HomeLugdunumInterviews LugdunumLugdunum laat Die Haghe flink zweten maar verliest toch nipt (0-1)

Lugdunum laat Die Haghe flink zweten maar verliest toch nipt (0-1)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Lugdunum moest zaterdag op het nippertje het onderspit delven tegen koploper Die Haghe. Het enige doelpunt van de wedstrijd, ruim tien minuten voor tijd, was voor de lijstaanvoerder voldoende om met drie punten in de tas terug naar de Hofstad te reizen. De Leidse ploeg is nog steeds niet veilig en zakt naar de elfde plaats wanneer DoCoS volgende week niet verliest in de eerder gestaakte wedstrijd tegen HVC’10.

Op het broeierige kunstgras in de Kikkerpolder waren de beide teams in de eerste helft aan elkaar gewaagd.  De verdediging van de groen-witten, met een uitblinkende Casper Koreman, stond goed georganiseerd en de Hagenaars wisten in het eerste bedrijf Lugdunum-doelman Kevin Wassenaar nauwelijks in verlegenheid te brengen. Omdat de groen-witten zelf ook nauwelijks hun (eenzame) spits Roberto Escudero wisten te bereiken, was een 0-0 ruststand dan ook een logisch gevolg.

In de tweede helft opende Lugdunum sterk. Martijn van Leeuwen kopte vlak na rust  na een mooie voorzet Arash Latifi net naast het Haagse doel. Hierna namen de Hagenaars het initiatief over en was het spitsuur voor het doel van Wassenaar. Met diverse goede reddingen hield de Leidse doelman zijn ploeg overeind. De enige keer dat Wassenaar kansloos was, werd hij gered door het aluminium. Lugdunum streed voor wat het waard was en probeerde met een hartverwarmende inzet het punt over de streep te trekken. De koploper, inmiddels op de hoogte van de averij van achtervolger Valken ’68,  trok nog één keer alle registers open en een klein kwartiertje voor tijd leverde dit succes op.  Een kopbal van de Haagse spits Jordan Rolvink viel via de binnenkant van de paal achter Wassenaar en dit doelpunt werd door alles wat Haags was begroet alsof het kampioenschap al binnen was.

In de laatste 10 minuten probeerde Lugdunum nog met man en macht om de gelijkmaker te produceren maar echte doelrijpe kansen leverde dit niet meer op. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Helder werd door de koploper met groot gejuich ontvangen. De opluchting aan Haagse kant was zeer begrijpelijk. Na vier wedstrijden waarin slechts 1 punt werd behaald, werd eindelijk weer eens gewonnen en daarnaast keerde concurrent Valken ’68 met lege handen huiswaarts na het treffen met DSO. Enkel UVS zou een kampioenschap van de ploeg van Wim de Jong nog kunnen voorkomen, maar Die Haghe lijkt op tijd wakker geschud te zijn.

Lugdunum-middenvelder Houssin Bezzai was na afloop teleurgesteld over het resultaat, maar was wel te spreken over de inzet van zijn team. Bezzai: ,, We hebben met z’n allen keihard gewerkt en in de tweede helft  is voor ons een punt behalen het maximaal haalbare geweest. Jammer dat dit net niet lukt. Die Haghe zette ons flink onder de druk, je loopt dan altijd het risico dat zo’n goaltje toch valt.  We staan de komende twee weken stil, hopelijk kunnen in de laatste fase van de competitie nog wat  geblesseerde spelers terugkeren. Adam Atif maakte vandaag als invaller al wat minuutjes, hopelijk is hij over een paar weken weer fit.” De 39-jarige Bezzai heeft overigens over zijn eigen fitheid geen reden tot klagen, hij wil zijn spelersloopbaan met in ieder geval nog één seizoen verlengen.

Door de nederlaag is het tweedeklassersschap voor Lugdunum dus nog niet definitief veiliggesteld maar als de mannen van Jan Wansink in de laatste wedstrijden dezelfde inzet en instelling tonen als tegen Die Haghe, dan zullen de laatste benodigde puntjes in de resterende wedstrijden nog zeker bij elkaar worden gesprokkeld.

Lugdunum- Die Haghe 0-1 (0-0) 77. Rolvink 0-1. Scheidsrechter : Van Helder. Toeschouwers : 80

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Latifi, Koreman, C. Isitir, Brandt, Berdai, Vrede, Bezzai, O. Isitir, Van Leeuwen, Escudero.

Foto’s: met dank aan G. Du Prie