Een daverende verrassing vanuit de Morsch: Kevin Wassenaar, huidige keeper van Lugdunum, gaat de selectie van de zondagtak van Sporting Leiden trainen. ,,Een ervaren trainer is absoluut geen garantie voor succes. Dat weet iedereen in de voetbalwereld. We kiezen voor jong en ambitieus”, aldus de voorzitter van FC Rijnland Wim Pikaar. ,,Natuurlijk gooien we Kevin niet zomaar in het diepe. In Ronald Mink heeft hij een assistent trainer die de kneepjes van het vak kent. We zijn ook niet over een nacht ijs gegaan, vandaar dat het even duurde.”

Wassenaar (foto hieronder links naast Ronald Mink) zelf is zielsblij met de benoeming. ,,Soms moet je durven in het leven anders blijf je hangen in je vertrouwde, maar op een gegeven moment weinig uitdagende patroon. Ik heb al een jaar of tien het TC3 diploma en heb onder andere jeugd van ADO, DoCoS en Voorschoten’97 getraind. Mijn ambities liggen toch meer bij het seniorenvoetbal, vandaar dat ik ook de TC 2 cursus heb gedaan. Ik had een jaartje geleden al eens een balletje opgegooid bij FC Rijnland, maar dat was te vroeg. Nu kreeg ik een belletje en toen is de zaak gaan rollen.”

De sluitpost beseft dat er wenkbrauwen worden gefronst gezien zijn jonge leeftijd, 28 jaar. ,,Natuurlijk, dat begrijp ik best. Kijk echter naar Duitsland waar de hele jonge trainers van Leipzig en Schalke hele mooie dingen hebben gedaan. Ik stap hier bovendien niet onvoorbereid in. Ik ken de club en de speelwijze terdege. Bovendien heb ik de afgelopen weken met vertegenwoordigers van de huidige selectie gesproken en met de nieuwkomers. En met Ronald natuurlijk. Als er weerstand was geweest had ik echt niet toegehapt.” Sporting Leiden beleeft in alle opzichten een nieuwe start volgend seizoen. De namen van de nieuwe spelers gevoegd bij de kern van de huidige selectie beloven veel. Pikaar nog eens: ,,We zouden nog wel eens een keer kunnen verrassen de komende weken wat betreft nieuwe jongens. Houd ons in de gaten.”  Wassenaar stelt met nadruk dat hij niet gaat ‘ronselen’ bij zijn huidige club. ,,Ben je gek zeg. Dat zou een soort verraad zijn en bovendien ga ik veel te goed om met Henk de Cler en Jan Wansink. Dat zou ik niet kunnen maken. Tegen verdere versterkingen zeg ik natuurlijk geen nee.”

Henk Brandt (foto hieronder) blijft verbonden aan de Leidse club. De sympathieke oefenmeester staat komend seizoen aan het roer van het tweede elftal, dat morgen overigens kampioen kan worden bij ASC van de derde klasse A. Hoe dan ook; een frisse wind waait in de Morsch en de verwachtingen zullen aanzienlijk zijn bij de start van het nieuwe seizoen. Leidenamateurvoetbal wenst Kevin Wassenaar, Ronald Mink en Henk Brandt alvast veel succes!