Zelden zal een debutant zo’n successerie gekend hebben als Lugdunum in de tweede klasse C: uit negen wedstrijden haalde groen-wit maar liefst  23 punten en stond fier bovenaan. Die Haghe kende vervolgens geen enkel mededogen en wees de Leidenaren met 4-1 op de plaats. Voorlopig nemen de mannen van Jan Wansink, Henk de Cler en Henk Kersten ondertussen een keurige tweede plaats in. Aresh Latifi, linkermiddenvelder van Lugdunum, blikt terug en kijkt vooruit.

,,Onze voorbereiding was prima en lange tijd waren we werkelijk allemaal in topvorm. Alles leek wel te lukken. We streden voor elkaar tot de laatste snik en bij balverlies schakelden we heel snel om. De tegenstander kreeg weinig kans om even naar adem te happen. De terugval begon in de bekerwedstrijd tegen VELO. De voorbereiding was niet helemaal top en VELO slaagde er in onze concentratie te verbreken onder ander met een geintje met onze kleedkamer. In deze wedstrijd raakte Adam Atif geblesseerd en dat is de man waar we tot dan toe heel veel aan te danken hadden. Hij is een echte nummer tien, heel creatief, ‘leest’ het spel en maakt nog eens cruciale doelpunten ook. We misten Adam danig in de competitiewedstrijden daarna..”

Vervolgend: ,,Tegen Die Haghe speelden we een sterke eerste helft, maar de ‘magie’ was verdwenen in de tweede helft. Weg was de tomeloze inzet en weg was de bereidheid te vechten voor elkaar. Het verlies was dan ook helemaal terecht. De week erop tegen Honselersdijk ging het in de laatste minuut mis en speelden we gelijk. Dat was de volgende domper. Uit tegen Voorschoten’97 beleefden we het absolute dieptepunt. Na de rode kaart voor Henk Brandt was het helemaal over. Van de eens zo geweldige sfeer was de laatste weken weinig of niets over.”

Trainer Alan Campfens van Warmunda bracht het deze week als volgt onder woorden: ,,Verliezen hoort ook bij sport, het belangrijkste is echter hoe je ermee omgaat. Je mentale weerbaarheid wordt dan waar het om gaat.”  De filmpjes van feestende Lugdunumers in de kleedkamer of in de bus na weer een zege gingen viraal en vonden alom bijval. Het puntenverlies in de laatste drie wedstrijden was echter niet voor iedereen makkelijk te verteren in de selectie. De winterstop en het aanstaande trainingskamp is een mooie gelegenheid eens met elkaar te praten.

Latifi, overgekomen van ARC en een absolute versterking in de Leidse gelederen, sluit af: ,,Ik kijk er echt naar uit, alleen jammer dat mijn ‘broertjes’ Cem en Ozan niet mee kunnen vanwege studieverplichtingen. We gaan daar lekker trainen onder geweldige omstandigheden en we gaan ongetwijfeld ook nog eens napraten over de eerste helft van het seizoen. Ik weet zeker dat alle plooien worden gladgestreken en dat we de sfeer en de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan terug hebben als het seizoen start. De knaller tegen UVS op 27 januari is natuurlijk al een motivatie. Laten we hopen dat Adam Atif weer aan de start kan staan en dat ‘Souf’ (Soufiane Boukhidous, red.) ook weer pijnvrij is. Ik zeg je dat we in de top drie eindigen en daarna lekker de nacompetitie in.”

Lugdunum:

Positie: 12-24-23-14 (2e)

Periode 1: 8-22-20-4 (1e!!!)

Periode 2: 4-2-3-10 (12e)

Thuis: 6-12-13-5 (6e)

Uit: 6-12-10-9 (2e)

Grootste zege: 4-0 RCL (thuis)

Grootste nederlaag: 5-1 Voorschoten’97 (uit)

Thuis: 2 keer nul gehouden

Thuis niet gescoord: 1 keer niet gescoord

Uit: 4 keer (!!) nul gehouden

Uit niet gescoord: 0 keer niet gescoord