Derde klasse A (zaterdag)- Het was een koude middag in de Kikkerpolder. Lugdunum, de nummer twee op de ranglijst van de derde klasse, moest het daar opnemen tegen NSV’46, de rode lantaarndrager. De bewoners van Noorden hadden nog maar één punt verdiend en die nog wel in de vorige wedstrijd tegen de buren uit Nieuwkoop. Vandaar dat de mannen van Roberto Escudero dachten dat het wel een niet al te moeilijke partij zou gaan worden. Daar kregen ze in eerste instantie ook gelijk in. Vanaf het begin was de thuisploeg de betere partij. Dat kwam vooral doordat de beide backs steeds dreigend konden opkomen vanaf de zijkanten. De daaruit ontstane voorzetten kwamen ook wel, maar de echt beslissende eindpass bleef uit. Vooralsnog leverde deze strijdwijze niets op. Dat kwam pas omstreeks de vijfentwintigste minuut. Een goed genomen corner van rechts van Brian Thong bereikte Ozan Isitir, die met een slimme beweging zich vrij speelde en het eerste doelpunt kon aantekenen. Vlak voor het rustsignaal werd dit nog eens herhaald in precies dezelfde setting en scoorde Isitir zijn tweede doelpunt. Met die 2-0 stand brak de rust aan.

Die rust had de thuisploeg geen goed gedaan. Dit ondanks de opdracht van de trainer om door te gaan op dezelfde wijze als voor de rust. Men begon namelijk heel slap aan de tweede helft. De tegenpartij kwam daardoor wat meer in het spel en rook wat kansen. Die kwam in de vijfde minuut na rust. Keeper Jeffrey Loozen reageerde onzeker op een steekbal, twijfelde met ingrijpen en het werd 2-1. Vijf minuten later werd het zelfs gelijk. Cem Isitir werd getackeld in het strafschopgebied en in plaats van het toekennen van een vrije trap, gaf de scheidsrechter een hoekschop. Hierdoor ontstond er wat onzekerheid in de verdediging, waarvan de tegenpartij kon profiteren.

Lugdunum herpakte zich hierna en werd weer de bovenliggende partij. Middenvelder Arash Latifi was niet bepaald content met de tussenstand en de houding van de Leidse ploeg na de rust. ,,We wilden gewoon deze partij winnen, dat zijn we verplicht aan onze stand op de ranglijst. We gingen weer druk zetten, onze backs kwamen weer goed op, maar doelpunten leverde dat niet op. Voor een doelpunt hadden we de hulp van de scheidsrechter nodig uiteindelijk. In de 43e minuut van de tweede helft werd Ilias Absalem in de rug gelopen en kende de spelleider ons een strafschop toe. Ozan Isitir belastte zich daar succesvol mee en scoorde daarbij ons winnende doelpunt en hij dus een hattrick. Dat alles leverde nogal wat tumult op. De tegenpartij vond het allemaal veel te zwaar gestraft en noemde het een goedmakertje voor dat tegendoelpunt die de gelijkmaker betekende. Misschien was dat ook wel zo, want kort daarvoor werd ik in goede positie van achteren omlaag getrokken. Dat had rood voor mijn tegenstander moeten zijn, maar ik kreeg geel vanwege een schwalbe. Zo kwam alles dus toch nog goed, ondanks en dankzij die warrige scheidsrechter die wel erg veel tegen ons floot. Na afloop werd het ook nog eens heel erg gezellig, want de maker van een hattrick krijgt bij ons een fles bacardi. En ja, dat is nooit weg want daar krijg je het weer warm van !”