Derde klasse A (zaterdag)- ,,Soccer Boys is gewoon een goede ploeg, maar toch geef je de wedstrijd makkelijk uit handen door persoonlijke fouten”, aldus Ronald Rovers. De assistent van trainer Anton Wijsman kon niets anders dan toezien hoe zijn Kagia strijdend ten onder ging. Soccer Boys wist vier keer het net te vinden en boekte zo een redelijk eenvoudige overwinning op de oranjehemden (1-4).

Vanaf minuut één liet Soccer Boys zien waarom zij met een straatlengte voorsprong bovenaan staan. Met verzorgd en degelijk spel probeerden de bezoekers Kagia uit elkaar te spelen. Na ruim tien minuten spelen was echter de eerste kans van de wedstrijd voor de gastheren, maar Rens Lamboo zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van de lat eindigen. Voor Soccer Boys was dit het teken om het tempo nog wat op te voeren. De bezoekers bleven met verzorgd spel de aanval zoeken en dit betaalde zich uit in een voorsprong. Met een lange pass van achteruit werd de aanval gevonden,  waar Ferry Bros klaar stond om af te ronden (0-1). Kort daarna was daar de weergaloze gelijkmaker van Timo Sluijmer. Een goede pass vanuit het middenveld werd goed gecontroleerd door de buitenspeler, hooghoudend wist hij de controle te behouden om vervolgens met links snoeihard in de kruising te schieten (1-1).

Kagia kwam hierna steeds beter in de wedstrijd en kreeg kort na de gelijkmaker een enorme kans op een voorsprong, maar waar Kagia de kansen niet benutte, deden de bezoekers dit wel. Vlak na de grote kans van de thuisploeg zette aanvoerder Zeelenberg zijn ploeg op voorsprong. Een lange pass van achteruit werd fout ingeschat door de defensie van Kagia, Zeelenberg reageerde attent en kon eenvoudig de 1-2 binnen schieten. Voor rust viel ook de derde Bleiswijkse goal. Vanuit een vrije trap werd Zeelenberg vrijgespeeld om vervolgens eenvoudig zijn tweede van de dag binnen te schieten (1-3). Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na de thee veranderde er niets aan het spelbeeld. Soccer Boys bepaalde en Kagia werd af en toe gevaarlijk voor het doel van de Bleiswijkers. Een goede voorzet van Pascal Timmermans werd goed ingekopt door Joey van Beelen. Soccer Boys keeper Heintjes reageerde goed op de inzet en ook in de rebound kwam hij als winnaar uit de strijd. Soccer Boys bleef aanvallen en met een beetje hulp van de Kagia-defensie konden de bezoekers voor de vierde keer het net vinden (1-4). Hierna werd de wedstrijd eigenlijk plichtmatig uitgespeeld. Kagia kon het niet meer opbrengen en Soccer Boys werd wat nochalant, maar kon zich dat veroorloven.

Assistent-trainer Rovers over het verlies tegen koploper Soccer Boys: ,,Het begint een beetje ‘2 voor 12’ te worden voor ons. We willen niet naar beneden kijken, alleen wordt het gaatje met de onderste ploegen wel steeds kleiner.”  Rovers is ervan overtuigd dat Kagia weer de weg omhoog gaat vinden. ,,Er komen nu nog twee zware uitwedstrijden aan (Van Nispen en Be Fair), hopelijk kunnen we hier wat ‘bonuspunten’ pakken. Maar ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat we weer gaan aansluiten bij de subtop. We trainen goed en als we er met z’n allen voor blijven gaan, dan is er geen enkele reden om ons bezig te houden met de teams onder ons.”

Wijsman wil zeker ook niet in de paniekmodus schieten, maar realiseert zich dat de Lisserbroekers geen riante positie innemen. ,,Dat besef was er al een tijdje bij mij. Ik loop lang genoeg mee om te weten wanneer het menens is. Ik vind het belangrijker dat de spelers ervan doordrongen zijn dat we zullen moeten opstaan. Na afloop heb ik die geluiden ook gehoord en dat doet mij deugd. Wij hebben geen ploeg om degradatievoetbal te spelen dus we moeten het tijd zo snel mogelijk zien te keren.”

Kagia – Soccer Boys 1-4 (1-3).

 

Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Hogewoning (Van der Voort), Lobbezoo, Hoeijenbos, Van der Veek, Sluijmer, Warmerdam (Van Schinkel), Van Beelen, Lamboo ( Ligtenberg), Imanse.