Derde klasse A (zaterdag)- ,,We hebben 13 geblesseerden/afwezigen vandaag, dus we spelen met de oudste LSVV-selectie ooit”, aldus trainer Freek Jansen voorafgaand aan het duel met de nummer laatst. De gemiddelde leeftijd was zaterdagmiddag 33 jaar en 7 maanden aan Leidse kant. Dat de gastheren met ‘oud-soldaten’ speelden was op het veld niet terug te zien (of juist wel?). Hekkensluiter WDS werd met goed voetbal opgerold (7-1). WDS is daardoor volgend seizoen vierdeklasser.

De openingsfase was duidelijk voor de roodhemden. Guus van Kessel kwam na een paar minuten spelen een teenlengte te kort om zijn voet goed achter de bal te kunnen zetten en  te score te openen. Kort erna opnieuw een kans voor Van Kessel , maar zijn inzet werd deze keer van de lijn gehaald. Na ruim een kwartier was daar dan toch de welverdiende voorsprong voor de Leidenaren.  Een goede voorzet van Alen Stjepanovic vanaf links werd knap binnengeschoten door Van Kessel, want driemaal is scheepsrecht, zegt men (1-0).

WDS kon niets anders doen dan inzakken. Pogingen tot aanvallen werden vaak vroegtijdig onschadelijk gemaakt door de LSVV-defensie.  En als de bezoekers er wel een keer doorheen kwamen stond daar de goed keepende Thomas Waasdorp. De doelman was zaterdag niet alleen defensief goed bezig, maar droeg aanvallend ook zijn steentje bij.  Waasdorp was aangever bij het tweede LSVV-doelpunt. Met een fantastische uittrap stuurde hij Paulus Egberts alleen op het vijandelijke doel af, die de uitgekomen Jan Boerefijn met een bekeken lobje  passeerde (2-0).  Niet veel later kreeg aan de andere kant WDS een penalty.  Egberts toucheerde zijn directe tegenstander wat onhandig en scheidsrechter Brouwer zag hier een strafschop in. WDS kon zo de stand terugbrengen tot 2-1. Enkele minuten later kon Egberts weer voorzetten en deze keer was daar Stjepanovic die met een goede kopbal het leer achter de WDS-keeper Boerefijn kon plaatsen (3-1). Vlak voor rust vonden Egberts en Stjepanovic  elkaar weer heel makkelijk, maar ditmaal zag ‘Steppa’  zijn inzet net over de lat gaan.

In de tweede helft bleef LSVV de bovenliggende partij en probeerden de bezoekers nog iets te forceren. Het team van Patrick Kamperveen ging  met vier aanvallers spelen, maar dit leverde niets op. De LSVV-defensie kon de aanvallen op hun doel dan ook vrij makkelijk onschadelijk maken en Van Kessel tilde al snel de stand naar 4-1. Ook Egberts ging in de tweede helft door met voorzetten geven, deze keer kon Neal Petersen na een slim overstapje van Alphert Christina, ook weer van stal gehaald,  het vijfde LSVV-doelpunt binnenschieten (5-1).  Net zoals in de eerste helft zette Waasdorp het spel goed voort en kon LSVV keer op keer rustig  opbouwen. Met goed positiespel werd er onder de druk uitgespeeld en kon de opgekomen Rick Baarda Egberts bedienen. De middenvelder twijfelde niet en schoot 6-1 binnen. De studenten bleven ook hierna goed combineren en aanvallen. Egberts kon voor de laatste keer voorzetten en de ingevallen Joppe Gloerich nam de LSVV-goal voor zijn rekening (7-1).

Egberts over de ruime zege: ,, Het verschil met bijvoorbeeld vorige week was dat we vandaag wel constant druk naar voren konden zetten. WDS had hier heel veel moeite mee en het leverde ons echt een hoop 100% kansen op. Met veel mannen van boven de 30 hebben we toch een heerlijk potje op de mat kunnen leggen.  Ik had de rechterkant bijna helemaal voor mezelf en dat ging wel lekker eigenlijk. Volgende week moeten we proberen deze lijn door te zetten. 7-1 winnen met mooi weer, lekker toch!”

LSVV’70-WDS 7-1 (3-1) 18.  Van Kessel 1-0, 23. Egberts 2-0, 31. Stjepanovic 3-1, 50. Van Kessel 4-1, 56. Petersen 5-1, 86. Egberts 6-1, 90. Gloerich 7-1

Opstelling LSVV’70: Waasdorp, Huisman, Flippo, Groenendijk, Baarda, Wijnakker, Egberts, Petersen (Jansen), Stjepanovic, Christina (Gloerich), Van Kessel.