dinsdag, april 16, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumLugdunum ook niet langs rechtstreekse degradatiekandidaat

Lugdunum ook niet langs rechtstreekse degradatiekandidaat

-

Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Schrijf maar op, we pakken vandaag drie punten”, sprak Lugdunum goalie Kevin Wassenaar voorafgaand aan het duel met Reeuwijk zelfverzekerd. De Leidse goalie kreeg geen gelijk. Sterker nog, met twee fraaie reddingen moest hij zijn ploeg op de been houden bij een 1-2 achterstand. Het gebeurde tot tweemaal toe bij een twee tegen een situatie met een Reeuwijk aanvaller.

Uiteindelijk eindigde dit matige duel in 2-2, met twee Leidse doelpunten van uitblinker Houssi Bezzai, beiden gescoord via een penalty. De ploeg van het trainersduo Jan Wansink en Henk de Cler (assistent-trainer) weet al geruime tijd, tot genoegen van de concurrentie, niet meer wat winnen is. Zelfs naar schatting tachtig procent balbezit was zaterdag niet voldoende om het povere Reeuwijk naar een nederlaag te spelen.

Lugdunum raakte na het behalen van de eerste periodetitel volledig de weg kwijt. Van de laatste dertien duels wisten de Kikkers enkel Nieuwkoop met een nederlaag naar huis te sturen. Zaterdag, onder zomerse omstandigheden, was het Lugdunum die het duel voor het grootste gedeelte domineerde. Onder de bezielende leiding van Bezzai werd de laagvlieger veelal op eigen helft vast gezet.

Wel moest Bezzai zijn medespelers aansturen om in een hoger baltempo te spelen. Desondanks wist het technisch betere Lugdunum op eigen veld weinig kansen te creëren. De bezoekers deelde in de openingsfase een waarschuwing uit. Doelman Wassenaar voorkwam de openingstreffer van de gasten door tijdig uit te komen. Terwijl iedereen daarna wachtte op de treffer van Lugdunum schoot Reeuwijker Koopman uit het niets de 0-1 achter de verbouwereerde Wassenaar. Na die onverwachte goal, na pakweg twintig minuten, voetbal de kwakkelende thuisclub vooral tegen zichzelf. In de slotminuut van de eerste helft werd het leed erger. Dit dankzij een briljante uithaal van Lorenzo Stolwijk. De wonderschone volley van de speler was te machtig voor  Wassenaar.

Na rust kwam Lugdunum getergd uit de kleedkamer en startte furieus. In de 50ste minuut wees arbiter Dogterom naar de stip nadat de van en schorsing teruggekeerde Ozan Isitir binnen het strafschopgebied werd gevloerd. Bezzai benutte de penalty feilloos: 1-2. Naarmate het duel vorderde kreeg Lugdunum via Cem Isitir, ook terug uit het strafbankje, en Sergio Vrede kansen op de gelijkmaker. Aan de andere kant toonde Reeuwijk zich gevaarlijk met vlijmscherpe counters. Het was daarbij Wassenaar die zijn ploeg behoedde voor de 1-3. In plaats daarvan verscheen in de slotfase toch de verdiende 2-2 op het scorebord.

Er moest wel weer een strafschop aan te pas komen die andermaal een prooi was voor Bezzai. Daarmee bezorgde de Leidse routinier zijn ploeg toch nog een punt. Toch was Bezzai na afloop teleurgesteld. ,,We voetbalden vooral tegen onszelf. We hadden geen moeite met die gasten moeten hebben, maar dat hadden we wel omdat het baltempo veel te laag was. We speelden ze daarmee in de kaart. Het is belangrijk dat we weer plezier in ons spel krijgen.”

Trainer Wansink deelde de mening wat betreft het trage baltempo. ,,Het was duidelijk dat deze tegenstander hier kwam voor een punt. Uiteindelijk zijn we nog goed weggekomen. In de rust hebben we elkaar wel goed de waarheid gezegd. We probeerden alleen op techniek te spelen en vergaten wat agressiever voor de dag te komen.”  Ondanks het miezerige gelijkspel tegen de laagvlieger, die tot nu toe alleen van DSO en koploper Die Haghe wist te winnen, kwam het verlies van TAVV als geroepen. De twaalfde plaats lijkt weggelegd voor de Ter Aarders. En dat zou dus betekenen dat Lugdunum ‘ gewoon’ via de nacompetitie mag opgaan voor promotie.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, C. Isitir, Vrede, Latifi,  Escudero, Van Leeuwen, O. Isitir, Karasahin, Bezzai, Schaafstra.