Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum heeft zijn eerste thuiswedstrijd winnend afgesloten. Na de goede overwinning op BSC’68 van vorige week stond zaterdag het duel tegen het eveneens gedegradeerde CVC Reeuwijk op het programma. Na een rommelige eerste helft, werd de wedstrijd in de tweede helft beslist door de thuisploeg (2-0).

De wedstrijd was net begonnen als de  bezoekers de eerste grote kans van de wedstrijd krijgen. Een lange bal vanuit de Reeuwijkse defensie komt in de kluts bij Moussa Kallisse. De aanvaller probeert het met een schot van afstand, maar ziet zijn poging naast het doel van Lugdunum-keeper Jeffrey Loozen eindigen. Aan de andere kant was het Martijn van Leeuwen,  die met een steekpass Ozan Demirbas vond maar ook de aanvaller zag zijn poging aan de verkeerde kant van de paal belanden. Lugdunum was in deze fase duidelijk de bovenliggende partij. Door snel druk te zetten en het spel snel te verplaatsen, ontstonden er veel mogelijkheden op de openingstreffer. De afronding van Lugdunum was echter niet nauwkeurig. Aan de andere kant  kwamen de groenhemden ook een keer goed weg, toen Rafik Laaouar de paal raakte. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Na de theepauze begon de thuisploeg voortvarend. De pas zeventienjarige en goed spelende Marouan Boukhidous bereikte met een goede pass Demirbas, maar zijn inzet was niet gevaarlijk genoeg. Enkele minuten later was het Amgad Elouath, die namens de gastheren de score wel kon openen. Een laag genomen vrije trap werd op tijd van richting veranderd door Elouath, waardoor Lugdunum verdiend op voorsprong kwam (1-0).

Trainer Roberto Escudero bleef zijn ploeg aanmoedigen om druk te houden op de Reeuwijkse defensie, wat leidde tot snelle balveroveringen en uiteindelijk een hoop mogelijkheden om de score te verdubbelen. Tien minuten na de openingstreffer was het weer raak. Arash Latifi zocht de combinatie met Ozan Isitir. De vrijgespeelde Latifi passeerde doelman Ruben van Delft met een hard schot in de verre hoek (2-0). Met deze stand was Reeuwijk verslagen en kregen de groenhemden genoeg mogelijkheden op een derde goal. Demirbas kon na een fout in de Reeuwijkse defensie alleen op doelman Van Delft afgaan, maar zag zijn schot naast gaan. Vlak voor tijd kregen de bezoekers nog een grote kans op 2-1, maar Tom Verwaal schoot hoog over. Door deze overwinning blijft Lugdunum medekoploper.

Aanvoerder Martijn van Leeuwen over de wedstrijd: ,,We begonnen erg goed en tot vijftien minuten voor rust was er niets aan de hand. Maar ineens werd het spel erg rommelig en kwamen we eigenlijk goed weg met een bal op de paal en wat reddingen van onze keeper. Maar op basis van de tweede helft is dit een verdiende overwinning en had de uitslag eigenlijk iets hoger moeten uitvallen.”

Lugdunum speelt dit seizoen met een hoop nieuwkomers en deze nieuwe jongens vallen goed in smaak bij de Kikkerpolder II-bewoners. Van Leeuwen tot slot: ,,In potentie hebben we een goed team. We moeten goed op elkaar ingespeeld raken, want onze manier van spelen kan soms erg risicovol zijn. Hoe een jongen als Tommy Dijkhuizen achterin staat te spelen, dat is echt genieten. Hij stond vorig seizoen in Valken ’68 2, maar kan echt een kanjer worden. Dat geldt ook voor meer van onze jonge jongens overigens. Het was bij vlagen even moeilijk in de eerste helft, maar deze tweede overwinning smaakt naar meer.”

Lugdunum – CVC Reeuwijk 2-0 (0-0) 58. Elouath 1-0, 71. Latifi 2-0. Scheidsrechter: Yanover

Opstelling Lugdunum: Loozen, Boukhidous, Dijkhuizen, C. Isitir, Latifi, Blazques, Elouath (Derouich), De Haas (O. Isitir), Van Leeuwen, Demirbas (Aalders), Thong.

Opstelling CVC Reeuwijk: Van Delft, Stolwijk, Dekkers, Kalai, Heij, Wahl, Verwaal, Storij, Kallisse, Van den Heuvel, Laaouar.

Foto’s: met dank aan G. du Prie