Derde klasse A (zondag)-Een woedende trainer Mo Bougrine direct na de wedstrijd en een wat moedeloze en gelaten aanvoerder Sean Goebel uren later. Niet alleen de nederlaag was hard aangekomen , maar vooral de manier waarop deed pijn. ASC trok aan het kortste eind in en tegen Aalsmeer (3-1).

,,Tegen Bernardus thuis, enige weken geleden, zakten we door de ondergrens, maar ook wat we vandaag met name in de tweede helft lieten zien was droevig en zeer ondermaats.” De van een blindedarmoperatie teruggekeerde Goebel windt er geen doekjes om. ,,We begonnen best wel aardig en hadden ook wat kansjes. Het gevoel overheerste dat de ploeg die het eerste zou scoren ook uiteindelijk zou zegevieren. Dat bleek Aalsmeer te zijn. We kwamen nog terug tot 1-1 via Teije Rutten, maar al spoedig viel uit een corner de 2-1, mooi ingekopt, maar die jongen kreeg alle ruimte. Ook de 3-1 was het gevolg van een enorme dekkingsfout. Cruciaal vandaag was echter het volledige gebrek aan beleving. Dat is kwalijk. Je zou wat dat betreft wel eens wensen dat er een ‘beest’ bij ons speelde die met een over mijn-lijk-mentaliteit jongens over de streep kan trekken. We hebben een jonge groep en als er stevige woorden vallen komt er opvallend weinig respons. Je kunt wel zeggen dat dit des ASC’s is, maar in een wedstrijd als vandaag missen we een zekere hardheid, meedogenloosheid zo je wilt. We zijn te lief.”

De laatste drie wedstrijden gingen verloren voor de ploeg uit Oegstgeest. Aanvoerder Goebel spreekt van een negatieve spiraal en dat het moeilijk is die te doorbreken. ,,Ik vind het ook gênant tegenover onze volgers die wekelijks, ook bij uitwedstrijden als deze, langs de kant staan. We kunnen dit gewoon niet maken. Verliezen hoort er ook bij, maar niet op deze wijze. Er zal echt iets horen te veranderen en we moeten de apathie van ons af schudden. Onze trainer had het er voor de wedstrijd nog over. In de loop van het seizoen keken we naar boven of een vierde of vijfde plaats haalbaar zou zijn, nu moeten we over onze schouder kijken. Zo verschrikkelijk onnodig. Als we  echt als collectief ons voor 100% inzetten en tot de laatste snik strijden dan kunnen we veel. Met de mentaliteit die we vandaag toonden erg weinig.”

Woorden die er niet om liegen. Het is voor ASC te hopen dat het besef bij iedereen doordringt dat de mouwen opstropen ook bij een succesvol team hoort. DIOS komt zondag naar Oegstgeest. Dan zal blijken of de oproep van de aanvoerder aan is geslagen.