Derde klasse A (zondag)- Na een serie van drie overwinningen moest SJZ weer eens het hoofd buigen. Kampioenskandidaat RKDES uit Kudelstaart was met 2-6 te sterk voor de mannen van Ludo Pistorius. De ploeg uit Zoeterwoude is nog wel in de race voor de derde peridoetitel. Aalsmeer en Stompwijk’92 presteerden tot nu wel beter in deze reeks.

In het eerste kwart van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat RKDES als winnaar uit de strijd zou gaan komen. SJZ nam na het eerste fluitsignaal van de prima fluitende leidsman Groenendijk direct het heft in handen. Met een aantal aardige combinaties brachten ze de gasten van Rooms Katholiek Door Eendracht Sterk regelmatig in verlegenheid. De verdiende 1-0 kwam echter niet op scorebord want de voorwaartsen van SJZ toonden zich net iets te vaak inefficient. Zo produceerde Daniel Coret een slap rollertje na een slim steekballetje van oudere broer Hans en een mooie crossbal van Guus de Goede op de lopende Dave Plooij eindigde bij Daan Hoogbruin, die recht in de handen van doelman Tijn Kraak schoot.

Zo leek er  in het begin van deze wedstrijd dus geen vuiltje aan de lucht voor SJZ, waar  de zieke Peter Wansink en de geblesseerde Sjoerd Hulsbos ontbraken. De 0-1 voor RKDES kwam een beetje uit de lucht vallen. Guus van der Hoeven durfde de bal niet terug te spelen op de aarzelende goalie Niels van Diemen en begon aan een exercitie, die eindigde in een ongelukkige overtreding waardoor de bal op de stip ging. Lennart Kok zette zich namens de bezoekers achter de bal, waarna Van Diemen zijn eerste inzet stopte. Hierna werd de bal tegen de lat gekopt door diezelfde Kok,  waarop de rebound uiteindelijk door Maarten van Putten tegen de touwen werd gewerkt (0-1).

Ondanks deze tegenvaller trok SJZ toch weer ten strijde,  maar in plaats van de combinatie te zoeken, hanteerden ze te veel de lange bal waar de fysiek sterke spelers van RKDES weinig moeite mee hadden. Sterker nog, RKDES won steeds meer de tweede bal en kon van daaruit snel schakelen en de drie gevaarlijke spitsen aan het werk zetten. De razendsnelle linksbuiten Indy van Koert kon ternauwernood van een doelpunt worden afgehouden door een redding met de voet van Van Diemen en een onderschepping door rechtsback Dennis Pronk leverde na een indrukwekkende rush een gevaarlijk schot op, dat net naast het  Zoeterwoudse doel eindigde. Vlak hierna komt SJZ  uit het niets op 1-2. Doelman Kraak speelde de bal zomaar in de voeten van Daniel Coret, die met een simpel balletje breed Marc Griffioen kon bedienen. De Zoeterwoudenaren putten kracht uit deze goal en via een uitstekende aanval over meerdere schijven kreeg Dave Plooij een enorme kans op een aangenamere ruststand. Hij koos echter voor een breedtebal i.p.v. een schot op doel. Het werd dus een corner en geen 2-2.

In de tweede helft probeerde SJZ wel meer druk te geven, maar dat ging vaak te laat en niet als collectief  en dus kon RKDES zich daar eenvoudig onderuit spelen. Uit een indraaiende corner kwam RKDES hierna op 1-3. Een hoekschop werd eerst moeizaam door Van Diemen uit de doelmond getikt, waarna de rebound door Mano van Veen werd binnen geschoten. Ondanks deze tegenvaller wist SJZ toch de draad weer op te pakken en via een goede aanval over de linkerflank wist Hoogbruin uiteindelijk Daniel Coret in stelling te brengen, die met een mooie omhaal de 2-3 voor zijn rekening nam. SJZ dus terug in de wedstrijd. Helaas zorgde een lange bal op Van Koert opnieuw voor verwarring tussen Guus van der Hoeven en Van Diemen. Van die verwarring wist Van Koert te profiteren en kon de 2-4 binnentikken. Daarna brak het bij SJZ en kon RKDES uiteindelijk nog uitlopen, via een schitterend schot in de kruising van Lennart Kok en een doelpunt van Spaargaren, naar een 2-6 overwinning.