Derde klasse A (zondag)-Met een 3-1 overwinning thuis op hekkensluiter Van Nispen blijven de mannen uit Zoeterwoude voorlopig dit jaar ongeslagen. Een prima prestatie die smaakt naar meer. De wisselvalligheid lijkt de ploeg verlaten te hebben.

Ondanks een beter spelende thuisploeg vielen er in eerste helft geen doelpunten. Wel ontstonden er een drietal goede kansen voor de ploeg uit Zoeterwoude, maar men wist die niet te benutten. Ook in het begin van tweede helft wilde het niet vlotten. Omstreeks de tiende minuut was er zelfs een strafschop nodig om de score te kunnen openen. Bij het uitverdedigen na een hoekschop kwam de bal ongelukkig tegen de hand van een Zilkse verdediger. Sjoerd Hulsbos benutte de mogelijkheid vanaf elfmeter en zo kon er door het thuisfront eindelijk gejuicht worden.

Van Nispen liet het daar niet bij zitten en verhoogde de druk op de tegenstander. Na een half uur had dat succes, maar daar hielp de thuisploeg zelf aan mee. Er werd in de achterhoede even niet goed opgelet, Van Nispen profiteerde via Mike van Haaster en toen was de stand weer gelijk. Met nog ruim een kwartier te gaan gingen beide ploegen alles of niets spelen. De mannen van de jarige trainer Ludo Pistorius trokken daarbij uiteindelijk aan het langste eind.

Eerst bereikte Roy Versteegen met een knappe voorzet invaller Corné Berg. Vanaf het zestienmetergebied schoot de aanvaller de bal daarop kiezelhard in het doel. De tegenpartij gaf zich na dit schitterende doelpunt nog niet over en schakelde door naar een 1 op 1 systeem. Dit leverde voor hen helaas niets op. Integendeel, het werd zelfs nog 3-1 door een andere invaller. Tommy (‘de witte’) van Klink profiteerde vijf minuten voor het eindsignaal van een verkeerde terugspeelbal en daarmee was de derde overwinning van dit jaar een feit. Wel moest er nog een invaller aan te pas komen om die winst helemaal veilig te stellen. Jaap de Goeje werd als verdediger ingezet als extra slot op de deur.

Verdediger Guus de Goede keek tevreden terug op deze wedstrijd: ,,Het was zeker niet zo’n heel goede wedstrijd van onze kant. Je kunt zelfs spreken van een beetje karige wedstrijd. De tegenstander was daar ook een weinig debet aan. Ze staan eigenlijk veel te laag en kunnen veel beter, maar vanmiddag lieten ze dat niet blijken.”

Over het waarom het team nu beter draait dan aan het begin van de competitie was De Goede heel duidelijk: ,,Aan het begin van de competitie lieten we bij tegenslag al gauw de koppies hangen. Nu is dat opeens heel anders. We tonen veel meer wilskracht en er staat nu een echt team. Hoe dat opeens gekomen is weet ik ook niet, maar het is wel zo. Ook de instroom van spelers uit het tweede heeft daaraan bijgedragen. Dat blijkt vanmiddag ook weer min of meer door het invallen van Berg, Van Klink en De Goeje. En dan heb ik Mitchell Hensing nog niet eens genoemd. Nee, het gaat nu prima bij ons en ik verheug mij nu al op  de klapper van volgende week tegen Stompwijk’92. Zoals het er nu voorstaat zit er deze competitie voor ons nog meer in.”

SJZ-Van Nispen: 3-1 (0-0). Hulsbos 1-0, Van Nispen 1-1, Berg 2-1, Van Klink 3-1.