Nacompetitie (tweede/derde klasse)- Lugdunum-doelman Kevin Wassenaar lag na afloop van de wedstrijd tegen FC Oudewater  (2-3 na verlenging) verslagen op de grond. De nederlaag van zijn ploeg in de eerste ronde van de P/D-serie voor een plek in de tweede klasse betekende niet alleen dat Lugdunum na één jaar weer terugkeert naar de derde klasse, maar zorgde tevens voor een abrupt einde van zijn spelersloopbaan. Wassenaar is volgend seizoen niet meer actief als speler en wordt in de nieuwe voetbaljaargang trainer van Sporting Leiden (zondag).

Boosheid en ongeloof streden na afloop om voorrang bij Lugdunum. De woede van de groen-witten was vooral gericht op scheidsrechter Hilgersom, die een handsbal zag in een ‘beweging’ van een Lugdunum-verdediger en daarom de bal op de stip legde. De verbijstering lag vooral in het feit dat de Kikkers het seizoen geweldig waren begonnen (bekroond met een periodekampioenschap), maar aan het eind van de streep berooid achter bleven. Hoe heeft het dit seizoen zover kunnen komen? Wassenaar was in zijn analyse na afloop heel helder. Wassenaar: ,,Dit is natuurlijk een ongelooflijk seizoen geweest. We startten het seizoen fantastisch. Door goed spel en keihard voor elkaar te werken, en soms wat geluk op de juiste momenten, winnen we de eerste periode en is alles rozengeur en maneschijn. Ik denk dat  daarna sommige jongens zichzelf hoger zijn gaan inschatten dan dat ze daadwerkelijk zijn. We konden ook niet meer dezelfde mentaliteit tonen als aan het begin van het seizoen. Tel daarbij de matige trainingsopkomst en een waslijst aan blessures op en het verval is verklaard. Het grootste verlies dit seizoen was echter het wegvallen van Tim de Cler. Tim is nog steeds ontzettend goed  en veruit onze beste speler, maar hij laat ook anderen beter spelen. We hebben het verlies van Tim niet kunnen opvangen en hebben na de winterstop als team, en daar reken ik mijzelf ook bij, een collectieve wanprestatie geleverd.’’

Toch was het begin van de wedstrijd nog hoopgevend voor de mannen van Jan Wansink. FC Oudewater trok zich massaal terug op eigen helft en Lugdunum ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, die echter volledig tegen de verhouding door de bezoekers werd gescoord. Een kopbal van FC Oudewater-aanvaller Bart Griffioen was Wassenaar te machtig (0-1). Even later was de stand weer in evenwicht nadat de sterk spelende Soufiane Boukhidous fraai binnen knikte (1-1). Toen vlak na rust Adam Atif, na een goede actie van Martijn van Leeuwen en een fraaie voorzet van Boukhidous, Lugdunum met een kopbal op voorsprong zette (2-1) leek alles toch nog de goede kant op te vallen voor de groen-witten. De zwaar betwistte en benutte penalty voor de bezoekers betekende de 2-2 en aangezien daarna  in de reguliere speeltijd niet meer werd gescoord moest er verlengd worden. De bezoekers wisten in deze extra speeltijd Wassenaar nog éénmaal te passeren en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de winst (2-3).

Uithuilen en opnieuw beginnen dus voor Lugdunum. De Leidenaren zullen dat niet alleen zonder keeper Wassenaar moeten doen maar ook niet meer aan de hand van middenvelder Adam Atif (DoCoS), Sergio Vrede ( Voorschoten’97) en de verdedigers Henk Brandt en Mo Berdai, die eerder deze week bekend maakten Wassenaar naar Sporting Leiden te volgen. De gebroeders Isitir, Cem en Ozan, zullen daarnaast stoppen. Lugdunum heeft betere tijden gekend.

Lugdunum –  FC Oudewater 2-3 (n.v) (2-2, 1-1). 20. 0-1 Griffioen  30. 1-1 Boukhidous  55. 2-1 A. Atif  72. Van Sprundel 2-2 112. 2-3 Goes. Scheidsrechter : Hilgersom. Toeschouwers : 200

Opstelling Lugdunum: Wassenaar, Latifi (98. Karashin), C. Istir, Brandt (114. Escudero), Berdai, Bezzai, N.Atif, O. Istir, A. Atif (114. El Hamami), Van Leeuwen, Boukhidous.