HomeZaterdagDerde klasseLugdunum begint in Benthuizen voortvarend aan de competitie: 0-4

Lugdunum begint in Benthuizen voortvarend aan de competitie: 0-4

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum heeft de eerste overwinning in de derde klasse binnen. Na een wisselvallige voorbereiding werd zaterdagmiddag overtuigend met 0-4 gewonnen bij BSC’68. Een doelpuntrijke eerste helft zorgde voor het nodige vertrouwen, waardoor de Leidenaren het restant van de eerste competitiewedstrijd foutloos uitspeelden. Optimistische supporters van Lugdunum zagen de jonge ploeg van Roberto Escudero een eerste stap zetten in de richting van een terugkeer naar de tweede klasse.

Lugdunum begon de competitie met maar liefst negen nieuwkomers in de basis. Alleen Cem Isitir en aanvoerder Martijn van Leeuwen droegen het groen-wit vorig seizoen al. Vaak leiden veel mutaties tot een moeizame start van de competitie. Lugdunum liet echter zien dat het ook anders kan. Na vijf minuten wisten de Leidenaren al de voorsprong te pakken. Een korte corner zorgde ervoor dat Brian Thong de bal panklaar bij de tweede paal kon leggen, waardoor Amgad Elouath in alle vrijheid de 0-1 binnen kon koppen. De vroege voorsprong gaf de Leidenaren vleugels. Zeer gefocust zetten ze BSC’68 telkens snel vast, waardoor de ploeg uit Benthuizen veel onder druk stond. Dit leidde uiteindelijk tot een slechte terugspeelbal op keeper Michael Verhoef, die van dichtbij binnen werd gegleden door Van Leeuwen.

De ploeg van Roberto Escudero was heer en meester in de eerste helft. Kansen voor BSC’68 waren op één hand te tellen, wat voor een groot deel te danken was aan het centrale verdedigingsduo Tom Dijkhuizen en Cem Isitir. De twee achterhoedespelers zorgden ervoor dat keeper Jeffrey Loozen weinig in actie hoefde te komen. Na de rustige opbouw wisten de verdedigers makkelijk de middenvelders te bereiken, die op hun beurt vaak zochten naar de sterk spelende Elouath. Hij was met zijn gevaarlijke individuele acties een ware plaag voor de backs van BSC’68.

Vlak voor rust kon Ozan Demirbas ook zijn goaltje mee te pikken. Na een strakke pass over de grond schoof de spits de bal zakelijk in de rechterhoek, doelman Verhoef kansloos achterlatend. Hiermee bepaalde de van Oegstgeest overgekomen speler de ruststand. Voor Lugdunum was het na de pauze vooral zaak de voorsprong te behouden, hetgeen niet gelukt was met de 0-2 tussenstand in de bekerwedstrijd bij KMD twee weken geleden. De Leidenaren hebben hier duidelijk van geleerd, want de tweede helft werden er nauwelijks doelrijpe kansen weggegeven. Lugdunum wist zelf daarentegen ook weinig te creëren in vergelijking met de eerste helft. Dit resulteerde in slechts één doelpunt. Thong stuurde Ilias Absalem weg met een fraaie steekpass, waarna de ingevallen spits de eindstand op het scorebord zette.

Voorstopper Dijkhuizen was na afloop vooral opgelucht met het resultaat: ,,Waar we de hele voorbereiding voor hebben gewerkt, komt er vandaag eindelijk uit. We hebben net als vorige week de nul gehouden en hebben dit keer eindelijk scorend vermogen voorin. Het is natuurlijk wel wennen met zo’n hele nieuwe ploeg, maar er is steeds meer een echt team aan het ontstaan. Daarom denk ik dat we dit seizoen zeker bovenin kunnen gaan meedraaien.” Volgende week speelt Lugdunum thuis tegen CVC Reeuwijk, een andere degradant uit de tweede klasse. Het lijkt daarom meteen een belangrijke wedstrijd te zijn in de strijd om promotie. Dijkhuizen: ,,Als we net als vandaag hard voor elkaar werken, denk ik wel het goedkomt. Gewoon vol gas erop.”

BSC’68 – Lugdunum 0-4 (0-3). 5. Elouath 0-1, 19. Van Leeuwen 0-2, 41. Demirbas 0-3, 83. Absalem 0-4. Scheidsrechter: Opdam.

BSC’68: Verhoef, van der Linden, Goedraad, Poort, De Ruiter, Bor, Moelchand (80. Van Etten), Verhoeff, Sandifort, van der Reijden (80. De Jong), L. Dijkhuizen.

Lugdunum: Loozen, Boukhidous, T. Dijkhuizen, Isitir, A. Latifi, Blazquez, De Haas (46. O. Latifi), Thong, Van Leeuwen, Elouath (82. Derouich), Demirbas (73. Absalem).