Derde klasse A (zaterdag)-  Zwammerdam heeft in eigen huis met 1-3 verloren van Van Nispen. De gastheren speelden een goede wedstrijd tegen de koploper van de derde klasse, maar konden dat niet in de score uitdrukken. Door deze nederlaag zakte de ploeg van Jack Harmsen naar de elfde plaats, omdat Blauw Zwart won van VVSB en over de groenwitten heen wipte.

De eerste twintig minuten waren duidelijk voor de bezoekers uit De Zilk. In deze fase nam Van Nispen ook de openingstreffer voor hun rekening. Een fout in de defensie van Zwammerdam leidde tot de voorsprong via Michiel Polman. Na deze tegenslag probeerde de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe te trekken en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Op slag van rust kregen de ‘Damme’ ook die gewenste kans op de treffer, maar deze werd niet verzilverd.

Premier League tickets

Vrij snel in de tweede helft kon de tegenstander het leer achter keeper Emiel Samson binnenschieten (0-2). Sven de Ridder was dit keer de ‘dader’. Van Nispen kreeg niet veel grote kansen, maar het heeft een ploeg die halve kansen ook kan afmaken, aldus oefenmeester Jack Harmsen van Zwammerdam.  Want ook nummer drie volgde via de veel scorende Jon-Joost Cornelissens. In plaats van dat de thuisploeg instortte en zich kansloos achtte, werd de jacht op een tegentreffer geopend. Het jagen van de ‘Damme’ werd beloond met een eretreffer van Jordi de Groot (1-3).

De trainer over de nederlaag: ,,Ik moet de jongens een compliment geven vandaag. Ondanks de vroege tegengoal bleven we goed in de wedstrijd. We hadden de match op de eerste twintig minuten na ook redelijk goed onder controle.  Van Nispen heeft de kwaliteiten om van een halve kans een doelpunt te maken. Na het eerste en de tweede tegendoelpunt gingen we eigenlijk beter spelen en hadden we onszelf moeten belonen met de aansluitingstreffer. We kregen er genoeg mogelijkheden voor, maar vandaag was het allemaal net niet.” Harmsen is bezig aan zijn eerste seizoen bij de groenhemden en dat bevalt hem goed: ,,We hebben een erg kleine groep om mee te werken. Vanuit de Onder 19 moeten er wekelijks jongens met een van de selectieteams meedoen. Misschien kunnen we hier volgend seizoen iets mee doen. Verder zit ik eigenlijk prima op mijn plek bij deze club. Het gevoel van mij kant is goed en volgens mij is dat ook wederzijds. En dat voelt natuurlijk goed als er een klik is tussen een trainer en nieuwe club.”

Volgende week speelt Zwammerdam tegen Alphia. Harmsen over de volgende wedstrijd: ,,Kunstgras ligt ons wel. Ik heb dat kunnen zien met de Rabobank LAV-cupwedstrijden bijvoorbeeld. Wij hebben een aantal technische jongens die goed uit de voeten kan op zo’n veld. We gaan deze week weer lekker trainen. Wat goed ging nemen we mee naar Alphia en wat minder ging proberen we deze week te verbeteren op de training. Als we ons goede spel ook volgende week kunnen laten zien, dan is een mooi resultaat tegen Alphia zeker haalbaar.”

Zwammerdam – Van Nispen 1-3 (0-1). Polman 0-1, De Ridder 0-2, Cornelissens 0-3, De Groot 1-3.

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Van Zoest, Van Asselt, Van Dorp, Van den Berg, Woudenberg, Kremer, Peters, M.Bons, J. Bons, Kramer.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters