Vierde klasse A (zaterdag)- Na vijf gespeelde wedstrijden staat de teller van Koudekerk op acht punten. Bij Kickers’69 kwam de ploeg van Ronald Rosdorff niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De withemden staan vijfde op de ranglijst met al een achterstand van tien punten op lijstaanvoerder Aarlanderveen. Wel heeft Koudekerk nog een wedstrijd open staan tegen Meerburg. Die tweestrijd zal in november worden ingehaald.

Trainer Rosdorff was slecht te spreken over het optreden van zijn ploeg in Leimuiden. ,,Het was ronduit slecht. Van twee kanten ook. De wedstrijd startte al moeizaam en daar kwam helaas geen verandering meer in. Beide ploegen kregen genoeg kansen voor een overwinning, maar ik denk dat zowel Kickers’69 als Koudekerk geen recht had op een driepunter.”

De bezoekers scoorden uit een corner. De bal werd in eerste instantie afgeslagen, maar vervolgens weer ingebracht. Via Daniël Wildschut kwam het leder bij Yvar de Groot, die zijn ploeg op voorsprong zette. Een slordige tien minuten voor tijd bracht Pascal Broers de gelijkmaker op zijn naam uit een keurig genomen vrije trap.

Rosdorff wil niet de jankerd uithangen, maar bracht wel feiten op tafel. ,,Zonder Bryan van Delft missen we een aanspeelpunt en doelpuntenmaker. Hij bepaalt in grote lijnen ons spel. Hij kampt nog steeds met hamstringproblemen en het is onduidelijk wanneer hij weer kan spelen. We misten ook Ruben van den Berg en enkele spelers waren niet topfit. Natuurlijk mist elke ploeg wel eens spelers, maar spelers in de as zijn nu eenmaal heel belangrijk voor een team. Daarom hadden we ook veel moeite op het middenveld. Ik heb een heel slordig Koudekerk gezien en dan wordt het lastig om een zege te pakken. Met Mike van Velzen en Gino van der Voort heb ik twee spelers moeten laten invallen die al negentig minuten hadden gebald bij het derde elftal. Dat is natuurlijk ook niet ideaal, hoewel ik beide spelers een compliment moet geven voor hun bijdrage. Ik hoop dat Van Delft spoedig weer kan aansluiten. Met hem erbij sluipen er veel meer automatismen in het elftal. Vooralsnog spelen we af en toe aardig, maar is het vooral stroef. Ik ga ermee aan de slag om ook andere oplossingen te vinden. We willen immers niet figureren in deze klasse.”

Basisopstelling Koudekerk: Ooi, F.Roosenbrand, J.Roosenbrand, De Schepper, Van Rijswijk, Schmandt, Melchert, Wildschut, Van Heerdt, De Zwet, De Groot.