Derde klasse A (zaterdag)- Kagia heeft de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen niet in winst kunnen omzetten. Tegen DSVP bleef het bij 0-0. De ploeg uit Lisserbroek is nu officieel wel veilig, maar daar maakte niemand zich aan de Kikkerbeetstraat al een paar weken zorgen meer om. Sterker nog, de vijfde plaats is nog steeds de insteek. BSC’68 en Be Fair, de huidige nummers vijf en zes, hebben slechts twee punten meer.

Trainer Anton Wijsman over het gelijke spel tegen de ploeg uit Pijnacker. ,,We hadden nog een kleine kans op de nacompetitie, maar dan hadden we moeten winnen. De kansen daartoe hebben we ook wel gehad, maar de scherpte ontbrak. We waren te ongeduldig en ongelukkig in de afwerking. Van DSVP heb ik weinig gezien in aanvallend opzicht, maar het is voor ons een lastige en fysiek spelende tegenstander. Ik denk dat het laatste stukje extra wil ontbrak. Het brein en de benen liepen niet gelijk op. Natuurlijk had ik graag gewonnen, want ik wil altijd voor het hoogst haalbare gaan. Maar ik snap wel dat de echte druk er niet op zit en dan presteer je nu eenmaal anders. Blijft staan dat we nog steeds vijfde willen worden. Op 26 mei sluiten we thuis af tegen BSC’68 en die wil ik sowieso winnen. Dat is mijn laatste wedstrijd hier. De spelers en de club weten dat ook wel.”

Kagia is vrij van zorgen over de gevarenzone, maar de trainer kijkt wel geboeid naar de strijd onderin. ,,Tussen plek acht en dertien is nog van alles mogelijk. Koudekerk heeft het voordeel dat ze WDS nog krijgen en op de laatste dag heb je ook nog LSVV’70-VV Leiden. Laatstgenoemde club laat ondertussen nadrukkelijk zien dat ze in deze klasse horen, hoewel de uitslag van LSVV (7-1 winst) ook opzien baarde bij mij. En dan heb je ook nog Zwammerdam tegen Blauw Zwart. Het mag duidelijk zijn dat er veel spanning op staat bij die clubs in de resterende twee duels. Gelukkig hebben wij daar geen last van. Wij kunnen vrijuit spelen, maar ik sluit wel graag af met zes punten erbij.”

Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Sluijmer, Van der Schinkel, Lamboo, Imanse, Ligtenberg.