Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum heeft zich hersteld van twee nederlagen op rij. In Wassenaar kwam de equipe van Roberto Escudero overtuigend voor de dag. Blauw Zwart moest er daardoor met 2-4 aan geloven. Jos van der Helm, trainer van de thuisploeg: ,,Ik had ze niet zo sterk verwacht gezien de berichtgevingen. Maar eerlijk gezegd vond ik dit de beste tegenstander tot nu toe.” Bij de Leidenaren eiste Ozan Isitir een hoofdrol voor zichzelf op. De lange tijd niet fitte aanvaller scoorde drie doelpunten, waaronder twee strafschoppen. ,,Heerlijk om weer volledig fit te zijn. Zo kan ik weer van waarde zijn voor het elftal. Ik ben heel blij dat ik alsnog bij Lugdunum gebleven ben.”

Trainer Escudero namens de bezoekers: ,,We hebben goed gespeeld. Dat kwam ook door een sterke start, dat was belangrijk voor ons. Blauw Zwart is zeker geen slechte tegenstander. Ze hebben veel lengte en bleven er ondanks een 1-4 achterstand in geloven. Na de 2-4 werd het zelfs nog even opletten geblazen, maar uiteindelijk kwam de zege Lugdunum toe. We moesten even aanzien hoe we ons zouden herpakken na de twee verliespartijen. Ik ben als trainer blij dat ik het antwoord op deze wijze heb gekregen.”

Brian Thong was de eerste speler die het net vond. De thuisploeg kwam echter op gelijke hoogte via Kim Theil. Toch pakten de Leidenaren, met Martijn van Leeuwen als gelegenheidsspits in de gelederen, weer de voorsprong. Isitir benutte een strafschop. Terwijl Blauw Zwart volgens Van der Helm wachtte op de 2-2 na de rust, sloeg Isitir andermaal toe. Een geweldige ‘zaalvoetbalgoal’ van de kikkers en een nog eens benutte pingel brachten de marge op drie. Uiteindelijk bepaalde Mats de Koning de eindstand.

De drievoudig doelpuntenmaker. ,,In tegenstelling tot de twee vorige wedstrijden had ik nu niet het gevoel dat we in de problemen zouden komen. We hadden veelal de controle en we speelden gewoonweg een prima wedstrijd. Ik was blij dat ik weer kon starten. Tijdens het bekertoernooi raakte ik geblesseerd (hielkneuzing, red.)  en daardoor kon ik in de eerste twee competitiewedstrijden niet spelen. Daarna moest ik het logischerwijs doen met invalbeurten, maar nu ben ik weer daar waar ik wil zijn. Als je dan in de basis staat en je mag drie keer scoren dan voelt dat vanzelfsprekend erg prettig aan. Ik vond de twee strafschoppen wel terecht. Eerst maakte Tinus (Van Leeuwen, red.) een actie en hij werd onjuist gestopt en later ging Issame Chahine tegen de grond. De pingels zaten er goed in. Die andere goal was natuurlijk het mooist. Dat was een aanval uit het boekje.”

De goalgetter ziet het helemaal weer zitten bij de club uit de Kikkerpolder. ,,We weten allemaal hoe vorig seizoen is verlopen. Het startte geweldig, maar daarna werd het een ronduit naar seizoen. Mijn broer Cem en ik hebben toen aangegeven te stoppen. Het plezier was weg. Wel konden we aan de slag bij andere clubs, maar het was voor ons Lugdunum of anders niets. In het nieuwe seizoen zijn we weer gaan kijken en de vonk sloeg meteen weer over. Er staat een grotendeels nieuwe elftal met veel mogelijkheden. We konden het toch niet laten en zijn weer aangesloten bij de groep. Nu is alles heel positief en daardoor is ons plezier ook weer volledig terug. Met dit team kunnen we op zeker meespelen voor de prijzen. Een periodetitel is niet ondenkbaar, maar ik sluit de titel ook niet uit. Het is niet zo dat we laatst door de koploper, Van Nispen, zijn weggespeeld. Zij gaan het denkelijk niet volhouden. Wij hebben enkel wat meer tijd nodig. Maar we zien nu al flinke stappen die we maken. Tegen Blauw Zwart hebben we echt goede dingen laten zien. Het is weer leuk zo bij Lugdunum.”