst kunnen pakken. Ik miste twee kansen en die bal op de lat was natuurlijk ook jammer. De prestatie van Aalsmeer moet je echter ook niet uitvlakken. Jammer dat we twee weken achter elkaar maar een puntje halen. Vooral vorige week had er meer in gezeten. Willen we stijgen op de ranglijst dan moeten we vaker drie punten pakken. In dat opzicht baal ik wel.”

Trainer Alan Campfens was ondanks het feit dat winst uitbleef een tevreden man: ,,Die 0-0 gaf de verhoudingen wel weer, maar ik vind dit een veel mooier punt dan vorige week. Natuurlijk moeten we kritisch blijven, maar de verdedigende fouten die we vorige week maakten bleven nu uit. We hebben er afgelopen week over gesproken en dat is door onze jongens prima opgepikt. Als je leert van je fouten wat wij vandaag hebben laten zien, dan doe je het als team gewoon goed. Ook de bereidwilligheid om voor elkaar te knokken vind ik waardevol. Nogmaals, dit puntje van vandaag vind ik aanzienlijk meer waard dan dat van vorige week tegen Van Nispen.”

De directe concurrenten in de middenmoot, ASC en SJZ, wonnen beiden en in die zin verloor Warmunda twee punten. Volgende week gaat de ploeg, ijs en weder dienende, op bezoek bij titelkandidaat Altior. Daar een punt weg halen zou een prestatie van formaat zijn.

Warmunda-Aalsmeer: 0-0. Scheidsrechter: Neijts. Toeschouwers: 50.

Warmunda: Van Dam, Arnst, Solleveld, Brian van Noort, Hoverda, Van der Meij, Kortekaas (34. El Kourami), Menno van Noort, De Vos (60. Belmamoune), Dijkstra, Harmouch.

Aalsmeer: Jeremiah Veldman, Daimian Veldman, Vaneman, De Vries, Kocon, Jongkind, Pasternak, Haime, Mirowski, Piet, Van de Schraaff.