Nacompetitie (tweede/derde klasse)- Omdat er nog eerder gestaakte wedstrijden moesten worden afgewerkt midweeks in de derde klasse B  is ondertussen, na een compleet programma op 3 juni j.l. pas duidelijk welke clubs uit die klasse zich hebben geplaatst voor het toetje. Wilhelmus, zo is gebleken, wordt nu de tegenstander van Stompwijk’92. Komende donderdag staan deze twee ploegen in Voorburg tegenover elkaar en om 20 uur zal er worden afgetrapt.

Stompwijk’92 kende een ongekende tweede seizoenshelft. Uit vijftien wedstrijden werden niet minder dan 37 punten verzameld met een indrukwekkend doelsaldo van 52 goals voor en 26 tegen. Enkel van FC Rijnland (28 januari) en Altior (18 maart) werd verloren en tegen RKDES werden twee punten ingeleverd (2-2). Uit de laatste acht ontmoetingen werden liefst 22 punten bij elkaar gespeeld, waarbij er 31 keer werd gescoord. De Stompwijkse goalie hoefde slechts twaalf maal de gang naar het net te maken. Wanneer de formatie van Erik van Manen de vorm eerder in het seizoen had geëtaleerd, was Altior wellicht geen kampioen geworden. Maar goed; de ploeg uit Langeraar bleek over de zesentwintig duels de meest constante en verdiende de titel.

Dat neemt niet weg dat Stompwijk’92 wel de kans krijgt om mee te promoveren. Daarvoor moet dan in eerste instantie wel Wilhelmus worden geklopt. De geel-zwarten eindigden in 3B als tweede achter het onnavolgbare SVV. Wilhelmus eindigde het seizoen met een 4-2 nederlaag op bezoek bij Graaf Willem II VAC. Opvallend is dat de ploeg thuis evenveel punten vergaarde als in uitbeurten (26). Onze regiogenoot Voorschoten’97 moest twee keer passen. Thuis werd met 0-2 verloren en uit kreeg de formatie van Huib van Oostrom Soede met 6-2 een oorwassing. Wilhelmus heeft jarenlang geacteerd op het niveau van de eerste en tweede klasse, terwijl Stompwijk’92 zich veel ophield in de vierde en derde klasse. Dit seizoen lijkt Van Manen een team onder handen te hebben die de lat hoger kan leggen. Voor de huidige derdeklasser hoeft er niets, maar mag alles. Mocht het donderdag goed aflopen dan wacht HVV of Full Speed, maar dat is van later zorg.