Tweede klasse C (zaterdag)- Voor Lugdunum en Voorschoten’97 komt alles aan op de laatste speeldag. Lugdunum is nog altijd niet veilig, maar heeft lijfsbehoud nog wel in eigen hand. Voorschoten’97 kan met de derde periodetitel nog een prijs ophalen, maar heeft dat niet in eigen hand. Op de voorlaatste speeldag zegevierde Voorschoten’97 met 1-3 in de Kikkerpolder en die triomf kwam de formatie van André Lourens ruimschoots toe.

Bij Lugdunum was Soufiane Boukhidous weer terug in de basis en de gasten konden vanaf de aftrap weer eens een beroep doen op Richard Bakker. Voor de beide teams stond er vooraf het nodige op het spel. Lugdunum wilde zich eindelijk veilig spelen en zo de kans behouden om promotiewedstrijden te gaan spelen na speeldag 26. Voorschoten’97 wilde de prima reeks voortzetten en de druk blijven uitoefenen op UVS en Honselersdijk, twee ploegen die ook graag de nacompetitie in gaan.

De tweestrijd was aanvankelijk in balans en de twee ploegen waren vooral zoekende in de beginfase. Bakker en Houssin Bezzai deelden met vrije trappen de eerste speldenprikken uit. Bij de bezoekers moest Shemiel Constancia al vroeg naar de kant en voor hem kwam Tim Koning binnen de lijnen. Vijf minuten na deze wissel leverde een nieuwe vrije trap de 1-0 op. Bezzai bracht het leder voor het doel van Stefan van der Niet en daar was Ozan Isitir er als de kippen bij om de indraaiende bal te verlengen. Lugdunum had dus een voorsprong te pakken en de opluchting bij de Leidse spelers was waarneembaar.

De aanwezige Randy Wolters vond zelfs de tijd om met enkele spelers verbaal een dolletje uit te halen en dat leverde lachende gezichten op. De overwinning was echter nog lang niet binnen en eigenlijk vanaf de openingstreffer nam Voorschoten’97 de regie in handen om die ook nauwelijks meer af te staan. Bakker werd andermaal gevaarlijk met een vrije trap, maar de 1-1 kwam nog dichterbij met een kopbal van de middenvelder op aangeven van Robin Diets. Kevin Wassenaar werd nog niet geklopt, maar de gelijkmaker hing nadrukkelijk in de lucht. Nog voor de pauze kwam er ook daadwerkelijk evenwicht in de stand. Benjamin Beumer, ijzersterk spelend en heersend op het middenveld, vond Koning in de zestien en de invaller overtuigde met een schuiver buiten het bereik van Wassenaar.

Kort na de hervatting wankelde Lugdunum wederom een paar keer. De thuisploeg moest steeds verder terug en Voorschoten’97 wilde snel zaken doen. Toch kreeg de gastheer ook nog een grote kans. Isitir kon afdrukken, maar Jasper Moll wierp zich in de baan van het schot. Kort daarna viel de treffer aan de overzijde. Een vrije trap werd door Diets omgetoverd in de 1-2, waarbij het de vraag was of Kevin Koek de bal onderweg nog had getoucheerd. Feit was in elk geval dat Voorschoten’97 de voorsprong had en die werd een minuut of twintig voor tijd uitgebouwd door Beumer, waarbij Diets de hoekschop had genomen.

De score had nog verder kunnen oplopen, maar een grotere nederlaag bleef Lugdunum bespaard. De thuisploeg kon geen vuist meer maken en de in een blauw uittenue gestoken gasten speelden de wedstrijd zakelijk uit. Zo moet Lugdunum nog altijd vrezen en blijft het ongewis of er gespeeld moet gaan worden voor lijfsbehoud of promotie. Voorschoten’97 moet volgende week zien af te rekenen met RCL en zal de ogen gericht houden op Honselersdijk, nu nog de belangrijkste concurrent voor wat betreft de derde periodetitel. De nummer vier speelt uitgerekend tegen de formatie van Jan Wansink.

Lugdunum-Voorschoten’97 1-3 (1-1). 18. O.Isitir 1-0, 40. Koning 1-1, 51. Diets 1-2, 68. Beumer 1-3. Scheidsrechter: Turk. Toeschouwers: 125.

Lugdunum: Wassenaar, Berdai, Brandt, C.Isitir, N.Atif, Bezzai(79.Chahine), Koreman (46. Harleman), Latifi, Karasahin (63. A.Atif), Boukhidous, O.Isitir.

Voorschoten’97: Van der Niet, Moll, Koek, Apaydin (51.Valies), Manuputty, Van Paasen, Bakker (72.Bahri), Beumer, Diets, Constancia (13.Koning), Guijt.

Beluister hier de commentaren na afloop met Lourens (V’97), Bezzai (Lugdunum) en Koek (V’97):

Foto’s: met dank aan G. Du Prie