HomeZaterdagDerde klasseKagia brengt Blauw Zwart eindelijk nederlaag toe

Kagia brengt Blauw Zwart eindelijk nederlaag toe

-

Derde klasse A (zaterdag)- Kagia-middenvelder Tijs van der Schinkel viel vorige week in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Koudekerk nog uit met een dikke knie, maar zaterdag tegen Blauw Zwart was de ex-jeugdspeler van AZ alweer terug. Hij vervulde direct weer een belangrijke rol bij de Lisserbroekers en hielp zijn ploeg met een doelpunt en een assist aan de 3-2 thuiszege. Zo kwam er voor de Wassenaarse formatie een einde aan de ongeslagen reeks van acht wedstrijden.

De blessure van Van der Schinkel viel dus mee. Dinsdag moest hij de training nog aan zich voorbij laten gaan, maar op donderdag keerde hij weer terug. Van harte ging dat niet. Voor de volle honderd procent sprinten lukte hem namelijk niet, ook niet in de wedstrijd. Tegen Blauw Zwart verhinderde dat hem niet om zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Wel kwam Kagia al binnen dertig seconden op achterstand uit een hoekschop. ,,De bal werd laag voor getrapt en een van onze verdedigers werkte ‘m niet goed weg, waardoor die aanvaller (Adrian Koziel, red.) zo kon binnentikken. Geen best begin van onze kant, maar daarna hebben we het goed opgepakt.”

Via een rake kopbal van Van der Schinkel kwam de ploeg van trainer Anton Wijsman al snel langszij, waarna acht minuten later Sam van der Veek – op aangeven van de eerste doelpuntenmaker – 2-1 binnenkopte. Kagia kon vervolgens niet lang genieten van de voorsprong, want in de 17de minuut maakten de bezoekers alweer gelijk: 2-2. ,,We hadden in de eerste helft de controle. Voor rust waren wij nog dicht bij de 3-2, maar de bal kwam op de paal. Dan is het toch jammer dat we dan twee doelpunten onnodig tegenkrijgen.”

Na de pauze behield de thuisploeg het initiatief en werden er volgens Van der Schinkel nauwelijks kansen weggegeven. Beide teams gingen vol voor de winst. Pas in het laatste kwartier maakte Kagia-verdediger Glenn Lobbezoo de winnende met een overtuigende pegel van afstand: 3-2. ,,Eindelijk winnen we weer, want het draait na de winterstop nog niet echt lekker bij ons. Eigenlijk het hele seizoen al niet. We zitten op dit moment een beetje in een dip. Hopelijk haalt deze zege ons daaruit. Voetballend zijn we misschien wel een van de beste teams van deze klasse, maar we laten het niet zien.”

Zeker ten opzichte van de afgelopen seizoen valt de formatie van Wijsman nu behoorlijk tegen. De trainer noemde het eerder een gebrek aan ‘mannelijkheid’, die de ploeg tegen Blauw Zwart weer wat meer toonde volgens Van der Schinkel. ,,We hebben niet méér in de sportschool gezeten hoor”, lachte hij. ,,Het heeft wel met motivatie en mentaliteit te maken. Maar ik moet zeggen dat onze aanvoerder (Pascal Timmermans, red.) een voorbeeldrol heeft vervuld deze wedstrijd. Hij ging flink tekeer, waardoor de rest ook denkt: ‘misschien moet ik ook een stapje harder gaan lopen’. Eerlijk gezegd heb ik daardoor ook wel de poten onder m’n reet uitgelopen. Dat moeten we iedere wedstrijd doen.”

Ondanks de overwinning blijft Kagia zevende in de derde klasse A. De komende twee weekenden komen de Lisserbroekers niet in actie voor de competitie. Pas over drie weken komt LSVV ’70 op bezoek. ,,Dat is wel vervelend, want zo kunnen we niet in de flow komen. Dan moeten we tegen LSVV maar doen alsof we de week ervoor hebben gewonnen”, grapte Van der Schinkel.