Voorbeschouwing- Net als veel andere trainers had Mo Bougrine bij ASC te maken met een moeizame maand augustus qua bezetting. ,,Sommige spelers gingen zelfs nog tweemaal op vakantie. Dat is lastig werken voor een trainer en ik kan er ook niet altijd bij met mijn pet. Ondertussen zijn we wel compleet en staan we er beter voor. Niet alleen op het veld, maar zeker ook voor wat betreft de organisatie. Het nieuwe complex staat er, maar de club wil nu ook doorpakken. Daar hebben we intern de nodige brainstormsessies over gehad en daar ben ik heel blij mee. Ik ben fanatiek en ambitieus en de visie van mij en de club zijn veel dichter bij elkaar gekomen. Daarom zie ik dit seizoen en de toekomst met vertrouwen tegemoet. Er zal tijd nodig zijn om de plannen te verwezenlijken, maar er gebeurt het nodige in Oegstgeest.”

Met Bougrine beschouwen we voor op het seizoen en er wordt ook nog even achterom gekeken. De nummer elf van vorig jaar wil komend seizoen stappen gaan maken en mikt op het linkerrijtje en misschien zelfs een top 5 klassering. ,,Dat laatste zal zeker niet meevallen, maar we gaan er wel voor. We zijn in de breedte sterker geworden en het is niet zo dat we veel inleveren als de nummers twaalf tot en met achttien aan bod komen. Vorig seizoen waren we in dat opzicht kwetsbaar. Voor de winterstop ging het nog prima, maar we zakten daarna ver weg. Dat zie ik nu niet gebeuren. Er zijn leuke spelers bijgekomen en de spelers die er al stonden in het voorbije seizoen hebben niet zomaar een basisplaats. Dat maakt ons sterker.”

Bougrine is een trainer die positief denkt. ,,Als je wat wilt, kan je er komen. Natuurlijk heb je ook wat fortuin nodig, maar ik zie in dat het moet kunnen lukken bij ASC om hogerop te komen. We zullen niet zo even de tweede klasse in wandelen, maar kijk naar Stompwijk’92. Zij stonden ver weg, maar hebben het voor elkaar gekregen om te promoveren. Natuurlijk hebben zij een ploeg met een paar doelpuntenmakers, maar ook wij hebben spelers die de goal makkelijk vinden. Misschien zit er een periodetitel in en wie weet waar dat toe leidt. Meer belangrijk vind ik voor nu dat er plannen zijn om onderop te beginnen. Gerard Désar is hier zelfs nog geweest en hij heeft zijn visie gedeeld. De jeugdopleiding moet staan en van daaruit kan je kwalitatief beter worden. Het moet eigen ASC-jongens de kans geven om uiteindelijk uit te kunnen komen in het eerste elftal. Ik heb mijn stem ook duidelijk laten horen en heb het gevoel gekregen dat mijn voorwaarden zijn omarmd en dat er naar gehandeld wordt. Dan kan ASC verder groeien in de toekomst en dat zou aansluiten bij ons complex. Als ik geen goed gevoel zou hebben gekregen, was ik gestopt. Het vrijblijvende moest eruit.”

De oefenmeester ziet de opzet in de derde klasse wel zitten. ,,Je kunt je als ploeg plaatsen voor een promotiepoule. Dat betekent dat je van meet af aan ergens voor speelt en niet kunt verzaken. Dat maakt het leuker. We starten ook met op voorhand boeiende potjes. Eerst tegen en in Aalsmeer. Een voetballende ploeg waartegen ik wel mogelijkheden zie. Dan ontvangen we SJZ. Vorig jaar speelden we daar gelijk en thuis deden we het een helft goed, om daarna kansloos te zijn. De uitdaging is nu om het langer vol te houden. Dat kan ook met de ploeg waarmee ik nu werk.”

In de voorbereiding speelde ASC tegen een combinatie van FC Boshuizen, Foreholte en Sporting Leiden. ,,Met wisselend succes. Tegen Sporting gingen we er dik af en dat heeft de ogen doen openen. In de bekerwedstrijden hebben we het veel beter gedaan. Daar zag ik de ploeg al groeien en het wordt serieuzer genomen. Daar moeten we ook naar toe. Het blijft natuurlijk amateurvoetbal en het is niet het hoogste niveau, maar als je nergens voor wilt spelen kan je wel kappen. We zullen er over een kleine twee weken moeten staan. Vorig jaar verwachtte ik er niet veel van, maar viel het alsnog tegen. Nu staan we er heel anders voor. Er is meer prestatiedrang en dat moet op termijn tot iets moois leiden.”

Bij ASC streek onder meer Ahmed Fernane neer, een speler die Bougrine eerder bij Voorschoten’97 trof. Rutger Hoogkamer kwam over van UDO en een speler als Sterre Kramers is aan het doorbreken. ,,Ilker Kacar is daarnaast overgekomen van Ter Leede. Ook een prima voetballer, die we goed kunnen benutten. Afijn, we zijn er op vooruit gegaan en moeten dat ook gaan laten zien. Als trainer heb ik nu een stok om mee te slaan. We hebben een bredere groep en dat geeft mij mogelijkheden om waar nodig in te grijpen.”

Mutaties:

Gekomen: Satya de Boer, Fabian Wamel, Cas Bolink, Rutger Hoogkamer (allen UDO), Ahmed Fernane (avv Alphen), Kluuk Walenkamp (geen club), Ousama Abed (Voorschoten’97), Ruben van Aggelen (eigen jeugd), Sterre Kramers (eigen jeugd)

Vertrokken: Glenn van Nierop (SJZ), Aziz Mouchih (Roodenburg), Laurent Coopmans (stopt)

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

23/09: Aalsmeer (uit)

30/09: SJZ (thuis)

14/10: DIOS (thuis)