Oefenwedstrijd-Voorafgaand aan de wedstrijd tegen een Portugees schaduwelftal sprak assistent-trainer Henk de Cler van Lugdunum zich uit over het voorbije seizoen. De Cler:,,Over het afgelopen seizoen is genoeg gezegd en geschreven. Het is voor ons heel slecht afgelopen, dat is een feit. Voor ons des te meer reden om positief vooruit te kijken. We moeten een frisse start maken en met de komst van onze nieuwe hoofdtrainer Roberto Escudero moet er nieuw elan in de ploeg ontstaan. Deze wedstrijd zullen we aantal nieuwe spelers testen en kunnen we gaan evalueren hoe de selectie er volgend seizoen uit moet gaan zien.”

Met name de eerste helft oogde de Kikkerpolderbewoners fel en getergd. Uiteindelijk boekte Lugdunum een 7-2 overwinning. Een welkome zege, de negatieve reeks werd doorbroken en het vertoonde veldspel was interessant te noemen in aanloop naar het nieuwe seizoen.

De nieuwe trainer Escudero na afloop van de wedstrijd: ,,Altijd leuk om met een overwinning te starten bij een nieuwe club. Met name de eerste helft heb ik goed voetbal gezien van onze kant. Daarmee kunnen we zeker verder naar de toekomst. Een aantal spelers gaan hun heil elders zoeken, maar daarentegen zullen we ons zeker nog gaan versterken. We hebben nog een paar dagen om de nodige gesprekken af te ronden. Deze wedstrijd hebben er een aantal mannen meegedaan, waarmee we in gesprek gaan om te kijken of zij onze ploeg komen versterken. Aankomend seizoen start ons team weer in de derde klasse en we willen zeker meedoen om de prijzen. De ploeg zal behoorlijk wijzigen ten opzichte van het afgelopen seizoen. Aan ons de schone taak om ervoor te zorgen dat de mix van nieuwelingen en blijvers te formeren tot een hecht team. Gezien het verloop van deze wedstrijd is dat vertrouwen er zeker. Aankomende weken gaan we met deze groep verder werken naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Op voorhand een wedstrijd om naar uit te kijken. Onze hoofdsponsor Rumling Bouw heeft weer alles op alles gezet om deze wedstrijd te organiseren. We gaan vertrouwen tanken en we zorgen ervoor dat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Aan het einde van de week weten wat de voltallige selectie zal zijn. Uiteraard zullen we laten weten wat de mutaties nog worden.”

Zoals vermeld speelt Lugdunum op 30 juni aanstaande om 14.30 een thuiswedstrijd tegen het ADO Den Haag van trainer Alfons Groenendijk. Zeker een datum en tijdstip om in uw agenda te noteren.