Derde klasse A (zaterdag)- In de heenwedstrijd op het sportpark in Hazerswoude-Rijndijk had SJZ tegen Bernardus nog een 3-1 nederlaag geleden, dus  de Zoeterwoudenaren waren vooraf belust op  revanche. Bernardus strijdt nog volop tegen degradatie  en moet iedere strohalm aangrijpen om nog zicht te houden op behoud van het derdeklassersschap. Kortom,  mooie ingrediënten voor een spannende wedstrijd. Dat werd het echter bepaald niet..

Op een bloedheet kunstgrasveld ving de wedstrijd aan met twee teams in een 1:4:3:3-formatie. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ditz werd al snel duidelijk dat SJZ de partij was met de meest aanvallende intenties . Het gehavende Bernardus (afwezigen Stef Schinagl, Jasper van der Haven, Luuk Verbeij, Jeffrey van der Heiden en Glenn Valk werden node gemist) wist in de beginfase wel nog wat speldenprikjes uit te delen. Zo kreeg Alex Illiopoulos een grote kopkans bij de tweede paal, na een corner van Mitchell Rosdorff. Illiopoulos kopte de bal echter over het doel van goalie Niels van Diemen. Ook  Nordin Oudshoorn zag  een schot buiten de 16-meter naast het Zoeterwoudse goal verdwijnen.

SJZ zette daar ook het nodige tegenover. De bal ging makkelijk van voet tot voet en het was wachten op een doelpunt van de groen-witten en die viel inderdaad. Uit een corner van Marc Griffioen kopte Mitchell Hensing de bal binnen (1-0) Dat bleek een voorbode voor meer. Hans Coret zette een goede aanval op met broer Daniel. Daniel legde het balletje panklaar neer voor zijn grote broer,  die onberispelijk van buiten de 16 meter de bal tegen de touwen schoot (2-0). Bernardus-trainer Marcel Vondeling greep hierna in en wisselde in de 20e minuut Wesseling voor De Baars om de opkomende Dave Plooij te beteugelen. Het tempo zakte en de wedstrijd kabbelde voort in de zinderende hitte. De rust werd bereikt met een 2-0 stand.

Na de thee was er een zelfde spelbeeld. Bernardus probeerde het wel,  maar ontbeerde de kracht en de kwaliteit om SJZ echt pijn te doen. SJZ ging rustig door met domineren en ook scoren. De ene aanval na de andere ging richting het doel van Devlin Harkes, die in eerste instantie een sta-in-de weg bleek voor een snelle 3-0,  maar op een gegeven moment was er  ook voor hem geen houden meer aan. Wederom een corner van Griffioen was de basis voor de derde treffer. Guus van de Hoeven ging het duel aan met Robin Pijnacker (wel/geen overtreding?), kopte de bal richting doelmond waar captain Stefan Sleijser de 3-0 kon binnen tikken. Daarna ging het hard. Een prachtig driehoekje tussen Daan Hoogbruin en Hans Coret werd goed binnengeschoten door laatstgenoemde (4-0). Daarna werd het 5-0 door de vers in het veld gekomen good-old Frank Willemse. De 6-0 van Hoogbruin, na een fraaie combinatie met Willemse viel al snel daarna.

Daarmee was de ellende voor de gasten uit Hazerswoude-Rijndijk nog niet ten einde. Een combinatie tussen Peter Wansink en Hans Coret werd door Wansink voor het doel gebracht, waar Willemse klaar stond om de 7-0 op het bord te laten zetten. Vlak voor het eindsignaal kwam de 8-0 nog op het scorebord. Hoogbruin had een flitsende actie in huis en schoot vervolgens de bal snoeihard achter Harkes in de kruising. Kort daarop floot Ditz voor het einde van de wedstrijd en dropen de spelers van Bernardus af richting de douches. De spelers en staf van SJZ verzorgden daarna op het veld nog een mooi en emotioneel eerbetoon aan de ernstig zieke Leo Ammerlaan, oer SJZ-er en al jarenlang keeperstrainer van de selectie.                                   Om de 8-0 overwinning maar weer even in perspectief te zetten………