De voorbereiding van de voetbalclubs uit de Leidse regio is in volle gang. De eerste oefenwedstrijden zijn achter de rug en de teams bereiden zich voor op de competitiestart in het weekend van  22 en 23 september. LAV blikt deze weken samen met regiotrainers vooruit op het nieuwe seizoen. Eén van deze trainers is Roberto Escudero.  De oefenmeester, opvolger van Jan Wansink, komt nu aan het woord. Escudero was vorig seizoen al betrokken bij de Kikkerpolderploeg. Het werd een seizoen met hoge toppen en diepe dalen, en uiteindelijk degradeerden de groenwitten naar de derde klasse.  Lugdunum zag na afgelopen seizoen diverse sterkhouders vertrekken. Adam Atif (DoCoS), Sergio Vrede (Voorschoten ’97), Soufiane Boukhidous (UVS) en keeper Kevin Wassenaar (trainer bij Sporting Leiden zondag) namen onder meer afscheid van de groen-witten, wel streken een aantal talentvolle spelers juist neer aan de Oegstgeesterweg.

Roberto, hoe is de voorbereiding gegaan?

,,Tot nu toe nog vrij wisselvallig. Sommige jongens zijn net terug van vakantie en beginnen nu pas weer op niveau te komen. Daarnaast hebben we nu veel jonge jongens in de ploeg. Die jongens hebben veel potentie, maar moeten ook nog veel leren. Ik heb het dan over het lezen van een wedstrijd en wat slimmer worden. Als voorbeeld noem ik de bekerwedstrijd bij KMD waar we binnen een kwartier op 0-2 voor komen en er geen vuiltje aan de lucht is. Vervolgens gooit de tegenstander de beuk erin en je ziet dat sommige jongens dan de kluts kwijtraken. We raakten wat geïrriteerd en gaan op de verkeerde manier de duels aan, wat resulteerde in 2x rood voor ons. Uiteindelijk verlies je dan die pot totaal onnodig met 3-2. Hopelijk was dit een goede les voor ons, want we zullen komend seizoen wel vaker tegenstanders treffen die het fysieke niet schuwen.”

Welke spelers hebben je positief verrast tot nu toe?

,,Ik vind het mooi om te zien hoe snel de jonkies hun plek in het team aan het veroveren zijn. Een jongen als Tom Dijkhuizen (overgekomen van Valken’68) ontwikkelt zich goed, terwijl ook jongens als Leroy de Haas en Marouan Boukhidous zich laten zien. Leroy speelt al een paar seizoenen in 1e teams, maar sommigen vergeten dat hij pas 19 jaar is. Marouan is ook een groot talent (afkomstig van UVS), hij is zelfs pas 17 jaar. De tweeling Isitir speelt ook al 4 jaar in Lugdunum 1, maar is ook net  23 jaar.”

Hoe schat je de 3e klasse zaterdag in?

,,Ik denk dat we in deze competitie veel collectief sterke ploegen zullen treffen, die al langere tijd in dezelfde samenstelling spelen. Het zijn daardoor vaak goed ingespeelde teams. Wij zijn met die nieuwe spelers nog een team in opbouw. De jonge jongens in ons elftal zijn technisch goed onderlegd, maar in deze klasse komen er ook andere dingen bij kijken. De oudere spelers moeten het team op de beslissende momenten in de wedstrijd op sleeptouw moeten nemen. Routinier Houssin Bezzai is trouwens nog niet wedstrijdfit en Tim de Cler (knieblessure) verwacht ik pas weer na de winterstop terug. Als we deze ploeg bij elkaar weten te houden, dan ziet de toekomst van Lugdunum er goed uit.”

Mutaties:

Gekomen: Amgad el Ouath (RCL), Mika Aalbers (UNO), Jeffrey Loozen (Montfoort), Ozan Demirbas (Oegstgeest), Brian Thong (Football Factory), Brian Verhage (FC Rijnland), Leroy de Haas (FC Rijnland), Mo Camara (UNO), Achmed Faridi Blazques (Voorschoten’97, za), Marouan Boukhidous (UVS), Tom Dijkhuizen (Valken’68), Omad Latifi (AVV Alphen)

Vertrokken: Adam Atif (DoCoS), Sergio Vrede (Voorschoten’97), Kevin Wassenaar (trainer Sporting Leiden zo), Mo Berdai (Sporting Leiden), Henk Brandt (Sporting Leiden), Tobias Schaafstra (sv Loosduinen), Mo Elhamami (Roodenburg), Abdel El Baroudi (Roodenburg), Casper Koreman (Alphense Boys, za)

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

22/09: BSC’68 (uit)

29/09: CVC Reeuwijk (thuis)

06/10: Zwammerdam (uit)