HomeZaterdagDerde klasseLSVV’70 pakt diep in blessuretijd de winst tegen Floreant en leeft nog

LSVV’70 pakt diep in blessuretijd de winst tegen Floreant en leeft nog

-

Nacompetitie (derde/vierde klasse)- Matchwinner Jos van Beuningen: ,,We hebben als team gevochten als leeuwen. De hele ploeg toonde veerkracht en karakter op het moment dat we achter stonden. LSVV’70 was de hele wedstrijd de bovenliggende en dat hebben we uitgedrukt in deze knappe overwinning.”

Een uitspraak die geheel terecht genoemd mag worden. De studentenploeg stond op een 0-2 achterstand, maar boog de wedstrijd om en won uiteindelijk verdiend met 3-2. Dat de laatste treffer van de Leidenaren diep in de blessuretijd viel, maakte het feest voor de pupillen van trainer Freek Jansen alleen maar mooier.

In het begin van de wedstrijd had de bezoekende ploeg tot tweemaal toe op voorsprong moeten komen. Twee prachtige reddingen van LSVV doelman Dammes Waasdorp zorgden ervoor dat het doel schoon bleef. LSVV’70 nam hierna de wedstrijd volledig over. Floreant leunde achterover en loerde op de counter. In die omschakelingen waren de bezoekers overigens wel regelmatig gevaarlijk. De verdediging van de studenten speelde echter geconcentreerd en sloeg de aanvallen vakkundig af. De rood-witten bleven aandringen en dit leverde wat halve kansen op voor onder meer Neal Petersen, Paulus Egberts en Alen Stjepanovic.

Toch kwam LSVV’70 na een half uur spelen onfortuinlijk op achterstand. Na wat flipperkastvoetbal kwam het leder ongelukkig op het hoofd van Demian Flippo, die zijn eigen doelman verschalkte. LSVV’70 stroopte de mouwen op en bleef onverminderd aanvallen. Het wachten was op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Sterker nog, de bezoekers verdubbelden de score uit een messcherpe counter. De rappe Martijn Schreuder werd weggestuurd en vond zijn meegelopen ploeggenoot Roy Monissen die koelbloedig afrondde. De Leidenaren gingen tot het rustsignaal naarstig op zoek naar de aansluitende treffer, deze viel evenwel nog niet. Werk aan de winkel dus in de rust voor Jansen om zijn ploeg te doen oprichten.

Direct na de onderbreking zag Egberts zijn schot maar enkele centimeters naast gaan. Het spelbeeld ten opzichte van het eerste bedrijf bleef onveranderd. Toch had Florant na pakweg tien minuten de deur op slot kunnen gooien. Na een fout in de verdediging snelde Schreuder op Waasdorp af. Een niet te missen kans zo leek het, maar de bal ging hoog over. Zo bleef er hoop, zeker toen invaller Nils de Groot uit de kluts de 1-2 wist te scoren. De jacht op de gelijkmaker werd geopend en de ploeg uit Boskoop was totaal de kluts kwijt. De vele aanvallen van de studenten werden afgeslagen en de moed zakte in de schoenen bij het thuispubliek.

Floreant wankelde maar leek stand te houden, tot dat ene moment van Leo Casteel. In de allerlaatste minuut bracht hij zijn ploeg op gelijke hoogte, hetgeen verlenging zou betekenen. De arbiter van dienst liet terecht nog doorspelen gezien de vele blessurebehandelingen in de tweede helft. De Leidenaren roken bloed en diep in blessuretijd kwam de bevrijdende treffer. Uit een toegekende corner voor de thuisploeg kwam de afvallende bal voor de pantoffel van Van Beuningen. Verwoestend joeg hij de bal in de touwen en barstte er een waar feest los. Hierdoor blijft LSVV’70 in de race voor lijfsbehoud in de derde klasse. De weg is nog lang, er zullen immers nog twee ploegen over de knie moeten worden gelegd. De eerste daarvan is SEV uit Leidschendam dat volgende week afreist naar het Wim Mugge Sportpark.

Van Beuningen tot besluit: ,,Wat een ontknoping zeg! Het voetbal dat wij kunnen spelen kwam er vandaag uit. Ook al stonden we achter, we lieten ons niet van de wijs brengen. We domineerden en dat moest er een keer uit komen. Zeker toen Nils scoorde gingen we er vol voor. Tijdens een blessurebehandeling sprak ik mijn vader aan de zijlijn. Hij zei dat wij vandaag met 3-2 zouden winnen en dat ik de winnende zou maken. Dat gebeurde ook, echt bizar, wat een knotsgekke wedstrijd. Bloed aan de palen en ook nog eens een bal in het net. Mooier kan het niet. We gaan nu een klein feestje vieren. We leven nog.”

LSVV’70-Floreant 3-2 (0-2) 30. Flippo (eigen doel) 0-1, 37.Monissen 0-2, 57.De Groot 1-2,  90. Casteel 2-2, 90.+6 Van Beuningen 3-2.

Opstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Leugering (Casteel), Flippo, Van Beuningen, Huisman, Wijnakker, Groenendijk (Van Ruiten), Petersen, Egberts, Van Kessel, Stjepanovic (De Groot).