zaterdag, april 20, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumLugdunum verliest weer en ziet concurrrentie dichterbij komen

Lugdunum verliest weer en ziet concurrrentie dichterbij komen

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Lugdunum moest zaterdagmiddag aantreden tegen het Zoetermeerse DSO en heeft nog een aantal punten nodig om zich definitief veilig te spelen en zich te kunnen opmaken voor het toetje wat nacompetitie heet. Promotienacompetitie wel te verstaan, dit als gevolg van het pakken van de eerste periodetitel en niet degradatienacompetitie wat in praktijk ook nog mogelijk is. Niet dat de Leidse vereniging zo graag naar de eerste klasse wil, want al die derby’s in de tweede klasse vinden ze prachtig, maar afzakken naar de derde klasse willen ze zeker niet. De tegenstander, volgens velen te laag staand voor de aanwezige kwaliteit, had de punten ook hard nodig om weg te blijven uit de onderste regionen en zo leek het op voorhand een spannende wedstrijd te gaan worden. Spannend werd het zeker, maar helaas voor de thuisploeg namen de gastheren de punten mee en gezien de uitslagen op de andere velden kruipt de onderkant van de middenmoot dichter naar elkaar toe en heeft Lugdunum toch nog wel een aantal punten nodig om niet alsnog de periodetitel kwijt te raken.

Voordat uw verslaggever ter plekke richting de Kikkerpolder toog deed hij nog een boodschap bij een supermarkt tegenover het station en mocht van een zeer vriendelijke heer voor gezien het grote aantal artikelen wat er op de band lag. Wij raakten in gesprek, en wat bleek deze man was al 66 jaar lid van Lugdunum en op de vraag of hij ook naar de wedstrijd ging antwoordde hij ontkennend. Hij ging zeer waarschijnlijk naar Katwijk tegen HHC Hardenberg, want die Mengerink ja dat is toch wel een topper. Zou deze man gelijk krijgen of had hij toch beter bij zijn cluppie kunnen gaan kijken?

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de gastheren en zij kwamen na 7 minuten dan ook op een verdiende 0-1 voorsprong. Een vrije trap kwam tegen de binnenkant van de paal, de terugspringende bal werd uiteindelijk door Steven Schot binnen geschoten. Lugdunum had in die fase moeite met lopende mensen aan de zijkant waar vooral het 17-jarige talent Jermy Burke zich onderscheidde, later meer hierover. Na ongeveer een kwartier spelen herpakte de thuisploeg zich en werd het een meer gelijkwaardige wedstrijd waarbij ook direct het eerste gevaar voor de thuisploeg ontstond, echter de voorzet van Sergio Edmund Vrede kon geen vervolg krijgen.

Een aantal minuten later was het de beste man aan de zijde van de groenwitten, Adam Atif, die goed doorging alleen zijn voorzet kon net niet worden binnengetikt. Na een blessure was dit weer de eerste basisplaats voor Atif, zeker de eerste helft liet hij zien van grote waarde te kunnen zijn. Weer een paar minuten later was het, na een uitstekende dieptebal van Houssin Bezzai, spits Mohammed Elbaroudi die vanaf de zijkant vrij kon inschieten maar deze inzet werd gestopt door keeper Rodger Takken. In die fase was het de eerdergenoemde Bezzai die de dirigent was, veel ballen werden bij hem ingeleverd en hij zorgde voor een prima voortzetting. De gelijkmaker hing op dat moment in de lucht en het was dan ook niet verrassend dat vijf minuten voor rust de 1-1 op het scorebord stond. Een fantastisch genomen vrije trap van Adam Atif belandde onhoudbaar in het doel. Vlak voor rust was het dezelfde Atif die de thuisploeg bijna op voorsprong schoot. Vanaf de middenlijn zag hij de keeper ver voor zijn doel staan en zijn inzet werd ternauwernood tot corner verwerkt.

Weer kwam DSO sterker uit de kleedkamer, of was het Lugdunum minder? Na drie minuten in de tweede helft stond de ploeg uit de Kikkerpolder weer op achterstand. Een foutief ingespeelde bal door het midden werd opgepikt door Burke, hij omspeelde doelman Kevin Wassenaar en schoot de bal in het lege doel. De bezoekers verzuimden daarna de wedstrijd in het slot te gooien, twee grote kansen werden om zeep geholpen maar de 1-3 hing op dat moment in de lucht. Halverwege de tweede helft werd Burke de diepte ingestuurd en op randje buitenspel mocht hij doorgaan en schoot de bal koelbloedig achter Wassenaar. De marge was twee en de wedstrijd leek gespeeld.

