HomeZaterdagDerde klasseLSVV’70 nadrukkelijk in de gevarenzone na verlies tegen Zwammerdam

LSVV’70 nadrukkelijk in de gevarenzone na verlies tegen Zwammerdam

-

Derde klasse A (zaterdag)-LSVV verkeert allerminst in goede vorm en zag zichzelf de afgelopen weken afglijden op de ranglijst. Afgelopen zaterdag ontving de studentenploeg Zwammerdam. Een cruciaal duel voor beide ploegen in de strijd niet te hoeven deelnemen aan de nacompetitie tegen degradatie. Na een rommelig duel ging Damme met de winst aan de haal. Het werd 0-1. LSVV bevindt zich nu daadwerkelijk in de gevarenzone en Zwammerdam stijgt naar de tiende plek.

De bezoekers begonnen beter aan de wedstrijd . Na ongeveer vijf minuten was Reijer Peters net niet scherp in de afronding en wist LSVV doelman Dammes Waasdorp een vroege achterstand te voorkomen. Zwammerdam zocht nadrukkelijk de aanval op en de thuisploeg leunde de op de achterhoede. LSVV’70 kwam er maar zelden uit en de keren dat ze balbezit hadden was de passing veelal foutief. Toch was de eerste echte grote kans voor de manschappen van trainer Freek Jansen. Een afstandsschot van Thomas Loos spatte uiteen op de paal. Kort daarna zag Guus van Kessel zijn poging over het vijandelijke doel scheren. De bezoekers probeerden in het verdere verloop van de eerste helft via de flanken dreigend te worden, maar het ontbrak aan de goede eindpass. Zo werd de rust ingegaan met een 0-0 stand.

Na de onderbreking was het spelbeeld onveranderd. Zwammerdam probeerde van alles om de openingstreffer te forceren. De defensie van de stedelingen bleek onvermurwbaar en als de groen-witten doorbraken stond doelman Waasdorp zijn mannetje. Met een reeks van goede reddingen hield hij zijn ploeg in de race. Na pakweg een kwartier spelen in de tweede helft veerde het thuispubliek op. Scherpschutter Jiddo Doornenbal haalde uit, maar zag zijn pegel op de kruising belanden. Het duel kabbelde voort zonder echte grote kansen voor beide ploegen. Toch kwamen de Dammenaren op voorsprong na een ruim half uur spelen in het tweede bedrijf. Uit een corner kopte Daniel van Leeuwen de bal vol overtuiging in de touwen.

De Leidse equipe begon opvallend genoeg beter te voetballen na de openingstreffer en ditmaal werd Zwammerdam naar achteren geduwd. De krachten bij de bezoekers waren duidelijk weggevloeid en de pupillen van Jansen roken bloed. Op basis van werklust wist Damme het doel schoon te houden en de zo gewilde overwinning uit het vuur te slepen. LSVV zakt nu naar plaats twaalf, een positie die aan het einde van de rit nacompetitie betekent. Damme heeft weer even lucht en stijgt naar momenteel een veilige plaats. Volgende week ontvangt de Leidse ploeg rode lantaarndrager WDS. Dan zal er een broodnodige overwinning moeten worden geboekt. De Zwammerdammers gaan op bezoek bij het hoog geklasseerde Van Nispen.

Doelman Dammes Waasdorp over het verlies van zijn ploeg: ,,Weer een matige tot slechte wedstrijd van onze kant. Toch was er niet veel aan de hand en wisten we eigenlijk redelijk makkelijk stand te houden. Dat we vanuit een dood spelmoment op achterstand kwamen was wel zuur. Zij hadden wel het betere van het spel en wij creëerden gewoonweg te weinig. Tja, dat twee afstandsschoten op respectievelijk paal en lat kwamen is balen. Het was gewoon veel te slap en we moeten het verlies accepteren. Volgende week tegen WDS moet het echt anders.”

Ruben de Bruin van de bezoekende ploeg met zijn betoog: ,,De eerste helft hadden we absoluut de overhand. We creëerden de nodige kansen, maar keer op keer werd het eindstation niet bereikt. We hadden toen het verschil al moeten maken, anderzijds kwamen we ook goed weg met die bal op de paal. De tweede helft speelden we iets te geforceerd. Gelukkig kwamen we op voorsprong. Na de treffer hadden we het moeilijk en was het tegenhouden geblazen. Toch hadden we uit de counter onszelf een aantal keren moeten belonen. Maar de goals bleven verder uit. Een zeer belangrijke overwinning voor ons, hadden we echt nodig.”

LSVV’70-Zwammerdam 0-1 (0-0) 76.Van Leeuwen 0-1

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Casteel, Flippo, Bardaa, Van Beuningen, Loos, Wijnakker, Groenendijk, Petersen, Van Kessel, Doornenbal.

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Peters, Van Dorp, Van de Berg, De Bruin, Kremer, Van de Neut, Schmand, M.Bons, Van Leeuwen, Woudenberg.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters