Derde klasse A (zondag)-Het was voor Warmunda en de aanhang (weer) geen leuke middag. Kou, regen en een teleurstellende uitslag maakten het geen vrolijk gebeuren op sportpark Overbos. ,,We hadden meer verdiend”, meende een verkleumde Hamza Harmouch na afloop. ,,In de eerste helft hadden wij zeker een keer moeten scoren, maar een moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat juist Kickers een doelpunt maakte. Dat is eigenlijk het verhaal van het hele seizoen. Iedere keer is het net niet.” Een puntendeling was het meest logische resultaat geweest van de inspanningen van beide ploegen deze middag. Daar waren vriend en vijand het wel over eens. De bezoekers trokken echter met 0-2 aan het langste eind en werden daarmee rijkelijk beloond.

Beide ploegen bakten er niet veel van en momenten van goed voetbal waren spaarzaam. Zeker in de eerste 45 minuten waren de beide defensies hun directe tegenstanders duidelijk de baas, waardoor er amper kansen waren te noteren. De balans sloeg wellicht iets door in het voordeel van de thuisploeg, maar open kansen waren er zeker niet te noteren. Wel leek Niels Dijkstra tot tweemaal toe alleen op de keeper af te kunnen afstevenen, maar beide malen maakte een goede tackle van een Kickers verdediger een einde aan zijn avontuur. Hoogtepunt van de eerste helft was het doelpunt van Kickers. Een vrije bal vlak voor rust, erg makkelijk weggegeven in de ogen van de thuisclub, werd bij de tweede paal knap ingekopt door Jim van Vliet zonder dat hem ook maar een strobreed in de weg werd gelegd overigens.

Vanzelfsprekend probeerde Warmunda het een en ander recht te zetten in de tweede helft. Het gebrek aan stootkracht was echter opvallend. Kickers keeper Jeroen Tent hoefde zijn talenten niet aan te spreken om de nul te houden. Omdat de thuisploeg naarmate de wedstrijd vorderde meer risico’s ging nemen werden de counters gevaarlijker onder aanvoering van Ronny Mollers. Nadat de ploeg uit Leimuiden eerst nog op de paal schoot maakte uiteindelijk Billy de Graaf de 0-2. Daarmee kreeg Kickers een wel erg ruime beloning voor de inspanningen van deze middag. Harmouch, die twintig minuten voor het eind gewisseld werd en het laatste deel op de bank meemaakte: ,,Ik heb weinig kansen voor Kickers gezien en meer van ons. Toch staan we weer met lege handen, nee, het is niet het seizoen van Warmunda. We moeten de laatste wedstrijden dan maar winnen zou ik zeggen.”

Na afloop keken Kickers’69 en Warmunda elkaar nog een maal diep in de ogen aan. Het was (voorlopig) de laatste clash tussen de twee clubs. In zowel de vierde als nu in de derde klasse troffen de twee ploegen elkaar twee keer jaar en meestentijds leefde er bij de Warmonders en Leimuidenaren toch wat extra sentimenten. Kickers gaat vanaf volgend seizoen zoals zovele clubs op zaterdag spelen. Zoals het er nu naar uitziet zal Warmunda volgend jaar weer op zondag acteren. Het bestuur hoopt genoeg spelers bij elkaar te krijgen om twee teams bij elkaar te brengen, maar het lijkt er meer op dat het tot 1 team beperkt zal blijven. Zondagvoetbal is niet populair meer en het lukt steeds minder verenigingen om voldoende selectiespelers te interesseren. Binnenkort zal duidelijk worden hoe de KNVB zal reageren als er inderdaad dertien of veertien clubs in de regio voor de zaterdag gaan kiezen. Wordt de vierde klasse opgeheven? Worden er klassen bij elkaar gevoegd? Op dit moment is dat nog geheel onduidelijk. Voor de spelverdeler van Warmunda is het wel klip en klaar: ,,Ik blijf gewoon bij Warmunda op zondag voetballen”, zo liet Hamza Harmouch weten.

Opvallend was nog dat Paul Smit aan de aftrap stond. Met zijn 36 jaar speelt hij eigenlijk in de reserve zevende klasse op zaterdag, maar de nood is hoog bij de ploeg van Alan Campfens. Wel valt de schade bij Brian van Noort mee, zo lijkt het. Deze speler raakte onlangs ogenschijnlijk zwaar geblesseerd, maar gelukkig kan een blessure soms ook mee vallen. Warmunda heeft al meer dan genoeg ellende gekend met kwetsuren dit seizoen.

Warmunda-Kickers’69: 0-2 (0-1). 42. Jim van Vliet 0-1, 90. De Graaf 0-2.

Warmunda: Van Dam, Mastemaker, Solleveld, Arnst, Van der Voort, Harmouch (69. Witteman), Kortekaas, Van Noort, Smit (53. Van Rijn), El Kourami, Dijkstra.

Kickers’69: Tent, Oomen, Jim van Vliet, De Wagenaar, Mike Straathof 72. Rick Straathof), Mollers, De Graaf, Nick van Vliet, Bakker (46. Mollers), Van der Hoorn, Jeroen Straathof (11. Van Beekveld).

Scheidsrechter: Van den Hurk. Toeschouwers: 50