Tweede klasse C (zaterdag)- Lugdunum, nog altijd de nummer 2, moest het thuis opnemen tegen de laagvlieger Nieuwkoop. Op papier zou dit dus een relatief simpele klus voor de bewoners van de Kikkerpolder kunnen worden. Maar dat viel toch wat tegen, net zoals de resultaten de laatste tijd wat te wensen over laten. Maar daar is dan ook een reden voor. Liefst 8 spelers werden deze keer gemist vanwege diverse blessures. Dat er gewonnen werd mag achteraf dus gerust een goede prestatie genoemd worden.

Toch ging het twee minuten voor tijd haast mis toen Cem Isitir in het strafschopgebied wat ongelukkig de bal tegen de hand kreeg. Een ideale gelegenheid dus voor de nummer voorlaatst om alsnog met een puntje naar huis af te kunnen reizen. Maar dan hadden ze dus behoorlijk buiten de waard gerekend want bij Lugdunum staat Kevin Wassenaar in het doel. Hij wist die strafschop te keren en daarmee de winst alsnog in eigen huis te houden.

Met de naam Wassenaar is volgens Casper Koreman, vorige week nog trefzeker tegen TAVV, misschien ook wel de beste man van deze wedstrijd genoemd. ,,Hij stopte die penalty en was ook heel goed op dreef bij het tegenhouden van enkele vrije trappen en doelrijpe kansen. Of wij nou die punten helemaal aan hem te danken hebben kan ik niet direct zeggen. Wij speelden ondanks dat wij beter waren heel slordig, de eindpass klopte niet en de onderlinge communicatie liet te wensen over. Met al die blessures missen we namelijk in elke linie belangrijke mensen en dus komen we de nodige creativiteit tekort. Volgens mij speelden wij deze keer de slechtste wedstrijd van dit seizoen en kwamen we achteraf gezien gewoon goed weg.”

Met het noemen van al die blessuregevallen heeft Koreman natuurlijk gelijk. De afwezigheid van spelers als Souf Boukhidous, Tim de Cler, Martijn van Leeuwen en Adam Atif maak je niet zomaar goed. Toch moet genoemd worden dat de vervangers van die geblesseerden het met hun enthousiasme en inzet goed deden. Arash Latifi opende in de eerste helft de score, waarna de bezoekers kort voor het rustsignaal de stand gelijk trokken.

In de tweede helft wist Houssin Bezzai uit een hoekschop de 2-1 op het scorebord te krijgen. Koreman: ,Dit was het resultaat van veel oefenen. Wij trainen vaak op die corners en deze keer was het goed om te zien dat dit resultaat had. Het liep precies volgens schema en alles viel deze keer goed.”

Vervolgend: ,,Volgende week hebben we weer een derby want dan moeten we tegen DoCoS. Hopelijk gaat alles dan wat beter dan deze keer en misschien zijn er dan enkele spelers weer terug na hun blessures. Leuk voor ons en voor hen, maar niet voor de vervangers van die spelers. Zij moeten dan weer een nieuw plekje gaan vinden.”

Trainer Jan Wansink was uiteraard blij met de zege, zeker ook omdat de kikkers al een tijdje niet meer wonnen. Maar was tegelijkertijd eerlijk. ,,Dit zijn gestolen punten. Zij waren tactisch en technisch beter. Nieuwkoop kennen we nog uit de derde klasse. Toen hadden ze ook al een aardig elftal. Ik snap niet dat zij zo laag staan. Het zal bij ons veel beter moeten volgende week want anders gaan we er dik af, vrees ik.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Brandt, Schaafstra, Bezzai, C.Isitir, O.Isitir, Koreman, Latifi, Chahine, Elbaroudi, Escudero.