Tweede klasse C (zaterdag)- Lugdunum speelde verdienstelijk tegen SVC’08, maar trok aan het kortste eind (3-1). Trainer Jan Wansink: ,,Sinds tijden was dit weer het Lugdunum zoals het kan spelen. We hebben een hoop kunnen creëren, maar helaas drukte de scheidsrechter een stempel op de wedstrijd. Dat heeft ons de das omgedaan. Maar zo spelend moeten de punten weer gaan komen.”

Bij die woorden sloot Martijn van Leeuwen zich aan. ,,Het verhaal bij ons is bekend. We hebben maanden zonder een groot aantal spelers moeten spelen en geleidelijk aan komen de spelers weer terug. Natuurlijk missen we Tim de Cler, Soufiane Boukhidous en Adam Atif nog, maar de andere spelers dragen weer bij aan een beter wordend Lugdunum. Dat was vorige week al zichtbaar in de eerste helft tegen RCL en nu hebben we goed gespeeld. Aanvankelijk zelfs dominant. We kregen ook de beste kansen in het begin. Ik raakte de paal en Mo Elhamami zag een inzet net over de kruising vliegen. Daar zat een beetje pech bij. Door een fout aan onze kant gingen we helaas met een achterstand rusten.”

De Leidse ploeg knokte zich na de rust terug. De ingevallen Casper Koreman bracht de gelijkmaker op het scorebord en daar was niets aan gestolen. Toch kon SVC’08 weer op voorsprong komen vanaf elfmeter. ,,We leden balverlies en vervolgens kregen we een pingel tegen vanwege een vermeende handsbal. Die beslissing was onjuist en gerechtigheid dat Kevin Wassenaar de pingel stopte. Helaas kwamen we niet ver daarna met tien man te staan. Cem Isitir, die met Henk Brandt een sterke as vormden achterin, wilde een bal controleren waar hij beter had kunnen koppen. Vervolgens moest hij aan de noodrem trekken. Ik ken zat scheidsrechters die een gele kaart hadden gegeven, maar Cem moest eraf. Met tien man kregen we alsnog kansen, maar door de ruimtes en wat fouten aan onze kant konden ze weglopen naar 3-1. Ik wijs niet graag naar een scheidsrechter, maar deze man bleef alles tegen fluiten. Ik ben vijf keer bijna uitgekleed, maar voor de tegenstander hield hij de kaarten op zak. Wij werden voor alles afgefloten. Het spijt me om te zeggen, maar deze man verpestte de middag. Die geluiden ving ik ook op van de spelers van SVC. Jammer, want er zat meer in.”

Toch maakt Van Leeuwen zich geen zorgen in de goede afloop. ,,We hebben nog wat punten nodig, maar wij gaan hoe dan ook nacompetitie spelen voor promotie. De komende wedstrijden tegen DSO en CVC moeten we winnen dan komt er rust in de ploeg. Daarnaast is het zaak om fitter te worden met zijn allen. Als dat lukt en ook de ontbrekende spelers komen terug dan kan het nog een hele mooie zomer worden voor ons. Al met al vind ik dat we het gewoon goed doen. Wanneer we niet al die blessureleed hadden gehad, was nu plek twee nog mogelijk geweest. Vergeet niet dat veel jongens niet eerder op dit niveau hebben gespeeld. Ze hebben zich allemaal ontwikkeld. En we wisten ook wel dat we minder punten zouden gaan pakken doordat er spelers wegvielen. Wij kunnen nu eenmaal minder opvangen dan bijvoorbeeld Valken’68.”

Over fitheid gesproken, Van Leeuwen zelf heeft moeite met de gebreken waar hij zelf mee kampt. ,,Ik heb er een tijdje uitgelegen met een knieblessure en nu speelde mijn enkel weer op. Ik speelde met pijn, maar dat accepteer ik. Ik vind het voetbal te leuk om afscheid van te nemen, maar ik zou wel graag weer mijn ding willen en kunnen doen. Natuurlijk ben ik blij dat ik de ploeg weer kan helpen sinds ik speel, maar ik ben toch wel enigszins beperkt en daar baal ik wel van.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, C.Isitir, Brandt, N.Atif, Escudero, Bezzai, Latifi, O.Isitir, Elhamami, Van Leeuwen.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl