Nacompetitie- Voor LSVV’70 nog geen vakantie. De roodhemden maakten dit seizoen lang deel uit van de middenmoot in de derde klasse A, maar een negatieve prestatiecurve bracht hen alsnog in de problemen. Via de nacompetitie kunnen de Leidenaren het vege lijf nu nog redden. Leidenaar Gerben Groenendijk heeft daar wel vertrouwen in. Aanstaande zaterdag vormt Floreant in de Kikkerpolder de eerste horde.

Uit de laatste zeven wedstrijden behaalde LSVV’70 slechts drie punten. Alleen tegen het gedegradeerde WDS boekte de equipe van trainer Freek Jansen een zege (7-1). ,,Het verval komt door een combinatie van factoren”, meent de 28-jarige Groenendijk (op archieffoto tegen Koudekerk uit) ,,Onze instelling is niet altijd optimaal geweest en daarnaast speelt de conditie een belangrijke rol. Wij trainen eenmaal per week en al onze tegenstanders doen dat tweemaal. Naarmate het seizoen vordert gaat dat verschil zwaarder wegen. Verder moeten wij het nu veelal stellen zonder onze topscorer Jiddo Doornenbal. Hij heeft zo’n twintig goals gescoord en tobt met een blessure. De laatste tijd viel hij steeds de laatste tien, twintig minuten in. Maar al met al blijft hij last houden. Da’s balen. We kunnen hem moeilijk missen.”

Voor lijfsbehoud dient de studentenploeg – met of zonder Doornenbal – het toetje voor acht teams (LSVV, competitiegenoot Koudekerk en zes vierdeklassers) winnend af te sluiten. Eerste opponent Floreant is geen onbekende voor de Jansen-formatie. ,,Vorig seizoen kwamen wij ze nog tegen in de derde klasse. Ik vond het een lastige ploeg, maar ik weet niet of er veel veranderd is bij ze. We hebben geen scouts gestuurd”, lacht Groenendijk.

In de jaargang ’16-’17 was LSVV’70 beide malen te sterk voor de geel-blauwen uit Boskoop. In eigen huis zegevierden de bewoners van de Kikkerpolder met 3-0 en uit met 3-5. ,,We willen hoe dan ook in de derde klasse blijven”, vervolgt de zowel in de defensie als op het middenveld inzetbare Groenendijk. ,,We hadden dit jaar een superleuke competitie met sympathieke tegenstanders. Het was ook vaak spannend. Alleen door Van Nispen en Soccer Boys zijn we een keer weggetikt. De vierde klasse is toch minder aantrekkelijk. De bovenste vijf zijn vaak wel sterk, de rest hangt er een beetje bij. Neen, dan kun je veel beter onderin de derde klasse spelen. Dat willen we ook volgend seizoen graag weer doen. En daar gaan we nu met alle krachten voor strijden.”

Als Groenendijk – in het dagelijks leven werkzaam bij softwarebedrijf Ortec in Zoetermeer – en de zijnen Floreant kloppen, is de winnaar van de ontmoeting tussen Aarlanderveen en SEV de volgende tegenstander. En daarna volgt wellicht de finale…Dan zijn tegenstanders als Oegstgeest, Siveo’60, Koudekerk of Alphia een optie.