Derde klasse A (zondag)-Twee fabelachtige doelpunten en een hilarische treffer hielpen Voorschoten’97 aan een zege op WVC. Hoogstaand of spectaculair was de match niet, maar de thuisploeg deed goede zaken in de race naar laten we het maar de promotieklasse noemen.

WVC had elf keer gescoord in de drie voorgaande wedstrijden. Logisch dat de thuisploeg beducht was voor de aanvalskracht van de ploeg uit Roelofarendsveen, temeer daar de defensie van de Voorschotenaren niet al te safe leek in de laatste wedstrijd. Zondagmiddag bleek dat de thuisploeg zijn lesje geleerd had. Trainer Huib van Oostrom Soede. ,,Uit dode momenten kregen we teveel tegengoals. Daar hebben we deze week over gesproken en afspraken gemaakt.”

Voorschoten bleek de angel uit de aanval van de Weteringse Voetbal Combinatie te hebben getrokken en ook de eerder genoemde dode momenten verliepen in feite probleemloos. De bezoekers waren amper gevaarlijk en slaagden er slechts eenmaal in doelman Chris van der Mijn te passeren. Toen stond het echter al 2-0 voor de thuisploeg. De 2-1 deed Voorschoten wankelen mede omdat de ploeg teveel achteruit leunde. WVC leek op weg naar de 2-2 toen uit het niets de bevrijdende 3-1 voorde equipe van Van Oostrom Soede viel. Verdediger Wout Adriaanse peerde de bal vanaf de zijlijn richting het doel van de opponent. Niels van den Berg raakte de opstuitende bal aldaar maar half, maar met een vreemde curve verdween het leer tergend traag  over de wanhopig graaiende doelman Chris van Ruiten.

De 3-1 was een feit en WVC dolf definitief het onderspit. Hoe gelukkig dit doelpunt ook was, des te fraaier waren de andere goals van de thuisploeg. Timo van Aken krulde de bal uiterst fraai vanaf de zijkant van het strafschopgebied in de verre kruising en zorgde zo voor de 1-0. De tweede was mogelijk nog mooier. Bij een afgeslagen aanval stuiterde het leer op pakweg dertig meter van het doel voor de voeten van Roy Elligens. Die aarzelde geen moment en waagde een schot. De bal verdween onhoudbaar in de kruising. Je zou het een zondagschot kunnen noemen, maar daarom was het niet minder fraai. Middenvelder Bennie Hogewoning was danig in zijn nopjes na afloop: ,,Zwaar bevochten, absoluut. Het had ook minder voor ons kunnen aflopen. Vandaag hadden we het verdedigend goed voor elkaar. Veel ging via hun nummer zes (Lars Verdel, red.), maar daarna hield hun creativiteit en finesse wel op. We hadden het defensief goed onder controle. Het waren echte werelddoelpunten wil ik hier nog even benadrukken. Nu sluiten we weer aan bij de ploegen die gaan strijden om de ereplaatsen. Volgende week SJZ en daar heb ik wel zin in. Het is een streekderby en we hebben de wedstrijden tegen die jongens best wel gemist. Ik kijk er echt naar uit.”  Voorschoten boekte een nuttige overwinning en strijdt volop mee voor de ereplaatsen.

Voorschoten’97-WVC 3-1 (1-0). Scheidsrechter: Jaggan. Toeschouwers: 100.

Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Van Veen, Hilders, Adriaanse, Elligens, Hogewoning, Witsmeer, Van der Veldt (83. Mulder), Van den Berg, Van Aken (68. Nikic).

WVC: Van Ruiten, Disseldorp, Romero Fuster (64. Cozijn), Huigsloot, Verdel, Van der Zwet, Vermeer (55. Gies-Broesterhuizen), Van Klink (76. Wesselman), Weenink, Rietbroek, Nugteren.

Mogen we even voorstellen?

Nieuwe naam in de gelederen van Voorschoten was Jarno van der Born (zie hieronder) . De jongeling speelde op de positie van rechterverdediger en hield zijn directe tegenstander geheel uit de wedstrijd en was elders ook van groot nut. Het talent aan het woord: ,,Ik ben j.l. zaterdag achttien geworden en ben in feite tweede jaars A-junior. Door keihard te werken en me te focussen op voetbal heb ik het geluk gehad hier te spelen. Dat ik tegen veel oudere voetballers speel die soms een kop groter zijn of fysiek veel sterker zijn zegt me niets. Ik krijg ook veel support van  de ervaren spelers om me heen. Vincent van Veen is achter in de dertig en geeft me veel tips en steun, ook coacht hij tijdens zo’n wedstrijd als vandaag. Het ging voor mijn gevoel lekker.” Ook Van Oostrom Soede was tevreden over de jonge Leidenaar die zijn plaats in het elftal waarmaakte.