Derde klasse B (zondag)- Niels van den Berg heeft geen flauw idee hoe het komt dat Voorschoten’97 er bijna een gewoonte van maakt om een seizoen moeizaam te starten om daarna stilaan op gang te komen en opeens wel resultaten kan neerzetten. Enige tijd vertoefde de ploeg van Huib van Oostrom Soede in de kelder van deze klasse, maar ondertussen wordt de tiende stek ingenomen. Nog niet heel florissant, maar de geel-groenen laten wel zien onderaan niets te zoeken te hebben. De opmars is ingezet en in de tweede periode doet de ploeg zelfs mee om de prijzen. Die weg is nog lang, maar na de 5-3 overwinning tegen De Ster gloort er wel hoop op betere tijden.

Van den Berg was tweemaal succesvol in de strijd tegen de formatie met een Surinaams-Javaanse achtergrond. De aanvaller scoorde de 3-2 en de 4-3. Halverwege was het nog gelijk op sportpark Adegeest (2-2) en ook na de pauze kon de thuisploeg de voor de derde keer verkregen voorsprong niet vasthouden. In de laatste tien minuten kwam het evenwel goed. Zoals gezegd scoorde Van den Berg en in de uiterste slotfase volgde invaller Martijn Ton zijn voorbeeld. Frank van den Heuvel had zijn handtekening gezet onder de eerste twee treffers.

De maker van de derde en vierde treffer over de wedstrijd. ,,Eindelijk lijken we op gang te komen. Het heeft te lang geduurd en dat lijkt welhaast bij ons te horen. Moeizaam starten, maar wanneer we eenmaal op de rails staan dan komen de resultaten wel. Het ging zeker niet makkelijk, want ik vond dit zeker geen beroerde tegenstander. Vooral op het middenveld en voorin zag het er goed uit. Op uithoudingsvermogen hebben we de slag uiteindelijk gewonnen. Dit was een voetballende ploeg zoals dat ook kan worden gesteld van onder meer Graaf Willem II VAC en SVV. Taurus, een studentenploeg, heeft ook voetballende intenties. Diverse andere tegenstanders schromen het fysieke niet. Daar hadden we het in het begin van de competitie lastig mee. Inmiddels zijn we daar aan gewend en kunnen we ons wapenen.”

Toch wil Van den berg zo snel mogelijk deze derde klasse B verlaten. ,,Ik speel veel liever tegen de clubs uit 3A. Die zijn voor ons bekend en daar spelen ook jongens die we kennen. Natuurlijk mag de tweede klasse ook, maar daar zijn we nog ver van verwijderd. De top vijf is uit zicht in elk geval. Maar goed, in de strijd om de tweede periodetitel doen we lekker mee. Ik zeg niet meteen dat we even periodekampioen gaan worden, want we zijn pas vier duels onderweg. Gezien het programma liggen er echter wel mogelijkheden. De top drie ontmoeten we niet in deze reeks. Eerste vereiste is nu om onszelf de middenmoot in te spelen, dat voetbalt vrijer uiteraard.”

Het was tot het einde van de week onzeker of de wedstrijd gespeeld kon worden. De voortgang van De Ster wankelt. ,,Gelukkig kwamen ze opdagen en we hebben er een leuke pot van gemaakt. Verder blijft het afwachten of ze in competitie blijven en hoe de KNVB er dan vervolgens weer mee om gaat. Voor nu is het lekker om zo uit de winterstop te komen. Voor de LAV Cup haalden we dik uit tegen de zondagtak van Roodenburg en we kijken voor die competitie ook uit naar de loting. Dat soort wedstrijden kunnen ons ook enkel maar meer vertrouwen geven. Tel daarbij ook op dat de groep op Jordy van der Wijngaard na weer fit is. Jesper Kloeke is net terug uit Portugal waar hij naar vertrokken was vanwege studie. Hij sluit aan en speelde vorig seizoen basis dus daar worden we ook niet minder van. We zien de tweede seizoenshelft dan ook zeker zitten, maar laten we wel de voeten op de grond houden gezien het aantal behaalde punten tot nu toe.”

Foto’s: met dank aan V’97