Derde klasse A (zaterdag)- Een klein kwartier mocht LSVV’70 hopen op een bemoedigend resultaat tegen Soccer Boys. Een benutte strafschop tegen plus een rode kaart was teveel van het goede voor het treffen van de Leidse ploeg tegen de Bleiswijkers, die binnenkort al de vlag kan gaan hijsen. Uiteindelijk bleef de schade nog redelijk beperkt (3-0).

Trainer Freek Jansen: ,,We hadden een aardig team staan en we waren voornemens om het de koploper lastig te maken. Dat ging vrij aardig, totdat moment met Demian Filippo. Een penalty is tot daar aan toe, maar ook nog een rode kaart was teveel van het goede. Het was een jonge scheidsrechter, die beoordeeld werd door een rapporteur. Dat was te merken, want hij floot volgens de regeltjes. Niet dat ik zeg dat we gewonnen hadden, maar we hadden wel langer in de wedstrijd kunnen en willen blijven. Wanneer je dan zo op 1-0 achterstand komt en je moet met tien man verder en bent pas een kwartier onderweg dan weet je dat het eigenlijk al over is. Zeker tegen een ploeg die degelijk speelt en bijna al kampioen is. Al met al werd het voor ons een verloren en overbodige middag.”

De VI-medewerker vervolgt: ,,Op zich hebben we het met tien man beter gedaan dan met elf man. We gaven niet heel weg en bleven met het hoofd spelen. Na de 2-0 nog voor rust was het qua resultaat wel over, maar bijna de gehele tweede helft kwamen we ongeschonden door. De derde goal kon pas laat worden genoteerd. Wij kregen verder weinig kansen, maar dit is eigenlijk niet eens een beroerd resultaat. We hadden na de 1-0, zo vreesde ik ook even, weggespeeld kunnen worden en veel schade op kunnen lopen. Maar zover kwam het niet. Natuurlijk hadden we stiekem gehoopt op een puntje, maar dat heeft er dus niet ingezeten.”

LSVV’70 blijft zo in de gevarenzone. ,,Dat klopt, maar wij maken ons geen zorgen. We krijgen nog zat tegenstanders waartegen wij een resultaat kunnen boeken. Zeker wanneer de zon erbij gaat schijnen, moet het goedkomen met ons. We spelen nog tweemaal tegen VV Leiden en krijgen WDS en Zwammerdam nog thuis. Eerst echter nog Koudekerk uit. Ook daar valt wat te halen voor ons. Al met al is er geen reden voor ons om te wanhopen na een nederlaag bij een ploeg die bijna alles heeft gewonnen. We staan er nog steeds aardig op en zijn ook met tien man niet aan gort gespeeld. Dat is ook wat waard.”

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Van Beuningen, Filippo, Van Luxemburg, Leugering, Wijnakker, Egberts, Groenendijk, Petersen, Doornenbal, Stjepanovic.