Leidenamateurvoetbal en het Leidsch Dagblad werken al enige tijd samen. Elke donderdag wordt het Leidse voetbal in de krant extra uitgelicht met uiteenlopende berichtgevingen. Vorige week stond het vijfde interview van dit seizoen op papier. Nu nog even via deze website, voor belangstellenden die het artikel (nog) niet lazen. In de schijnwerpers jongeling Marouan Boukhidous van Lugdunum.

18 oktober:

Marouan Boukhidous: ,,We zijn gretig en leergierig bij Lugdunum”

Een seizoen van uitersten. Zo en niet anders kan het vorige seizoen van Lugdunum worden gekenschetst. In de eerste periode speelden de kikkers fris van de lever en verbaasden vriend en vijand als promovendus. De eerste periodetitel werd in de wacht gesleept en het seizoen kon al niet meer stuk. Het liep echter anders. Blessures volgden elkaar in rap tempo op, de sfeer verdween en Lugdunum werd hoofdzakelijk tegenstander van zichzelf. De terugval kon niet worden gestopt en uiteindelijk werd de periodetitel ingeleverd als gevolg van degradatie. Daarna ontstond een ware exodus. Adam Atif, Sergio Vrede, Kevin Wassenaar, Mo Berdai, Henk Brandt, Tobias Schaafstra, Mo Elhamami, Soufiane Boukhidous, Abdel El Baroudi en Casper Koreman verlieten de club.

Roberto Escudero werd vervolgens de nieuwe trainer en mede door zijn inbreng kon de club ook aardig wat spelers aan zich binden. Na vier speeldagen is de Leidse ploeg terug te vinden op de derde plaats met een achterstand van 1 punt op Van Nispen, dat j.l. zaterdag juist won in de Kikkerpolder (1-2). Marouan Boukhidous ontbrak bij de thuisclub. Tot nu toe is de pas zeventienjarige rechtsback de revelatie van het team.

,,Ik was bij mijn opa en oma in Marokko en ben begin deze week pas teruggekomen. Voor Van Nispen speelde ik alles en het ging best lekker. Via de groepsapp kreeg ik mee dat mijn team verloren had, maar dat een gelijkspel er in heeft gezeten tegen deze sterke tegenstander. Het geeft aan dat we op de goede weg zitten. Er staat een jonge, gretige en leergierige groep en we willen allemaal beter worden. Ik zie ons absoluut mee doen om de prijzen. Het zou prachtig zijn wanneer we nu weer een stap omhoog kunnen zetten.”

Tim de Cler, Houssin Bezzai en Martijn van Leeuwen bleven onder meer wel, maar zijn (nog) niet inzetbaar. ,,Hun routine kan van waarde zijn. Van Leeuwen speelt met pijn, maar is belangrijk voor de groep en neemt ons aan de hand mee. Escudero houdt de groep bij elkaar en is bezig er een hecht team van te maken. Lugdunum gleed af, maar is op de weg terug en ik wil daar graag een rol in spelen.”

Voor Boukhidous begon het op zijn vijfde bij FC Boshuizen. Als D-junior maakte hij zelfs de stap naar de B-jeugd, vanwege het ontbreken van C-jeugd destijds. Middels een stagedag bij UVS maakte hij een overstap naar de blauwwitten. ,,Daar heb ik me verder ontwikkeld. Vervolgens kwam mijn huidige trainer om de hoek kijken en hij heeft me ervan overtuigd dat ik van waarde kon zijn voor het eerste van Lugdunum. Voorlopig blijkt dat een prima keuze te zijn.”

Voorheen speelde Boukhidous, die nog thuis woont met zijn ouders en drie zussen (14,21 en 30 jaar), centraal achterin. Nu bewaakt hij de rechterzone. ,,Dat bevalt me. Ik speel om te winnen en geef altijd wat ik in me heb. Verbeterpunten zijn nog wel dat mijn linkerbeen sterker moet worden en dat ik me meer moet laten gelden in de coaching. Als ik me door kan ontwikkelen dan hoop ik het betaalde voetbal te halen. Of terecht te komen bij een club als Katwijk of Noordwijk.”

De Marokkaanse speler zit op het MBO Rijnland in Leiden en doet de richting Retail Management. Op den duur wil hij voor zichzelf beginnen. ,,Ik heb dus zeker doelen voor ogen, maar met Lugdunum weer terugkomen op het niveau van vorig seizoen staat bij mij hoog genoteerd.”