Derde klasse A (zaterdag)- Het was zaterdag weer even passen en meten  voor LSVV ’70 maar de rood-witte brigade wist weer een aardig team op de been te brengen om de strijd met FC Oudewater aan te gaan. Desondanks stonden de studenten aan het eind van de wedstrijd met lege handen (1-3). Met dit resultaat bewezen de Leidenaren zichzelf een slechte dienst en voelen zij nu  de hete adem van de hekkensluiters in  deze klasse in hun nek.

Na een aantal minuten aftasten kwam LSVV ’70 steeds beter in de wedstrijd. De eerste grote kans was dan ook voor de gastheren. Guus van Kessel werd met een lange pass van achteruit bereikt en wist in twee pogingen doelman Rietveld van de bezoekers net niet te passeren. De gastheren bleven ook hierna het betere van het spel houden. Met sterk opgebouwde aanvallen probeerde LSVV ’70  de opponent uit elkaar te spelen en op het juiste moment toe te slaan. Een aantal keren leek dat te lukken, maar steeds stond daar Rietveld opgesteld om een goal te voorkomen.

Nadat de Leidse storm even was overgewaaid kregen de gasten een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied. Met een mooie curve wist Joost Miltenburg de goed keepende Thomas Waasdorp te passeren (0-1). Met deze voorsprong op zak kwam FC Oudewater steeds beter in de wedstrijd. Miltenburg zag zijn inzet op de 0-2 gestopt worden, maar ook Hesari was ongelukkig in de afronding. Vlak voor rust kon Simon la Lau nog een keer aanleggen voor een afstandsschot maar Waasdorp (de Buffon van Leiden) reageerde voortreffelijk op deze poging.

De start van de tweede helft leek erg op het einde van het eerste bedrijf. De gastheren werden goed onder druk gezet. FC Oudewater kreeg wat kansjes om de voorsprong te verdubbelen, maar juist in deze fase was daar Jiddo Doornenbal die de gelijkmaker binnen schoot. LSVV ’70 kon niet lang genieten van dit doelpunt. Met nog een kwartier te spelen was het Tim Goes die FC Oudewater weer op voorsprong zette. Net als de goal van Doornenbal was dit er ook ééntje om in te lijsten. Goes ontving het leer aan de rand van het doelgebied, wist met zijn aanname direct ruimte voor het schot te creëren om vervolgens beheerst het leer in de verre hoek te plaatsen.

In de laatste tien minuten werden de onderlinge afstanden erg groot en kreeg LSVV ‘70 nog een aantal mogelijkheden. De ingevallen Freek Jansen, verdienstelijk ‘debuterend’ bij de thuisploeg,  wist met een David Silva-achtige steekpass Doornenbal te bereiken maar diens doelpunt werd onterecht afgekeurd. In de blessuretijd wist FC Oudewater er nog 1-3 van te maken.

Volgende week komt Van Nispen op bezoek bij LSVV ‘70.  In het eerste onderlinge duel waren de geelhemden na 90 minuten het sterkst. Een nieuwe kans dus voor de Kikkerpolder-bewoners op de eerste zege van dit kalenderjaar. Het zal nodig zijn, de positie op de ranglijst is al even niet meer zo rooskleurig..

LSVV’70 – FC Oudewater 1-3 (0-1).

Opstelling LSVV’70: Waasdorp, Van der Graaf, Flippo, Leugering, van Beuningen, Wijnakker, Groenendijk, De Groot, Van Kessel, Doornenbal, Stjepanovic.