Derde klasse A (zaterdag) – ,,Man, wat waren we blij na afloop dat het eindelijk weer eens een keer gelukt is om de drie punten binnen te halen. Deze 1-2 uitzege bij Be Fair lijkt zwaar bevochten, maar als we iets meer geluk hadden gehad was de score nog veel hoger uitgevallen. We hebben als groep krachtig en sterk gespeeld. Dat moeten we nu zeker door weten te trekken naar de komende zware uitwedstrijd bij nummer twee Van Nispen. Daar hebben we thuis immers redelijk kansloos van verloren met 1-4”, aldus Glenn Lobbezoo de resolute en kort van stof zijnde Kagia-verdediger.

Wat een vooruitzicht voor deze uitwedstrijd op sportpark ’t Suyt in Waddinxveen, eerder dit seizoen werd thuis met 1-2 verloren van Be Fair, vier van de zes wedstrijden in 2018 werden verloren waaronder vorige week zaterdag kansloos met 1-4 tegen de onaantastbare koploper Soccer Boys. Dat leidde voor Kagia tot een tiende plek in deze derde klasse A met 21 uit 18 waar tegenstander Be Fair met een vijfde plek met 30 uit 19 steviger in het zadel zat. Qua doelsaldo ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. Maar voor Kagia kwam plek twaalf als het zo door zou gaan, waarmee je de nacompetitie in moet, toch dreigend nabij.

Dat de oranjewitten van trainer Anton Wijsman het niet zover lieten komen, werd al snel duidelijk na het eerste fluitsignaal van de man in het zwart. Er ontstond een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Na een eerste grote kans voor de thuisploeg was het Kagia-aanvoerder Pascal Timmermans die te laat zijn hoofd tegen de briljante voorzet van aanvaller Rens Lamboo kon plaatsen. Lobbezoo: ,,We waren toch echt de betere ploeg, maar het hobbelige veld maakte technisch verzorgd combinatievoetbal van onze kant moeilijk. We waren lekker fel in alle duels en wonnen zo vaak de tweede bal. In de rust hebben we dan ook tegen elkaar gezegd dat het in de tweede helft dan maar een keer moest gebeuren, dus nog een tikkie aanvallender.”

Maar direct na de rust lag de 1-0 snel in het net achter Kagia-doelman Sander Hogervorst na een benutte strafschop van de zwartwitten. ,,In mijn ogen was het een onterechte elfmeter en was het een keurige sliding van onze verdediger. Maar ja, de scheids beslist”, aldus Lobbezoo. Deze tegenslag werkte als de toverdrank in de ketel van Asterix en Obelix want het was Kagia dat verder de beste kansen realiseerde. Er ontstonden diverse hachelijke momenten voor het doel van Be Fair, zelfs op hun doellijn. Een kopbal van Joey van Beelen, een doffe pegel van Dirk-Jan Ligtenberg, een heerlijk schot van Lamboo en de rebound van Van Beelen hadden één ding gemeen.. ze gingen er net niet in.

Echter een kwartier voor tijd was het Jesper Imanse die de meer dan verdiende 1-1 erin knalde en kort daarna schoot hij Kagia in veilige haven na een mooie voorzet van Timo Sluymer. Het was niet meer dan verdiend geweest dat even later de inzet van Ligtenberg de 1-3 zou betekenen, maar er zat wel een hele dikke beschermengel op de lat bij de Waddinxveners. Zo bleef de eindstand staan op 1-2 voor Kagia en die zege noemde Lobbezoo ‘ruimschoots verdiend’. Deze zege brengt Kagia nu op plek acht met 24 uit 19 (40-40) waar Be Fair één plaatsje op de ranglijst zakte.

Lobbezoo: ,,Volgende week krijgen we een stevige pot uit bij Van Nispen. En een week later volgt thuis Zwammerdam waar we uit met 1-2 van wonnen. Dat worden in totaal nog zeven spannende wedstrijden, maar we geloven er echt in. Dat hebben we vandaag als groep toch duidelijk laten zien.” En Imanse, met zijn twee doelpunten is hij met Dorus van der Voort nu de topscorer met zeven doelpunten. En die zijn kei- en keihard nodig in deze competitiefase van deze enerverende derde klasse.

Be Fair –Kagia 1-2 (0-0). 46. Be Fair 1-0 (strafschop), 76. Imanse 1-1 en 81. Imanse 1-2.

Basisopstelling v.v. Kagia: Hogervorst, Timmermans, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Sluymer, Van der Schinkel, Lamboo, Ligtenberg, Imanse.