donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKagia leeft zich uit met zevenklapper, periodetitel in zicht

Kagia leeft zich uit met zevenklapper, periodetitel in zicht

-

Derde klasse B (West 1)- De zesde zege op rij voor de ploeg van Kagia trainer Rene Ras, de forse nederlaag van concurrent Kon. H.F.C., twee getekende sponsorcontracten, een tweetal charmante en goed gebekte gastvrouwen zorgden na afloop voor een opperbeste stemming in de bestuursruimte van de Lisserbroekers. Het kan op dit moment niet op bij de oranjewitten.

De niet gewenste indeling naar West 1 zou voor de Lisserbroekers uiteindelijk wellicht de springplank naar de tweede klasse kunnen zijn. Nu werd VVA/Spartaan met maar liefst 7-0 aan de zegekar gebonden en terug naar Amsterdam gestuurd. Van een echte wedstrijd was geen sprake. De bezoekers fungeerden slechts als speelbal voor de uitstekend combinerende gastheren. Het was veelzeggend dat Kagia doelman Sander Hogervorst in de eerste rondgang slechts twee terugspeelballen te verwerken kreeg, en in het tweede part maar op twee schoten hoefde te reageren. Collega doelman Sander van den Bogaard had het een stuk drukker;  ondanks zijn verweer moest hij zeven maal de gang naar het net maken.

Het doelpuntenfestijn werd al vroeg in de wedstrijd geopend door Roy Hogewoning die een afgemeten voorzet van Tijs van Schinkel bekwaam afrondde: 1-0. Na de openingstreffer werden de onthutsend zwak spelende Amsterdammers volledig weggespeeld door de manschappen van trainer René Ras. Het was niet de vraag of, maar wanneer de thuisploeg de marge zou vergroten. Daar moesten de trouwe thuissupporters nog een klein half uur op wachten, alvorens weer Hogewoning, na voorbereidend werk van Joey van Beelen, de 2-0 binnen frommelde. Even daarvoor kende Pascal Timmermans een sterke actie, de vleugelverdediger zag zijn harde en lage voorzet door een aantal ploeggenoten jammerlijk worden gemist. In een fase waarin de thuisploeg langdurig de bal rondspeelde, schoot Van Beelen de 3-0 achter de kansloze Spartaan doelman. Van Beelen had het vlak voor rust nog erger kunnen maken voor de gasten, maar hij miste.

Van Schinkel, die voor rust nog niet echt zijn draai had gevonden, was kort na rust wel trefzeker. De rappe topscorer rondde een steekpass van Rens Lamboo beheerst af: 4-0. Nauwelijks zestig tellen later kopte de flankspeler zijn tweede treffer achter de vertwijfelde doelman. De treffer vond echter geen genade in de ogen van de arbiter vanwege buitenspel. De Lisserbroekers bleven uitstekend vanuit hun taken spelen, maar konden na een klein uur spelen niet verhinderen dat de bezoekers voor de eerste keer doelman Hogervorst tot handelen dwong. Het tweede schot van een Spartaan speler, waarop doelman Hogervorst gestrekt naar de hoek moest om de nul te houden, kwam nadat de thuisclub de score ondertussen had opgeschroefd naar 7-0. Van Schinkel had zijn handtekening onder nummer vijf gezet, terwijl invaller Rick Verdegaal, na een assist van Van Schinkel nummer zes voor zijn rekening had genomen. Stefan Tibboel had het genoegen gesmaakt om de zevenklapper binnen te schieten. Met de volle buit uit de eerste zes wedstrijden heeft de ploeg van trainer Ras in de derde klasse B het visitekaartje afgegeven en kan volgende week bij de Kon. H.F.C. de eerste periodetitel in de wacht worden gesleept.

Van Schinkel, ook vandaag met zijn twee treffers belangrijk voor de ploeg,  bleef na afloop nuchter onder de monsterscore: ,, Het ging wel heel gemakkelijk. Dit was geen wedstrijd. Dit moet je niet elke week hebben. In de rust is er door de trainer op gehamerd door dat we na rust de controle moesten houden. Het smaakt naar meer. We hopen dat de score volgende week op 21 punten staat. Dat zou een geweldige boost geven om er nog meer uit te gana halen.”

Trainer Ras tenslotte: ,,Vanaf nu zijn wijzelf onze grootste tegenstander. We moeten geen enkele tegenstander onderschatten. Op de training moet ik ze scherp houden. Dat zijn ze vooralsnog, maar dat moet nu zo blijven. Het voordeel is  dat ik over een brede en een goede selectie beschik. Waar nodig kan ik wisselen en worden we niet zwakker.”

Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Timmerman, Meiland, Lobbezoo, Tibboel, Hogewoning, Imanse, Van der Veek, Van Beelen, Ligtenberg, Van der Schinkel.