Derde klasse A (zondag)- Het ontslag van Ayhan Gargili leverde vorige week dinsdag de nodige schrik op bij de selectie van Warmunda. Ook bij assistent-trainer Barry van Rijn. ,,Ik had het eerlijk gezegd niet zien aankomen”, zei de onlangs aangestelde interim-trainer. ,,Het was ook niet des Warmunda’s om iemand tijdens het seizoen weg te sturen, maar het bestuur had er zijn redenen voor.”

,,Ik moest dinsdag direct een training leiden, eigenlijk in m’n eentje. Het waren een paar basisoefeningen, meer niet. Laat ik het zo zeggen: het was niet de beste training. Woensdagavond heb ik met Özcan Özmen, die nu mijn assistent is, alles doorgesproken over hoe we het gingen aanpakken. Donderdag hebben we prima getraind. Voor mij was het wel even wennen. In het verleden ben ik wel hoofdtrainer van het tweede geweest, maar dat was een kwestie van een opstelling maken en een bespreking houden. Het eerste elftal leiden is echt wat anders. Daar komt meer voorbereiding bij kijken”, aldus Van Rijn, die afgelopen zondag direct een punt pakte met de Warmonders, op bezoek bij avv Alphen (3-3) in Alphen aan den Rijn. 

Dankzij een doelpunt van Brian van Noort in de eerste helft stond Warmunda bij rust met 0-1 voor, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. De bezoekers kwamen zelfs op achterstand, maar via twee doelpunten van Nick van Riessen werd alsnog het vijfde punt van het seizoen binnengehaald. ,,Mooi om te zien dat zo’n jongen zich liet zien”, zei Van Rijn vol lof over de jeugdspeler. De tiener, die eigenlijk pas eerstejaars A-junior is, speelde al eerder tegen Van Nispen (4-2) en Nicolaas Boys (2-4).

,,Nick is groot, snel en niet bang”, zag Van Rijn. ,,Hij liet zien dat hij goed genoeg is voor het eerste, een welkome aanvulling. Ik heb vorig seizoen Warmunda Onder-19 getraind en toen stond hij ook al op de radar. En hij is broodnodig, want voorin zitten we nogal krap. Het is te hopen voor de club dat er nog meer jongens de komende jaren doorbreken. Er zitten er wel wat tussen in de jeugd, hoor. Afgelopen zomer hebben we wel getwijfeld om ze door te schuiven, maar dat was eigenlijk nog te vroeg. De A1 is een goede lichting, maar het is beter voor de spelers om nog even bij elkaar te blijven.”

Van Rijn wil de afgelopen week achter zich laten, na het tussentijds vertrek van Gargili. ,,Daar is al genoeg over gezegd en ik wil nu verder. Want er is genoeg te doen binnen de club. Niet alleen het eerste is belangrijk, maar ook de toekomst van het weekendvoetbal. Gaat de club bijvoorbeeld op zaterdag spelen? En wat doen we met de jeugd? Gaan we spelers doorschuiven naar het eerste elftal? Dat zijn allemaal zaken die op dit moment spelen en waar ik me mee bezig wil houden.”

Tot de winterstop staan er voor Warmunda nog drie wedstrijden op het programma. Aanstaande zondag is SV DIOS de tegenstander in Nieuw-Vennep, waarna duels met Sporting Leiden (thuis) en Voorschoten’97 (uit) volgen. Van Rijn blijft tot die tijd interim-trainer. ,,Dat hebben we zo afgesproken en dat vond de groep ook goed. Tijdens de winterstop moeten we kijken hoe het er voor staat. Misschien zijn ze mij dan wel helemaal zat.”

Dat hij in de tweede seizoenshelft ook nog als trainer aanblijft, sluit Van Rijn dan ook niet uit. ,,Het kan zijn dat het bevalt van beide kanten, maar dat zien we wel. Eerst laten we de afgelopen week maar even bezinken.”

Als de naam van oud-trainer Alan Campfens valt als mogelijke opvolger van Gargili, moet de tijdelijke hoofdtrainer lachen. Campfens verliet afgelopen zomer Warmunda voor het assistent-trainerschap van VVSB, maar vertrok daar vorige maand omdat hij solidair wilde zijn na het ontslag van Leidenaar Jack Honsbeek. ,,Ik denk dat Alan het misschien nog zou doen ook. Daar zou hij best open voor staan, maar zover is het nog niet. Eerst maar die drie wedstrijden goed doorkomen.”