Omdat de bezoekers weigerden de trekker over te halen en niet goed gebruik maakte van de geboden ruimte lieten zij de thuisploeg in de wedstrijd en was het de verder vrij onzichtbare en nog niet volledig fitte Martijn van Leeuwen die tien minuten voor tijd de spanning terugbracht, een voorzet vanaf de zijkant werd tot doelpunt gepromoveerd. Lugdunum ging vanaf dat moment opportunistischer voetballen, ballen werden erin gepompt en dan moet je ook een beetje geluk hebben. Van Leeuwen kwam even later een teenlengte tekort om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Voor een slotoffensief heb je het gehele elftal nodig en dan helpt het niet als je de laatste fase met tien man verder moet. De man in het zwart nam terecht het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van DSO over in verband met buitenspel en de zich duidelijk in buitenspel staande speler van de thuisploeg, Adam Atif, vond het nodig om op een zeer agressieve manier verhaal te gaan halen en na eerst een gele kaart voor een dreigend vingertje te hebben ontvangen werden er nog wat scheldwoorden aan toegevoegd en was het douchen geblazen. Zelfs tegen tien man konden de mannen uit Zoetermeer de voorsprong niet verder uitbreiden, ook de Leidenaren kwamen niet heel veel verder meer en zo werd er weer een nederlaag geleden door de formatie van Jan Wansink en Henk de Cler.

De sympathieke en realistische captain Sergio Edmund Vrede was zo sportief om direct na de wedstrijd zijn visie op de verloren wedstrijd te geven. ,,Jammer want we zaten goed in de wedstrijd en de rust kwam ons eigenlijk wel ongelegen. Zij begonnen sterk aan de wedstrijd en wij namen het initiatief snel over en kwamen verdiend op gelijke hoogte. Alleen als je dan direct na rust zo een goal zelf weggeeft  dan wordt dat in deze klasse direct afgestraft. Dat mag niet gebeuren en daar mag best eens wat van gezegd worden, en het klinkt misschien raar maar daarin zijn we onderling nog wel eens te lief voor elkaar. Er wordt veel gepraat om het niet, maar als het echt nodig is dan wordt dit niet gedaan. En je weet dan dat het met een smalle selectie en conditioneel niet iedereen op 100% moeilijk gaat worden. Een echte pinchhitter hebben we ook niet, dus je kan dan wel opportunistisch de bal erin pompen, maar we missen lengte voorin om hier iets mee te doen. En als je dan door een stommiteit ook nog met tien man komt te staan, tja dan wordt het lastig. Daarnaast missen we volgende week weer een speler en in deze fase van de competitie kunnen wij dat gewoon niet hebben.”

Tegenstander DSO heeft de weg omhoog gevonden en die gaan het vege lijf wel redden, zo lijkt het. Als Lugdunum zo blijft spelen, een aantal spelers weer terugkomen van blessures en schorsingen en er geen domme kaarten meer worden gepakt dan komen de punten vanzelf. Te beginnen volgende week in de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. En de man in de supermarkt? Gezien de uitslag bij Katwijk-HHC Hardenberg van 6-1 en vier goals van Mengerink zou je zeggen dat hij gelijk heeft gehad maar zeker voor de neutrale toeschouwer was het een spannende wedstrijd. Misschien dat deze heer in de nacompetitie een keer kan komen kijken, die voor promotie dan wel te verstaan.

Lugdunum – DSO 2-3 (1-1) 7. 0-1 Schot, 39. 1-1 Adam Atif, 48. 1-2 Burke, 69. 1-3 Burke en 78. 2-3 Van Leeuwen. Scheidsrechter Post. Toeschouwers: 175.

Opstelling Lugdunum : Wassenaar, Berdai, N. Atif (85. Gajadien), Vrede, A. Latifi, Escudero Apraiz, Elbaroudi, Van Leeuwen (89. Koreman). Atif, Brandt en Bezzai.

Opstelling DSO : Takken, Ebing, Visser, Lops, Weber, Burke, Schot, Hagi, Lamboo, Semil en Ligeon.

Foto’s: J.P.Kranenburg.

Een uitgebreide fotoreportage volgt nog!