Derde klasse A (zondag)- Ludo Pistorius is er de trainer niet naar om naast zijn schoenen te lopen. SJZ haalde op eerste paasdag vet uit tegen Kickers’69 (6-1), maar de oefenmeester was van mening dat er niet teveel waarde gehecht moest worden aan de forse uitslag. ,,Natuurlijk doet het ons goed en met het resultaat kunnen we verder, maar na de rust was de tegenstand van de opponent ook wel mager te noemen. Na de 3-1 lieten zij het erbij zitten. Je merkt gewoon dat zij er niet alles meer aan deden omdat men weet dat ze straks op zaterdag voetballen. Hun motivatie wordt daardoor aangetast.”

De grootste overwinning van SJZ van dit seizoen brengt de formatie wel naar een zesde plaats en er lijkt nog meer in te zitten. Aan de andere kant hebben achtervolgers WVC en DIOS nog wel achterstallige wedstrijden in te halen. Pistorius: ,,We richten ons eerst op het linkerrijtje en van daaruit zien we wel waar we uitkomen. De slechte start van ons met 1 uit 4 zit ons het gehele seizoen al dwars, maar ik zie wel dat we mentaal sterker zijn geworden. Die groei maakt dat we stappen hebben gemaakt op de ranglijst. Het is leuk dat we nu zelfs bovenaan staan in de derde periode, maar we rekenen ons niet rijk. Wel is het lekker dat we hebben doorgepakt na de mooie overwinning op koploper Altior. Dat waren bonuspunten en dus moet je die niet een week later weer in de sloot gooien.”

Dat gebeurde dus allesbehalve. Al na twee minuten prikte Roy Versteegen raak en daardoor zat de thuisploeg lekker in de wedstrijd. Na een halfuur kwam de ploeg uit Leimuiden echter op gelijke hoogte vanuit een strafschop. Vijf minuten voor de pauze tekende Mitchell Hensing voor zijn eerste competitietreffer en daarmee dus de 2-1.

Na de pauze werd het verschil gemaakt. Weer Versteegen en Daan Hoogbruin deden de Kickers pijn en vanaf dat moment was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de ploeg uit Zoeterwoude. Corné Berg viel vervolgens goed in en tilde met twee doelpunten de score nog naar grotere hoogte. ,,Qua uitslag was dit een heerlijke middag, want zo vaak winnen we natuurlijk niet met dit soort cijfers. In de eerste helft hadden we zeker weerstand, maar zoals gezegd was het na de 3-1 over en uit voor de bezoekers. Dat kan ik me ook wel voorstellen. Kickers’69 speelt nergens meer om en heeft het vizier al op volgend seizoen staan. Dus daarom moeten we de euforie ook niet overdrijven”, aldus de nuchtere ex-trainer van Nicolaas Boys.

Basisopstelling SJZ: Van Diemen, Wansink, De Goede, Van der Hoeven, Plooij, Sleijser, Versteegen, Hensing, H.Coret, Griffioen, Hoogbruin.